• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Ne bas logicno, mislim po simbolu da, ali recimo u meniju u igri, X je potvrda, a O je nazad...

U Japanu je bilo obratno, znaci X je bilo za No. I to u svim generacijama pre PS5. :alien:

Ni ja za taj podatak nisam znao do juce (do tog tweeta).

Ne bas logicno, mislim po simbolu da, ali recimo u meniju u igri, X je potvrda, a O je nazad...
Bash smo juche prichali o tome na diskordu. Seti se Winning Eleven igara za PS1, O je bila potvrda, X za nazad. Pored toga, i danas u Japanu, kada neko ne zheli neshto, pokazatje prstima ili rukama znak X, a kada zheli neshto ili odgovara potvrdno, onda naprave prstima onaj OK znak 👌

Policajci tamo prave rukama [ili palicama] X kada hoce nekoga da zaustave.

A krug je u JP simbol za "OK" ili potvrdu. Vizuelno im je ekvivalent za ✓ simbol.

Bash smo juche prichali o tome na diskordu. Seti se Winning Eleven igara za PS1, O je bila potvrda, X za nazad.

Bas sam juce i razmisljao kako/zasto to nisam znao... Ja na primer tada na PS1 nisam igrao ni Winning Eleven (vec evropski ISS, kasniji PES), ni japanstine, ni igre na japanskom. Samo evropske/americke PAL/NTSC igre na engleskom.

Ja sam programiran da to znam, jer japanski hardver i softver uglavnom narucujem.

A i sto rece @Yuka Sakazaki , znao sam sta pricaju japanski komentatori u vreme winning eleven-a i igraonica.
Fazon jos srednja skola. :D
Mihajlovici, Stojkovici....Kolna(corner), shutsoo(he shoots), vantsu (one-two/dupli pas), pa onda nesto damedaaaa, smederevo trans :D
gol gol gol gol golgol

A O naravno za confirm, X za back

Mislim da je bila i prica da ce u svim regionima za PS5 biti western layout (X-confirm, O-back), pizdeli nihonjin-i po tviteru.

Demons/Dark Souls igre postavile zanr, Bloodborne postao legenda, Sekiro osvojio igru godine, Elden Ring se prodao u preko 20 miliona.

Dokle god "taj wave" postaje sve jaci i jaci, bice i dosta imitatora koji pokusavaju da profitiraju u pauzama izmedju From Software naslova.

Last edited:
Back
Top Bottom