• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Playstation 5 PRO hardware informacije i šta dobijamo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dve novine iz Sony dokumentacije koje je DF ovde objavio:

- PS5 Pro je opet 16GB RAM konzola, ali igre ce imati pristup do 1.2GB vise RAM memorije [sa 12.5GB na 13.7GB]. DF predvidja da ce Pro opet imati dodat DDR RAM chip da na njega prebace OS servise.

- PSSR ce biti moguce ubaciti na base PS5 SDK-u u base verziju igre. Taj ML upscaler nece moci da se reprodukuje na PS5 konzoli, ali bice dostupan kada se igra pusti na PS5 Pro. Eto dobre zamene za FSR2, ako je dev voljan da napravi patch.

Na Pro gledaju kao na "ponovni pokusaj" da se u 2020 AMD hardver ubace stvari koje je nvidija tada imala u svojim grafickama. Prisustvo PSSR-a su najvise pohvalili. Ocekuju da cena nece biti velika jer je chip ocigledno pravljen sa jakim limitima [potrosnja struje i grejanje, bez divljanja sa klokovima, nedostatak "dupliranja CU-a"].

Last edited:
Nabroj mi 10 PS5 igara koje imaju samo 30fps mod igranja. :D

99.x% PS5 igara zapravo i ima kakav-tavak 60fps mod, neke to ne uspevaju da isporuce do tog limita... ali zato postoji Pro update i BC na buducim konzolama.
Gothamknight,plague tale 2,dragons dogma 2,the quary i svaka igra manje vise u kvaliti modu a koja je poenta tvog posta inace ako si vec spomenuo ps5 pro?
Za bc na buducim konzllama ne mozes da tvrdis sa sigurnoscu nista dok ne dobijemo na papiru specs za ps5.
Sramota je da ps5 vec stuca posle 3 ili 3,5 god odprilike...Ps3 se junacki drzao do 2014 je dobijao exkluzivne igre,ovo je sramota za gejming ne samo za sony ni microsoft nije nista bolji stavise jos je i gori ali mi se sony sa svakom novom konzolom i najvaznije odlukom sve vise da izvines gadi..
Najavili su twisted metal seriju i igru i ja kupim ps5 oni otkazu igru i zatvore atudio?Kao nema interesovanja neki japanski konj, feget menadzer procenio da je zastareo sistem igre i da nema interesovanja....Igra izmislila batle royal mod ,bila bionir 4p multiplejera car combat igara,unistili takodje wipeout mada kontam da je tu interesovanje malo manje ali opet.Neka uzmu katane i obriju jaja sami sebi bez pene za brijanje na suvo sa ladnom vodom.
Sve sto su mogli da sjebu sjebali su nema sta vise da se uradi pozitivno,,imaju jednu igru prosle godine jednu igru spajdermena 2 :)
Prosecnu akcionu igru sa dobrom grafikom za sta se koristi ultra brzi ssd ?Najavljivali su ga kao da ce biti nemoguce portovati igre sa sonija zbog ssd,a i gle cuda nema igre koju nisu portovali za pc sa ps5 ;)

Nemoj mi onda pisati nabroj mi 10 igara koje imaju samo 300 fps a onda kao bice ps5 pro,koja budalastina....
Nabroj ti 10 igara zbog kojih vredi kupiti ps5 a ne pc...Nema ih ima samo granturismo a verovatno kako stvari stoje i on ce na pc tako da ih nece biti totalno....

Tužno je da je FSR ispao toliki raspad da je SONY morao da nađe alternativu. Baš sam gledao "checkerboarding" sa PS4Pro i deluje ravno ili malcike bolje of FSR 2.2 kod mene.

A ovim tempom ima da čekamo makar 3 godine dok ne izađe neka igra koja iole opravdava postojanje PS5Pro. Sobzirom da je odnos napretka u snazi hardvera i toga koliko se to primeti sve rastegnutiji napredak od daleko manje od 50% mi nikako ne deluje opravdano. Počeću da navijam da SONY i Valve izbace zajedno Playstatin Steam sistem gde će razvojni timovi ciljati jedan specifičan SteamOS PC koji će se prodavati ekstra povoljno...

a koja je poenta tvog posta inace ako si vec spomenuo ps5 pro?
Poenta je da sam se vezao na tvoj post gde si zeleo da sve igre imaju 60fps mod, ali vec ~99% PS5 igara to ima.

I nisi mi nabrojao 10, nego 4, od kojih je jedna preko patch-a dobila dobar 60fps mod [plagues tale requiem]

A uvek ce biti developera koje ne interesuje optimizacija ili od starta ciljaju da isporuce 30fps [kao nesretni gotham knight]. Vijanje da bude 100% nije realno.

Počeću da navijam da SONY i Valve izbace zajedno Playstatin Steam sistem gde će razvojni timovi ciljati jedan specifičan SteamOS PC koji će se prodavati ekstra povoljno...

Valve je sa Steam Deck-ovim Proton sistemom dokazao da je gaming na Linuxu sada vise nego moguc, i napravili su dobar OS gde igraci imaju sve opcije lako dostupne [a hardcore PC korisnici i dalje mogu sve zivo da izpodesavaju, ubace emulatore, itd]. Ako iko sada moze da izbaci "konzolni" PC proizvod, to to su oni.

Tužno je da je FSR ispao toliki raspad da je SONY morao da nađe alternativu. Baš sam gledao "checkerboarding" sa PS4Pro i deluje ravno ili malcike bolje of FSR 2.2 kod mene.
Checkerboard je bio namenski pravljen i koriscen za visoke rezolucije, ciljali su na 4K.

FSR2 se nazalost koristi sa jako malim internim rezolucijama. Za 4K Quality je jos dobar, ali jednostavno ne moze da se snadje sa 720p...

Zanima me hoce li hakovani pro moci da tera ps4 igre u visim rezolucijama i boljem fpsu.

Poenta je da sam se vezao na tvoj post gde si zeleo da sve igre imaju 60fps mod, ali vec ~99% PS5 igara to ima.

I nisi mi nabrojao 10, nego 4, od kojih je jedna preko patch-a dobila dobar 60fps mod [plagues tale requiem]
Nisam ti nabrojao deset igara jer sony nema 10 igara samo 2 koje su konzolne exkluzive :) salu na stranu ali svaka igra u kvaliti modu je manje vise 30fpsa,znaci opcioni mod je spusta,mislim da samo u ghost of tsushima nisam primetio razliku....
Mada to nije poenta zato sto je bazicni ps5 reklammiran kao 8k plejer i najavljen kao 60 fps masina ,znaci da je opet potreban pro koji isto tako nece terati sve u 60 zbog lenjosti programera...Sto je nazalost njihov bezobrazluk jer primaju platu za to proogrammiranje a malo im je 60$ za igru pa su se svi usaglasili na 70 :) za 70$ po igri hocu da radi u 60Frejmova sve na masini od 500E bar prve 4 do 5 god .
A i dalje nisi odgovorio na pitanje osim spajdermena2 i granturisma zasto bi neko kupio plejstejshn5?
Ja sam ga recimo kupio prosle god u oktobru bas zbog twisted metala kada su i potvrdili da su prebacili razvoj igre u drugi studio odma po izlasku serije na peacocku i ove god je projekat ugasen :(
znaci ja kao potencijalni kupac konzole zbog iskljucivo te igre, mozda malo mekano zvuci ali prevaren u najmanju ruku :(
Ali svakako da se ne bi prepucavali i isli u offtopik bez smisla ono sto sam hteo da kazem kao korisnik oba vodeca generacijska sistema mikrosoftovog xboxa i ps5,jedina razlika kod xboxa je ta sto sam znao sta mogu da ocekujem od konzole i to sam i dobio i jos vise od toga a sony je debelo zakazao sa exkluzivama na petici....Nije da xbox ima exkluzivni sadrzaj ali posto sam sa pc konfiguracijom na nekom minimumu i osim wormsa nisam nijednu igru odigrao tj presao na kompijuteru,xbox mi je idealna masina ali ps5 bas i ne tj hocu reci da imam samo ps5 mislim da bi se manje naigrao u odnosu na recimo samo xbox.
Ne zato sto vise igram multiplatform nego zato sto jednostavno nemaju sta da ponude...
Zasto je problem da se napravi recimo novi sifon filter?
Ili neka nova fransiza?Da ozive resistance ili motorstorm serijal?Dobili smo na ps5 koju novu fransizu potseti me?
Dva remastera the last of us?Remaster uncarted 4 i lost legacy.,,
Ja ne znam koju je to novu igru donela petica kao fransizu osim all stars batle royal koji su svi zaboravili posle 2 meseca launca igre...
Kreativnost im je nula,iskreno i sa cetvorkom nisu nista posebno uradili ali ajde imaju taj blodborn ,days gone,knack i horizon zero dawn to su 4 igre koje su rodjene na ps4 i od toga se nisu pomerili bukvalno.
Spajdermena ne racunam i god of war jer su igre postojale i ranije.
Cinjenica da je sony tuga,ps plus ne bi ni komentarisao tj igre koje daju na mesecnom nivou....
Neka kaze ko sta hoce ali taj nintendo swich je iscedjena konzola i dobila je upgrade sa oled ekranom :)
To znaci da moze i ps5,nije to tako jadan hardver u njemu jbt swich tera doom eternal kakav takav ali ide u 60fpsa :)
Nemoze niko da me ubedi da gotham knights ne moze da radi na ps5 i seriji u 60 pogotovo sa tom grafikom koja je jos na nivou arkham knightsa iz 2015 ako ne i gora....

Pozdrav ljudi, gospodin Eufrat me pozvao i direktan je krivac što ću i na ovom forumu da udaram kontru ljudima. Živele sve konzole, pa i ove Pro, lepo ću se i na njima igrati. Kome smetaju lepo zaobiđe, čemu kukumavcenje, izbora barem imate.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Pozdrav ljudi, gospodin Eufrat me pozvao i direktan je krivac što ću i na ovom forumu da udaram kontru ljudima. Živele sve konzole, pa i ove Pro, lepo ću se i na njima igrati. Kome smetaju lepo zaobiđe, čemu kukumavcenje, izbora barem imate.

Ko ludi smo bili bez tebe, ali ajde... :ROFLMAO:

Nije ti ovo tema za predstavljane 😁

Elem, poyyy celoj ekipi, Eufrat nam udelio link.
Živele sve konzole, ali mora se zna SEGA Mega Drive 2 FTW 😁

Kepler je pouzdan, malo novog infoa o GPU-u.

BICE BOLJI RT!

Ako se istorija ponovi, za mesec i po dana ce biti novi PlayStation Meeting.

Leaker Billbil-kun je izbacio article o PS5 Pro kucistu

PS5-Pro-croquis.jpg

PS5 Pro design: We were able to obtain a visual of the front of the new console's final packaging. This gave us an idea of the PS5 Pro's final design, which has never been leaked before. For copyright reasons, we won't be able to share this visual. However, you can see below a sketch we drew illustrating the design of the PS5 Pro.

The design is very similar to that of the PS5 Slim. The console's exterior is the same white color. 2 USB-C ports and the power button will also be present on the console's front panel. The first difference to be noticed from our sketch is the presence of three black stripes in the middle of the PS5 Pro's exterior. However, the type of front panel remains similar to that of the PS5 Slim. And we imagine that it will be possible to re-use the replacement front panels designed for the PS5 Slim.

more @ [in french] https://www.dealabs.com/magazine/vo...tion-avec-plein-dautres-details-inedits-59094

Vidjen je samo Digital model, i oficijelno ime je indeed "PS5 Pro".

Back
Top Bottom