• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Pimp my console (General Hardware Modding)

Ako je cipovan xbox onda je bukvalno 15 min posla :)
Ako nije nije problem softmod ali je problem kasnije zameniti hdd jer svaki xbox je zakljucan tj hdd

Da moj nije cipovan samo softmodovan. Znaci mozda je ipak bolje orvo da ga cipujem pa da menjam hdd.

Jako dobar tutorial
Nema potrebe da ugradjujes fizicki cip jer je skuplja varijanta i zahteva vise vremena i cimanja,,tsop mod je nesto slicno i bukvalno je lemljenje zice za plocu a softmod uvek najjeftinija varijanta ali ti treba halo2 original ili splinter cell kec plus memorijska kartica da bi se lagano izvrsilo,moze i preko starog kompa sa pata prikljucima ali je malo komplikovano(inace prvi xbox 2009 sam tako odradio)

Jako dobar tutorial
Nema potrebe da ugradjujes fizicki cip jer je skuplja varijanta i zahteva vise vremena i cimanja,,tsop mod je nesto slicno i bukvalno je lemljenje zice za plocu a softmod uvek najjeftinija varijanta ali ti treba halo2 original ili splinter cell kec plus memorijska kartica da bi se lagano izvrsilo,moze i preko starog kompa sa pata prikljucima ali je malo komplikovano(inace prvi xbox 2009 sam tako odradio)

Hvala za video bacicu pogled, moja konzola je vec softmodovana takvu sam je dobio u imam hdd od 80gb koji bi zamenio. Ploca 1.4 . Moram da vidim kako se to dalje radi kad je vec softmodovana konzola

Ako imaš softmod i 1.4 ploču uradi tsop mod prvo. S gornje strane ploče su dva kontakta.

Isprati to uputstvo, uz Chimp se disk menja za 5 minuta. Nije tesko.

Vidite sto sam napravio najbolji PS2 ikada, a ne vidite, nema veze, vazno je da mozete da me cujete kako pricam 5 minuta o nekom usranom grafickom skaleru koji nikog ne zanima.

Kako los klip.

Vidite sto sam napravio najbolji PS2 ikada, a ne vidite, nema veze, vazno je da mozete da me cujete kako pricam 5 minuta o nekom usranom grafickom skaleru koji nikog ne zanima.

Kako los klip.
jedan od gorih take-ova koje sam pročitao na ovom forumu

Opet bolji take od smera videa. Mani se, ako oces da pricas o skaleru napravi video, vidite moj kul ps2 skaler, a ne na slici novo kuciste ne sastavljeno uz slova An Icon Reinagined.

Slažem se sa antique, krš je lik i nikako ne doprinosi sceni, samo kapitalizuje na tuđim modovima. Kao "e napravio sam ultimativni xzy" i onda samo instalira gomilu komercijalno dostupnih modova. Jedino što pravi sam, i taj deo videa je zanimljiv, je custom case. Ne kažem da mi se kućišta sviđaju (ne sviđaju mi se, pogotovo ono n64 je bilo očaj) ali jeste zabavan originalni kontent.

A scaler bolje da nije pominjao, toliko ga je loše prezentovao da je na poređenju bukvalno mnogo bolje izgledao unscaled feed 😂

Anyway, došao sam ovde da postujem ovo :)

Jedino što pravi sam, i taj deo videa je zanimljiv, je custom case. Ne kažem da mi se kućišta sviđaju (ne sviđaju mi se, pogotovo ono n64 je bilo očaj) ali jeste zabavan originalni kontent.
nisam 100% siguran, ali mislim da je ovo jedini njegov video koji sam odgledao, i slažem se sa konstatacijom da koristi postojeće modove, ali s druge strane, itekako ne drži fokus na njima već na onome što on radi (dizajn case-a), a što se poklopilo sa onim što mene najviše i interesuje u videu. naravno, subjektivno je koji će se case kome svideti, ali opet i tu me više zanima koncept nego finalni produkt, koji složiću se, varira i u samim detaljima.

in other news, stvarno zanimljiv mod. :)

Last edited:
Nije bas neki pimp ali sam uspeo da modifikujem skart rgb za snes,potrebno je bilo skinuti samo 3 kondezatora iz ne znam kojeg razloga je slika zbog toga na 4 sekunde od konektovanja u skart port pocrnela totalno...
Nasao sam na reditu doduse tutorijal tj prvo uzrok sta bi moglo da bude i namestio,slika je zaista odlicna :)
Narucicu neki snes everdrive kod kineza verovatno ionako fx igre je najbolje emulirati a za to imam wii zbog usporavanja.
Malo slika :)
1.jpg
viber_image_2024-01-09_17-15-35-706.jpgs2.png
viber_image_2024-01-09_17-12-32-705.jpgviber_image_2024-01-09_17-12-33-802.jpg

IMG_0515.jpegIMG_0514.jpegIMG_0513.jpegIMG_0512.jpegIMG_0516.jpeg
Edit: Mod naravno nije moj, "ukrao" sam slike sa neke fb grupe.

Last edited:
Iako idu u identicno kuciste, 60Hz japance mozes razlikovati po oznaci pozadi - HAA-2502. Bilo je i dosta klonova sa tom oznakom.

Back
Top Bottom