• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Platine/Achievements na SL

Mislim da jeste,odustao sam negde pred kraj,vise nisam znao ko me i odakle gadja.Hteo sam ponovo da probam sada sa ps5 verzijom igre ali verovatno bi opet bilo isto.

Ja imam isto par, gow, oba horizona, spoderman, origins, last of us 2 - sve su bile relativno lagane, i rayman legenda na kome sam propisao krv za vreme korone igrajući onaj jebeni online turnir.

I ja sam uzeo tu Rayman Platinu,na nju sam posebno ponosan. Mislim da sam 3 meseca svaki dan igrao po 10ak minuta samo da uzmem gold i priblizim se malo tom poslednjem awesome nivou. :D

Prešao sam i U2 i U3 i U4 na crushing ali je sve smešno u odnosu na keca.
Ja sam posle U1 bio pametan, pa sam 2 i 3 igrao na hard. Ne znam šta mi bi da sam 4 opet na crushing krenuo. Doduše, stealth je tu mnogo bolji pa sam dosta okršaja na taj način zaobišao.
Kako si prešao onaj lift u U4, polupao sam Dual Shock na hard...
Ajde lift, nego ima onaj deo gde izlaziš iz pećine na otvoren prostor gde su olupine brodova. Nešto najužasnije što sam ikada iskusio. Još me je checkpoint sjebao pa sam uleteo sa relativno malo municije. Da ne računam pokušaje kada sam ginuo, poslednji je trajao više od pola sata za sekciju koja na normal može da se pređe za 5-6 minuta. Toliko sam morao da pazim kad ću da izvirim iz zaklona, a skoro svaki moj metak je morao da pogodi.

Ajde lift, nego ima onaj deo gde izlaziš iz pećine na otvoren prostor gde su olupine brodova.
Jasno mi je jer sam prešao U4 preko pet puta (uvek na Normal posle prvog na Hard, Comfort Play jbg) i taj deo bi sigurno prešao na Crushing, Lift ne bi ni probao prosto polupan i loše osmišljen deo

Mislim da sam najvise ponosan na Hollow Knight platinu . Imam tipa 12-13 komada , Mortal Kombat X , N.Sane Trilogy , Shovel Knight , Spider-Man , Bloodborne i jos neke koje mi ne padaju trenutno na pamet.

Da sećam se Tsuhimu kad sam završio main, igrao još sat i uzeo platinu, doduše paralelno sam čistio sve misije jedino, tako uvek open igram

Da i pucaju sa svih strana nema zaklona, naspram je onaj stub uz koji kad se penješ još gore horor

Prva od jedine tri igre gde sam skupljao achievment-e je bila Plants vs Zombies na Steamu i tu sam ih skupio sve, onda sam krenuo da skupljam i za Portal 1 i Half-Life 2 takođe na Steamu i kad sam video da za mnoge od njih treba walktrought plus da su neki baš zamorni, prestao sam da obraćam pažnju na te gluposti koje takođe i uništavaju imerziju u igrama. Samo sam uživao u igrama uvek pokušavajući da gotovo uopšte ne koristim walktrought, osim kada baš negde dugo zaglavim.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Jbt ja koji sam uvek bio protiv trofeja imam vise platina od dosta ljudi ovde ravno 6 komada.
Kada su se pojavili trofeji na box360 krenuo sam da ih skupljam ali sam brzo batalio posto su me neki terali da igram igre kako ne zelim. Najvise mrzim one ubi pistoljem 100 neprijatelja a meni se super da se napucavam sa sacmarom. A tek oni gde treba da igram neku igru od 50-60 sati ponovo zbog neka 2-3 bezvezna trofeja. Tako da sam ih godinama jednostavno ignorisao.

Poslednjih par godina sam opet po malo poceo da obracam paznju na njih. Igram igru kako meni odgovara i kada dodjem pred kraj proverim trofeje i ako vidim sansu da moze da se uzme platina a da se mnogo ne cimam onda je pojurim.

Upoznao sam par likova koji imaju sumanuto veliki broj Platina, uvek ih uzimaju šta god da igraju i uopšte nisu u fazonu da osporavaju nekoga ko to ne radi ili prosto odustane ako pokuša da neku zabode. Mislim da je to lični izbor i izazov koji neko sebi želi da postavi a osporavati to je suludo isto koliko i osporavati spidranovanje.

Mislim da svi mi ponekad imamo utisak kako imamo vrhunski skil u nekoj igri i nije prijatno kad na netu vidimo da postoje ljudi koji su daleko ispred pa onda kreću one fraze : ma bolesnici, ko za to ima vremena, sigurno ne jebu nikada itd.

Gejming je odavno prevazišao socijalno izolovane pojedince i decu pa mislim da je neke etikete više i nemoguće lepiti bilo kome, treba da definišemo šta je nama užitak u gejmingu i to da furamo bez obzira kako drugi gledaju na to.

Veoma često sam dobijao komentar od Dark Souls Fanatika da nisam zapravo nijedan igrao jer nisam prelazio pluseve, takve budalaštine nećete čuti od nikoga ko uzima platine.

Recimo ako dugo igram neku igru i skupim odredjeni broj trofeja postoji tacka posle koje ne mogu da odustanem od pokusaja da uzmem platinum.
Ako ulozim 50+ sati u igru onda to mora da se zavrsi sa platinom :D
Naravno biram igre i ne radim to uvek ali desava se da ne mogu da mislim na nesto drugo uopste dok ne pokupim taj trofej :D
Nesto ovako npr....

Nikada se nisam cimao oko toga, osim u par igara gde nije teshko.
SOMA je dovoljno pretji jednom i imash sve trofeje.
Quake je samo potrebno igrati na nekom OK nivou i mozhesh uzeti sve.
U Vampire Survivors je dovoljno samo igrati odredjeno vreme i imash platinu.
Elden Ring takodje nije pretezhak za platinu.

Bitno je napomenuti da sam tek pre godinu dana uzeo prvu platinu koja nije bila SOMA. Nemam nishta protiv da neko juri sve platine, ali ja ne bih mogao da silim sebe ako mi ne pruzha nekakvu zabavu. Dakle, ako je u pitanju nekakav mentalni "problem" koji me tera da sve zavrshim, sumnjam da bih uzhivao u tome, naprotiv.

Kad se setim grindanja za kamen u Demon Soulsu na PS3 jeza me uhvati :S

Kad se setim grindanja za kamen u Demon Soulsu na PS3 jeza me uhvati :S
Da, mislim da mi je to najluđa stvar koju sam radio zbog platinuma. Samo sam ja još dobro prošao, dobio sam ga posle 5-6 sati grinda, a slušao sam horor priče gde ljudi nedeljama nisu mogli da ga dobiju. I onaj exp trofej za GT Sport, ali tu sam vezao gamepad gumicom, nisam trošio mnogo svog vremena 😄

Omiljeni platinum mi je definitivno Wipeout HD, tu sam baš morao da savladam sve tehnike vožnje. Jedino je smaralo ono što se gore pominjalo, tada su igre baš forsirale neke glupe multiplayer trofeje, a ovde je bio posebno glup. Srećom pa sam našao neku ekipu na Wipeout fan forumu pa smo svi uspeli da ga dobijemo.
I od skorijih, Hollow Knight, poslednji panteon je bio specijalno iskustvo 😆

To vezanje gamepada gumicom je bilo i u dirt5 za 10k km trofej. Lik je napravio stazu koja je skretala samo u levo,uvezes gumicom gas i ostavis tako da ide par sati dok ne dobijes trofej. :D
Radio sam to i na ps5 i na xboxu :)

Back
Top Bottom