• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Na šta misliš, blockhain? Internet je baziran na njemu?
Mislim na hash funkcije. (na cemu je i izmedu ostalog baziran i blockchain)

Before new transactional data can be added to the next block in the chain, miners must compete using their machines to solve a difficult mathematical problem. More specifically, miners are trying to produce a hash that is lower than or equal to the numeric value of the ‘target’ hash by changing a single value called a ‘nonce’. Each time the nonce is changed, an entirely new hash is created. This is effectively like a lottery ticket system, where each new hash is a unique ticket with its own set of numbers.

Proizvodjaci konzola su u vrlo nezgodnoj situaciji, zato sto im je ceo biznis modela da zaradjuju od softvera, a ne od konzola (ili bar vrlo malo od konzola).
Ako bi se pronasla jos neka upotreba konzola, ceo koncept bi morali menjati :|

Npr. da li je MSFT-u zaista problem da otvori Xbox i da dozvoli (neku verziju) Windows-a 10?
Yes PS2, I'm looking at you.

Problem je sto je diskutabilno koliko bi promenilo share xbox-a u gaming konktekstu i jos bitnije profit.

Last edited:

Jos jedan u nizu anti-cheating middleware-ova. Ovako rano u generaciji nece sprecavati korisnike koji imaju hakovan PS5 [jer to jos uvek ne postoji], ali bi moglo pomoci igrama koje imaju crossplay MP, pa na PS serverima mogu da hostuju i igrace koji igraju sa non-secure platformi. Verovatno standardni set servisa koji detektuje aimbotove, wallhackove, teleportove, item duping pokusaje, itd.

Jos jedan u nizu anti-cheating middleware-ova. Ovako rano u generaciji nece sprecavati korisnike koji imaju hakovan PS5 [jer to jos uvek ne postoji], ali bi moglo pomoci igrama koje imaju crossplay MP, pa na PS serverima mogu da hostuju i igrace koji igraju sa non-secure platformi. Verovatno standardni set servisa koji detektuje aimbotove, wallhackove, teleportove, item duping pokusaje, itd.

Jasno mi je sta radi, ali bi zeleo da znam kako radi.

Koliko stotina/hiljada programera koji prave premium cheating altake za zeljne evil igrace takodje zele da saznaju tacno kako radi anti-cheating software? :)
[skoro sigurno sinhronizovana i enkriptovana telemetrija izmedju klienata i servera, i ko zna sta jos]

Da li je iko napravio breakdown od na primer Valve Anti Cheat-a ?

Koliko stotina/hiljada programera koji prave premium cheating altake za zeljne evil igrace takodje zele da saznaju tacno kako radi anti-cheating software? :)
[skoro sigurno sinhronizovana i enkriptovana telemetrija izmedju klienata i servera, i ko zna sta jos]

Da li je iko napravio breakdown od na primer Valve Anti Cheat-a ?

Uopste ne mora da znaci da funkcionise tako. Sva moderna kripcija je je public knowledge, pa bas ne pomaze hakerima (sem ako si NSA) (I da znamo).
Sam Sony Playstation jeste security through obscurity, ali je baziran na opstim konceptima.

i da naravno da ima tech breakdown-a svega, od punkbustera pa na dalje.

@svi
sorry neko voli raytracing, neko kripciju...

Koliko sam cuo oko launcha PS5 nema browser, izbacili su ga totalno iz OS-a jer je vektor za gomilu eksploita. Ali kao i kod mnogo konzola koje nemaju browser, mozda neki OS Help/FAQ page ucitava webpage.

Tako je, nema browser. Mada, ne secam se ni da ga je na PS4 bilo, da budem iskren.

S druge strane, Xbox ima Edge :)

Jade Reymond nastavlja da pravi nove studije. Posle Ubisoft Montreala, EA Motive-a i kako god se zvao onaj Google-ov interni tim, napravila je novi studio Haven koji ce raditi na PlayStation igri. Znaci Kojima-style deal, Sony finansira prvu igru.

Jade je OK, dobra je za pravljenje timova [zaposlila je bukvalno preko hiljadu developera u zadnjoj deceniji], mada mogla bi vec jednom da se smiri. Posto je Stadija tek nedavno prsla, ocekujem da ce nova igra stici u javnost tek za 3-4 godine, vise ako je u pitanju ambiciozni openworld naslov [nisu svi Kojima da pa izbace igru brzo i bez eksperimentisanja, znao je tacno sta zeli], manje ako je u pitanju neki online projekat. Treba videti i ko ce biti direktor/pisac igara u Haven studiju, rano je za spekulacije...

Hoce li finalna igra imati ovakav soundtrack? :)

Nadam se da ce "Dark Alliance" postati IP koji ce duze da pozivi, i dalje se secam koliko je Baldurs Gate Dark Alliance bio dobar.

Hoce li finalna igra imati ovakav soundtrack? :)

Nadam se da ce "Dark Alliance" postati IP koji ce duze da pozivi, i dalje se secam koliko je Baldurs Gate Dark Alliance bio dobar.

Dark Alliance serijal i Champions of Norrath je bio nas ''Diablo 2 fix'' u to vreme, burazer i ja smo se otkidali od igranja. :D

Dark Alliance serijal i Champions of Norrath je bio nas ''Diablo 2 fix'' u to vreme, burazer i ja smo se otkidali od igranja. :D
Champions of Norrath je kidao.

Probao sam pre par godina da igram opet na PS2 ali ne ide jbg. Doduše grafika je bila super i dalje.

U tu grupu upada i MK Shaolin Monks. A Digital Foundry crew se i danas pali na water tech iz prvog Dark Alliance-a. :D

Posto su devkitovi poslati, Sony opet preko bloga baca vest da preduhitri leakove.

Next-gen VR on PS5: The New Controller​

Stronger immersion with adaptive triggers, haptic feedback, finger-touch detection and more.
03_withnotice.jpg

Posto su devkitovi poslati, Sony opet preko bloga baca vest da preduhitri leakove.

Next-gen VR on PS5: The New Controller​

Stronger immersion with adaptive triggers, haptic feedback, finger-touch detection and more.
03_withnotice.jpg

Lepo. Samo da ne cekaju previse sa next gen vr.

Back
Top Bottom