• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Pimp my console (General Hardware Modding)

Uzmi vezbaj lemove na nekoj otpadnoj elektronici pre nego se baciš na bitan hardver, taj kontakt na pr deluje poprilicno izgorelo

Možda i najdetaljnija restauracija neke konzole koju sam gledao:

Mozda gresim al zar nije barem 80% ovih fake...kao nasli potopljeno u bari, zardjalo sve i kao samo tako sto su alkoholom isprali i sve magicno glanc novo itd.

Pogledaj konkretno taj video i videces da nije samo "alkoholom isprali".

IMG_7621.webp
Nije moding konzole ali je vezano za to pa reko ajde ovde da okacim. Kupio sam ovaj automatski scart switcher na limundu za male pare. Elem kupio sam ga iz razloga sto sam mislio po slikama da su ovih 6 rca socketa za IN a ispostvilo se da su out da moze da se koristi za deljenje slike na dva ekrana. Posto meni to ne treba odlucio sam da ga modujem da budu IN. Isekao trase na pcb do svih 6 rca konektora i prespojio ih na A slot scart kabla. E tu sad krece zajebavancija, posto CRT detektuje da je rgb signal prikljucen preko pin 16 na scart kablu (1-3v) I nasao sam 5v na ploci i spustio ga na 2,5v i doveo na pin 16 scart kabla ali jednostavno ni jedan tv nije hteo da ga prepozna. Kad izmerim ima 2,5v a cim prijljucim scart u tv padne na 0V... Ne znam sta je mozda je bas tu gde sam ukrao napon automatika iskljucuje iz nekog razloga komponentu nzm sta je jer nisam skidao gorji deo plastike pa ne vidim odakle sam ukrao. Dodao sam kablic i eksterno napajanje od 3v i sad radi kao sat! Mogu sve moje retro konzole da prikljucujem preko RGBS kablova i na tv i na pvm monitor... 🫣😆IMG_7622.webp

Last edited:
IMG_7669.webpIMG_7670.webp
Odradjen picoboot mod na GC. Bilo je malo patnje nije hteo da bootuje GC odnosno jednom u deset puta je bacao sliku ali nije hteo da butuje swiss uopste. Ispostavilo se da samo treba skratiti zice na knap. Sad radi kao sat 😁

Last edited:
Ako istovremeno rješava 50Hz problem sa 315-5660-10 i 315-5487-10 ASIC-om, onda je baš top mod.

1000034814.webp
Danas vaš sređujem jedan xbox jlasik sa sve modovima i upgredom od 2tb hdd plus farbanje i lakiranje kucista i neki minimalan rgb mod verovatno na portovima i mozda malo sa strane na onim prorezima za ventilaciju 🙂👌1000034803.webp
Kada sve sklopim stavljam slike inače pokušacu i kontroler da mu odra3 ali je 3rd party pa j emalo teže her ima neke grupove koji su uplicovani u kucište kontrolera..

Kako si farbao slova XBOX i ostala? Jesi ti radio hack/chip i koji je sada najbolja opcija?

Kako si farbao slova XBOX i ostala?
Zumiraj i pogledaj... :)

i koji je sada najbolja opcija?
Baš mnogo razvoja ima u poslednje vreme. Više ne znam ni šta je najbolje. Ja sam pravio unapređeni Aladdin XT sa većom memorijom i XBlast OS-om. Ali mislim da je sada ModXO u vrhu. Ili je to i dalje OpenXenium?

Ako neko prati skorija dešavanja, bilo bi kul da podeli informaciju.

Back
Top Bottom