• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Ja nisam nikad zavrsio keca :D Krenuo sam ga na Ps4 pro igrao nekih 15tak sati, zalutao u onaj DLC deo iznervirao se tamo i batalio :D
PC verziju palio par puta i nista. Mozda ovaj remaster odigram, taman sam pozaboravljao sta sam video sta ne.

Al da nema smisla remaster, nema. Sva sreca pa je 10$.

Meni je HZD bas legao, lore mi se bas svideo i vijao sam sve snimke iz proslosti. Retka igra u kojoj sam uzeo Platinu.

Dvojka je onda upgradeovala sve moguce, jedino gde je splasnuo uzitaj malo je bila prica jer je misteriozni origin vec bio isprican u kecu. Ali i dalje, jedva cekam treci deo.

Zavrsio sa gledanjem DF klipa. PSSR je definitivno super implementacija ML upscaling-a. Najveci upgrade definitivno. Igre osetno vise detalja prikazuju nego native 4k, znaci na nivou DLSS-a (malo je behind, al uz nove iteracije moze biti on par). Da je Cerny odmah u ovo ulozio umesto glupog SSD-a ne bi nam ni trebao Pro :D

Al ono sto me za sada smara najvise sto nikako da pokazu nesto NOVO. Ljudi su vec sto puta odigrali ove igre ko ce ih sad ponovo igrati samo zato sto su malo lepse lol

Kontam da mogu jos vise RT-a da izvuku iz novih naslova koje su veci deo developtment-a imale ove nadogradnje u vidu.

Tako da se nadam da ce uskoro poceti da prikazuju nesto sto jos nije izaslo, ovi patch-evi smaraju imho.

Ovo ti je ko kad narucis pljeskavicu i kazes od svega pomalo
"Sta stavis stavila si".

Ovo je radnici rekao drugar koji na pljeskavicu redovno stavlja apsolutno sve i svasta.... a ona mu namerno stavila samo duplu dozu pavlake i kecapa. :D

Da je Cerny odmah u ovo ulozio umesto glupog SSD-a ne bi nam ni trebao Pro :D
Treba se setiti da je DLSS 2.0 [prvi koji je uopste valjao] izasao u aprilu 2020. godine, svega pola godine pre PS5 premijere. PS5 APU dizajn je bio finalizovan godinu-dve ranije.

Nvidija je donela taj veliki advancement taman dovoljno kasno da konzole to preskoce. A AMD ni dan daas jos uvek nema ML upscale, Sony ih prestigao sa svojim internim resenjem i hardverom kojeg su direktno trazili da im AMD isporuci.

IMO, hardware-accelerated SSD dekompresija je odlicna stvar u PS5, CPU je totalno rasterecen od bilo kog rada sa fajlovima. Ni PC-ovi jos nisu dobili tako nesto, GPU dekompresija se slabo siri i ne pokriva sve prednosti koji PS5 SSD accelerator daje.

@DieH@rd
Kontam da je bilo kasno kopirati nvidia-u, nego se taj cerny zove nekim vizionarom lol Sto nije u isto vreme ko ljudi iz nvidie skontao na koji tech treba ici. Taj SSD je OK da rastereti slabasni CPU, al koliko znam Xbox nema na tom nivou pa ne zaostaje nimalo. Stoga def nije neki breakthrough bio. Osim Ratcheta i ajde koliko toliko spajdija 2 ne vidim da se nesto devovi mnogo stim bakcu.

PS5 Pro je ponudjen za preordere u domacim radnjama, ko zna koliko ce biti otvoren preorder. 105k din, skoro 900€, placa se cela svota unapred.

Sa PS5 su ponudli isti setup, i sve preordere su ispostovali odmah na premijeri. A ko nije preorderovao je onda morao da prezivi godinu dana bez konzole u radnjama. Drugar je bio platio PS5 u preorderu i dobio je odmah oko svetske premijere.

Nikad mi nisu bili jasni ti ljudi, koji su u stanju da plate nesto duplo vise, samo zato sto ne mogu da sacekaju par nedelja i uzmu po MSRP-u.

Vidim pojavili su se na domacim prodavnicama prednarudzbe za 30th anniv PS5 konzole i dzojpedi
Dzojped 12 crvenih...hmm 100e. Da imam kesha uzeo bih ga

Back
Top Bottom