• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 Playstation 3 legacy topic

Probaću, svakako sam hteo i GT6 d se podsetim.

A Unlock HDD space app mi je najveće otkrovenje. I pitao sam se na šta odlazi sav prostor...

Koliko cool mod, lik je fantastican. Stvarno je super ovaj moderan tech za 3d skeniranje/stampanje.

Šteta što nije našao način i da poveća power limit.

Kapiram na poslednjim revizijama PS3 bi bez problema mogao da se fura neki manji OC bez ikakvih modifikacija.

Zna li neko da li je potrebno poiskidati sve update-ove od igre od prvog do zadnjeg ili je dovoljan samo zadnji update?
Na Myrient-u svi update-ovi za Battlefield 3 su 8GB a na ps3.aldostools ima samo zadni update koji je 2GB a i program PS3GameUpdateDownloader isto izbacuje zadnji update.
Do sad sam sve skidao redom jer nije zauzimalo puno prostora.

Колико је поуздан модел CECH-2004А? То би требало да је први модел Slimа који има 65mm RSX и нажалост и даље NEC/TOKEN чипове. Набавио сам један, очистио од прашине и модовао. Нисам мјењао термалну пасту али капирам да ћу морати. Када ајдлује углавном је око 69 степени. Радио је 80 дана што колико видјех није много. Био је неотваран али са доста прашине и труња.
@Jedah @Omega Ви сте се бакћали са овим моделима, видјех.

@Apex Шта си све играо на њему? Колико је бучан и које су поставке вентилатора, Syscon, Auto или Manual?
Иначе у Webman-у имаш опцију да видиш колико је радила конзола.

Zakucao sam ga nešto manual što je meni sweet spot zaboravio sam tačno koliko. Čuje se i dalje ali nije strašno.

Sad je kod ortaka pa ne mogu da proverim. Nisam znao da mogu da vidim to za vreme.

Svakako sam googlao dosta na tu temu pre nabavke a imaš i ovde u temi da pročitaš. Sve u svemu 2004 nije za izbegavanje a 2500 je idealan pa sad zavisi da li možeš da ga nađeš. Ja sam uzeo povoljno 2004 i ne žalim. Rado bih platio i više za 2500 ali uopšte ga nije bilo na oglasima.

PS3 Slim (CECH-2004A) sam nabavio čim se pojavio u prodaji 2009-e, evo već 17 godina radi kao prvog dana. Nisam ga nikad otvarao, samo sam umesto 120GB HDD-a stavio od 500GB. Nisam ga ni jailbreak-ovao, ali planiram da to uradim i najverovatnije rasprodam deo PS3 kolekcije (npr. multiplatform igre), jer više nemam entuzijazam za skupljanje fizičkih izdanja igara, a i da bi laser ostao u ispravnom stanju.

Данас сам расклопио конзолу до краја, очистио све што нисам могао јуче, мада је мало прашине остало баш, очистио вентилатор и замјенио термалну пасту.
Arctic MX-4, нанио равномјерне тачке по чиповима и размазао малим прстом. Даје одличну контролу наноса, а не прелиже преко ивица.
Можда зазвучи као компликовање али је одличан метод, видјех од једног лика на нету.
Склопио све, значи конзола се јебено не чује на Auto.
Пичио Resistance, масовне сцене шопања, мјутирао тв, не чује се ништа. Good stuff.

Колико је поуздан модел CECH-2004А? То би требало да је први модел Slimа који има 65mm RSX и нажалост и даље NEC/TOKEN чипове. Набавио сам један, очистио од прашине и модовао. Нисам мјењао термалну пасту али капирам да ћу морати. Када ајдлује углавном је око 69 степени. Радио је 80 дана што колико видјех није много. Био је неотваран али са доста прашине и труња.
@Jedah @Omega Ви сте се бакћали са овим моделима, видјех.
Pouzdaniji su noviji modeli mada nije tolika frka nit sa tim CECH200X modelom.

Webman Fan control
718674396_1630692507997506_1946083040626510492_n.webp

Inace ranije sam izbegavao novije modele zbog HEN, ali sad vidjam da i ne gubis ko zna sta. Ucitavanje HENa je za manje od 20 sek. zna nekad da zamrzne ali boze moj... zabode jednom na 20 ukljucivanja.
Homebrew je podrzan, PS3 backup compatibility 99% playable, Fan kontrol funkcionishe super, FTP transfer isto...

A da General rule:
CFW - Multiman
HEN - Iris Manager

Који је модел тај твој?
Дифолтна поставка за Auto је 68 степени, наводно ако се држи до те границе обезбјеђено је дугорочно да му неће бити ништа, мада сам видио и другачијих тврдњи, да су отпорни на температуре и да могу издржати и грђе.

Кр'но сам све, Multiman, Irishman, ManaGunZ, Webman, Apollo. Нису конфликтни међусобно, па зашто не, пошто сваки од њих има неке опције које остали немају.

Је ли истина да PS1 Classics издања на PSN имају неки филтер који замути слику у односу на оригинал? Спајао сам RGB скартом на CRT телевизор и стварно нисам примјетио ништа, искључим Smoothing у опцијама. А баш сам паћеник за детаљима и квалитетом слике.. Наводно ако играш ISO игре преко Multimana, Irishmana онда тога нема јер је било примарно намјењено да игре на нешто личе на flat телевизорима. Можда @Omega зна.
EDIT: Изгледа да има и ако играш ISO-е на PS3 јер он не може да испоручи 240р. Не знам, стварно изгледа одлично на CRT преко RGB SCART-а, када се подеси у опцијама конзоле. 480i је реза.

Last edited:
Back
Top Bottom