• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

20210428_174243.jpg

Medju Xbox dokumentima koji su nedavno procureli se nalazi i "opposition research" stranica u kojoj Xbox zaposleni opisuju The Last of Us Part II
LuOD02G.jpg

Sve velike kompanije detaljno proucavaju poteze i proizvode konkurencije, ali ovakvi dokumenti skoro nikad ne procure.

Ne bih se slozio za njihov opis gunplay-a, TLOU2 je odlican na tom polju ne samo zbog ponasanja samih oruzja vec i sistema animacija koje Ellie/Abby mogu da odrade tokom akcije i dinamickih reakcija protivnika dok su ranjeni.

Meni ovo deluje kao svaki drugi review na netu namenjen laickoj publici, od neke poverljive interne analize konkurencije bih ocekivao sasvim drugaciji tip teksta fokusiran na neke specificnije detalje.

Nije ovo namenjeno da pomogne studijima u razvoju novih igara, nego da sefovima opise stanje trzista.

A kad sam razvojni studio radi izvestaje o konkurenciji, oni idu do najmanjih detalja. Sami developeri mnogo vise dele o svom radu, maltene svaki korak razvoja ponosno prikazu tokom GDC-a, i jos vise dok piju po bifeima izmedju prezentacija. Cesto se menjaju radna mesta izmedju studija, pa je tu maltene nemoguce nesto sakriti.

I dalje ne vidim ni jedan jedini detalj u ovom opisu koji ne bi mogli naci kad na pr skupimo snippete od raznoraznih mc opisa, tj nije mi jasno sta je ovde vredno confidential leak taga osim samog porekla dokumenta.

I ovo je nešto čemu sam se nadao poslednjih meseci i jedan od razloga što nisam bio zadovoljan pregovorima sa Microsoftom o potencijalnoj akviziciji.

Xbox konzole odavno imaju integraciju sa Discord-om, ali jedino sto je podrzano je da se unutar PC/mobile Discord chat-a moze videti koje Xbox One/Series igre igraju oni koji su povezali xbox nalog u Discord-u. Nema podrske za sam chat, ali to ce se verovatno promeniti na novim konzolama koje imaju bolji hardver.

Ovaj PS deal je verovatno odavno u planu, i verovatno bi se obistinio i da je MS kupio Discord. Cilj Discorda je da bude prisutan svuda.

Pitam se zašto tako brzo

Koliko se sećam original PS4 je imao tri revizije, kao i Pro konzola. Ne znam koliko je imao Slim, nisam ispratio. U proseku na svakih godinu do godinu i po dana je išla nova revizija konzole. Pitaj se što Xbox Series X ne planira (bar još uvek) novu reviziju svoje konzole, nije da nema problema.

Back
Top Bottom