• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Priznato i sredjeno jos u drugoj nedelji od izlaska konzole.

Nope, rest mode i dalje povremeno kreshuje konzolu i trazi rebuild. Ucestalije je sa prikljucenim externim HDD, takodje ako konzola ode u rest mode dok ide download.

Botovanje slobodno ostavis za ljude koji nemaju licna iskustva,
Sportski pozdrav!

Cudan problem imam sa peticom kad je prikopcan na TV, na monitoru nisam imao ovaj problem. Desava se da se slika zacrni, kao da izvadim hdmi kabel iz konzole i vratim, tu oko 2 sekunde se zacrni slika i opet se pojavi.. u desnom uglu stoji obavestenje kao da je HDR ukljucen. Ceo dan me zeza ovo, cupao sam hdmi kabel iz tv-a , vracao ali pojavi se s vremena na vreme :mad:

PS5 po defaultu salje HDR signal do TV-a. I ako pusti SDR igru, odradice tonemapping da igra lici identicno kao i na SDR ekranu [a diskutabilno je da li PS5 u tome skroz uspeva].

Mozda ti je kabel los, a ako ti HDR ne odgovara [jeftiniji televizori imaju HDR samo "na papiru", panel ne moze ni blizu da isporuci dobru sliku] mozes da ga iskljucis u podesavanjima konzole.

PS5 po defaultu salje HDR signal do TV-a. I ako pusti SDR igru, odradice tonemapping da igra lici identicno kao i na SDR ekranu [a diskutabilno je da li PS5 u tome skroz uspeva].

Mozda ti je kabel los, a ako ti HDR ne odgovara [jeftiniji televizori imaju HDR samo "na papiru", panel ne moze ni blizu da isporuci dobru sliku] mozes da ga iskljucis u podesavanjima konzole.
Imao sam i cetvorku i tamo je sve bilo kako treba pa cudi me da odjednom tv ne valja :) hmm mislim se sad ne verujem da sam ga ostetio, tv mi je pribijen uz zid i pokusavao sam bez vadjenja tv-a da ustekam hdmi i nije mi uspevalo ali bas od ovog da se polomi neka iglica ne bi trebalo.. kabel je obican hdmi 2.1 sto je dosao uz konzolu. Ovo gasenje mi se random desava u po igre, evo danas u Keni pogotovo. Videcu jos kako se ponasa.. btw u podesavanju mi je resolution, hdr , color i ostalo sve na automatic, 120hz mod ugasen.. klasika, kako i treba valjda od podesavanja

Meni se ovo prije desavalo na PC-u i televizoru nekoliko puta na dan da slika nestane na oko dvije sekunde kao da se izgubi signal i cim se pojavi slika na televizoru u lijevom cosku pise HDMI 1 ili 2 zavisi gdje je ukljucen hdmi kabal ali od kad sam presao u drugu sobu vise mi se nikad to nije desilo pa probaj da ukljucis tv i ps5 negdje drugo pa vidi sta ce biti.

Meni se ovo prije desavalo na PC-u i televizoru nekoliko puta na dan da slika nestane na oko dvije sekunde kao da se izgubi signal i cim se pojavi slika na televizoru u lijevom cosku pise HDMI 1 ili 2 zavisi gdje je ukljucen hdmi kabal ali od kad sam presao u drugu sobu vise mi se nikad to nije desilo pa probaj da ukljucis tv i ps5 negdje drugo pa vidi sta ce biti.
Upravo tako nesto se i meni desava. Na tom tv-u mi je i komp, na kompu da kucnem u drvo sve je kako treba. Probao sam tamo na petici sve one performance modove da ugasim, mozda ga zezalo ono 120hz mod sto je ukljucen ali mislim da to nema veze. Vidim da pisu za flickering da se ona opcija 4k transfer stavi na -1 ili -2. Videcu jos koliko se cesto ovo bude desavalo. Sumnjivo mi je, evo sad sam igrao God Of War pola sata i sve ok, da je kabel falican vec bi zezao i pokazivao bi znake odmah u startu, bar se nadam :unsure:

Zvuci kao elektromagnetske smetnje koje pogadjaju HDMI kabel. Veca frekvencija rada HDMI 2.1 kabela = lakse smetnje od ostalih bliskih uredjaja. Sve zraci, cak i struja u kablovima u zidovima.

To su chroma samples 4:4:2 i 4:2:2, slobodno stavi na nulu da slika da bude sto bolja [4:4:4].
Moguce, pazi sad gledam i vidim da hdmi kabel cak je i prislonjen bio na uticnicu u zidu..sad sam ga malo udaljio ... svasta je moguce, ima smisla to sto kazes (y)

ja izbegavam rest mode

nisam imao probleme sa rebuild-om ali par puta se zabagovao meni, tj gamepad nije kapirao komande izuzev PS dugmeta
sa startovanom igrom kada se vratim iz rest mode-a u igri gamepad radi ok, meni nope

jednom mi ps5 nije prepoznavao gamepade uopste, dok nisam off/on

jednom je nesto izdivljala slika totalno na tvu posle rest mode, mada tu sam off/on tv i sve okie

generalno sitne neprijatnosti pa sam resio da ga izbegavam...i od tada nista "nenormalno" nisam primetio

btw imao sam rebuild databse sa ovim novim firmwareom ofc, i ja reko "hehe gle sad 2 sec rebuild pew pew", kad ono izdaja 15 sec;)

Last edited:
ja izbegavam rest mode

nisam imao probleme sa rebuild-om ali par puta se zabagovao meni, tj gamepad nije kapirao komande izuzev PS dugmeta
sa startovanom igrom kada se vratim iz rest mode-a u igri gamepad radi ok, meni nope

jednom mi ps5 nije prepoznavao gamepade uopste, dok nisam off/on

jednom je nesto izdivljala slika totalno na tvu posle rest mode, mada tu sam off/on tv i sve okie

generalno sitne neprijatnosti pa sam resio da ga izbegavam...i od tada nista "nenormalno" nisam primetio

btw imao sam rebuild databse sa ovim novim firmwareom ofc, i ja reko "hehe gle sad 2 sec rebuild pew pew", kad ono izdaja 15 sec;)
I meni zabode ako sam u igri i odem u rest, pa se posle vratim. Često bude igra zakucana. Dešavalo se i da zabode kad pokreće igru.

Sent from my J9110 using Tapatalk

Igram se ovih dana malo više nego u prethodnom periodu i primetio sam da DualSense, makar kod mene, ima očajnu bateriju. Recimo 7h je max dok ne prijavi da je low battery. Smanjio sam ono svetlo i isključio zvuk na gamepadu u svim igrama. Dakle jedino nisam smanjio vibracije. U poređenju sa DualShock 4 kojeg imam, ovo mi se čini kao duplo slabija baterija, tj. ne baterija nego period dok se ne isprazni baterija. Punim gamepad preko onog kabla koji sam dobio uz ps5 i front usb izlaza na konzoli.

Kakva su vaša iskustva sa DualSensom?

Nađoh ovo:
In testing, we found that the DualSense lasted a total of 13 hours and 11 minutes. While the exact number will depend on the games and apps you use, 13 hours is still a big improvement over the DualShock 4’s battery life which generally lasted around eight hours. That’s an additional five hours of gaming without plugging your controller in.

Ovo uopšte nije moje iskustvo sa gamepadom. I našao sam po redditu i drugim forumima da se takođe neki ljudi žale kao i ja.

U više navrata sam čitao da kada konzola prijavi da je baterija na Dualsense-u "prazna" ima zapravo još oko 40% baterije. I da, definitivno nije bila bolja situacija na DS4.

Igram se ovih dana malo više nego u prethodnom periodu i primetio sam da DualSense, makar kod mene, ima očajnu bateriju. Recimo 7h je max dok ne prijavi da je low battery. Smanjio sam ono svetlo i isključio zvuk na gamepadu u svim igrama. Dakle jedino nisam smanjio vibracije. U poređenju sa DualShock 4 kojeg imam, ovo mi se čini kao duplo slabija baterija, tj. ne baterija nego period dok se ne isprazni baterija. Punim gamepad preko onog kabla koji sam dobio uz ps5 i front usb izlaza na konzoli.

Nađoh ovo:
In testing, we found that the DualSense lasted a total of 13 hours and 11 minutes. While the exact number will depend on the games and apps you use, 13 hours is still a big improvement over the DualShock 4’s battery life which generally lasted around eight hours. That’s an additional five hours of gaming without plugging your controller in.

Ovo uopšte nije moje iskustvo sa gamepadom. I našao sam po redditu i drugim forumima da se takođe neki ljudi žale kao i ja.

Sta da ti kazem, kupuj jos jedan dualsense (istvan) i charging station. Zivot je lepsi od tog trenutka.

Nađoh ovo:

Kod mene isti slucaj.6 7 sati max izdrzi baterija.hahaha kako da ne 13 sati mozda ako je na kablu 😅 DS4 mi drzao vise posle 4 godina koriscenja..bas sam razocaran u DS bateriju cista sramota...

Kad pogledate koliko je kompleksniji ovo dzojped od DS4 nije ni cudo sto baterija manje traje. Resenje je dva dzojpeda i saltanje :)

Traje duze od DS4 sigurno, nemam problema.

Mozda igre koje bas jako puno koriste nove haptic motore brze potrose bateriju, ali ono, nemam predugacke gaming sesije pa nisam doziveo prazan gamepad.

Back
Top Bottom