• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Odgovor je da, svi sve mogu u isto vreme. Razlika je što jedan korisnik pokreće i igra igre sa svog naloga (nosilac), a drugi korisnik pokreće i igra igre isključivo sa tog naloga koji delite (guest). Skidanju igara oba korisnika pristupaju iz biblioteke igara koja se nalazi na nalogu koji delite, s tim što nosilac po davanju komande za skidanje igre mora ići na logout iz tog naloga (i vrati se na svoj glavni) kako bi guest imao pristup istom.

Jesi siguran da mora log out? Nikada to nisam radio i nije bilo problema sa share-om.

Odgovor je da, svi sve mogu u isto vreme. Razlika je što jedan korisnik pokreće i igra igre sa svog naloga (nosilac), a drugi korisnik pokreće i igra igre isključivo sa tog naloga koji delite (guest). Skidanju igara oba korisnika pristupaju iz biblioteke igara koja se nalazi na nalogu koji delite, s tim što nosilac po davanju komande za skidanje igre mora ići na logout iz tog naloga (i vrati se na svoj glavni) kako bi guest imao pristup istom.

Ok sada mi je dosta jasnije. I samo još jedno pitanje u vezi sa ovim - da li to znači da obojica možemo da igramo MP (kao PS plus da imaš) koristeći samo taj jedan nalog (a igramo u isto vreme). Dakle, kad se podvuče crta, kupiš to na jednom nalogu, sharuješ, i onda obojica imate i igre iz te biblioteke kao i pristup MP contentu? Ako da, onda fenomenalno.

I da, da li to znači da možemo istu igru (MP ili SP, nebitno) da igramo obojica u isto vreme nezavisno?

Last edited:
Ok sada mi je dosta jasnije. I samo još jedno pitanje u vezi sa ovim - da li to znači da obojica možemo da igramo MP (kao PS plus da imaš) koristeći samo taj jedan nalog (a igramo u isto vreme). Dakle, kad se podvuče crta, kupiš to na jednom nalogu, sharuješ, i onda obojica imate i igre iz te biblioteke kao i pristup MP contentu? Ako da, onda fenomenalno.

I da, da li to znači da možemo istu igru (MP ili SP, nebitno) da igramo obojica u isto vreme nezavisno?
Postavljaš isto pitanje dva puta brt, da možete da igrate iste igre, različite igre, šta god bilo u isto vreme :)

Jesi siguran da mora log out? Nikada to nisam radio i nije bilo problema sa share-om.
U suštini ne mora, jer kada se guest uloguje na nalog koji delite kikovaće tebe automatski. Ovo sam više naveo kao vid zdrave prakse, ništa više

QIozf8c.gif

Nije mi jasno...kazu da ce u okviru ps plus premium preplate ps5 pustati ps1, ps2 i psp igre dok ce ps3 emulirati (?) pa zar ne emulira i ove prethodne, u cemu je razlika?

PS3 ima komplikovan procesor, te igre će se za sada strimovati preko neta, a ne emulirati. Jedino ako kasnije ne zbudže nešto da može da se izvede prava emulacija.

Last edited:
u cemu je razlika?
PlayStation cloud streaming izmedju ostalog hardvera ima i gomilu PS3 sistema. Te PS3 konzole renderuju igru normalno, i onda salju game stream do PS4/PS5/PC/Android/iOS igraca.

A PS3 procesor je imao 6 jako brzih ko-procesora koje moderni CPU-ovi ne mogu lako da isprate. Jako mali, ali jako brzi.
Ako je igra bas optimizovana da jako iskoriscava te ko-procesore, emulacija je teska. Igre koje slabije koriste te koprocesore mogu da se emuliraju lakse danas na PC-ovima [i cak SteamDeck-u].

Trenutno se ponovo može uzeti PS Now godinu dana za $60 na US store.
Sad ne znam da li traži da se poveže kartica ili može preko wallet kodova da se kupi $60 pa da se tako pazari.

Last edited:

Sad ne znam da li traži da se poveže kartica ili može preko wallet kodova da se kupi $60 pa da se tako pazari.

Trebalo bi da može wallet, jer mi nudi da dodam sredstva iz njega.

Znaci, od juna, kad budu ubacili ps1/2 i 3 igre, onda ce podici cenu?
Razmisljam da li ako uzmem sada, mogu da zakacim te dodatne igre po jeftinijoj ceni.

yd5BDUw.png

Radi wallet bez problema.

Odlično sto može ovako. Zvanično na sajtu nude samo 30 dana, a kodovi za PS Now su naravno već sutra dan nakon najave bili rasprodati svuda (ili povučeni).

Last edited:
Super što može preko wallet-a, valjda će ovo potrajadi dok uzmem kod za wallet, fali mi još $17 :D

Znaci, od juna, kad budu ubacili ps1/2 i 3 igre, onda ce podici cenu?
Razmisljam da li ako uzmem sada, mogu da zakacim te dodatne igre po jeftinijoj ceni.

Ako se uzme PS Now sad, od juna se konvertuje u PS+ Premium koji će biti $120, tako da je ovo odlična prilika.

Kada kazete wallet, jel se to odnosi na isti postupak kupovine igara sa ps store-a preko walleta? tj kupim ps gift card kodove u vrednosti od 60 dolara i onda na ps store-u kupim ps now?

Eufrate konjaniku stari, kad mozemo ocekivati RDR2 na ps5? Juce gledam na store-u igra je na sale-u samo 23 dolara, pa razmisljam da li da uzmem jer kad tad ce patch koji ce mozda opet kostati 10 dolara

Kada kazete wallet, jel se to odnosi na isti postupak kupovine igara sa ps store-a preko walleta? tj kupim ps gift card kodove u vrednosti od 60 dolara i onda na ps store-u kupim ps now?
Da. Ja sam upravo tako sad uzeo PS Now na US nalogu.

Eufrate konjaniku stari, kad mozemo ocekivati RDR2 na ps5? Juce gledam na store-u igra je na sale-u samo 23 dolara, pa razmisljam da li da uzmem jer kad tad ce patch koji ce mozda opet kostati 10 dolara
Nemam pojma i ja ga čekam kao ozebao sunce, jbg...

Back
Top Bottom