• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Pimp my console (General Hardware Modding)

Cool, nisam znao za to niti pretpostavljao da moze. Posto je taj retrobit replika americkog 6 button kontrolera, koji je za centimetar-dva veci/siri od japanskog.

Znaci identicne mere PCB-a, samo mu Japanci stavili kraci kabl. :D

Cool, nisam znao za to niti pretpostavljao da moze. Posto je retrobit replika americkog 6 button kontrolera, koji je za centimetar-dva veci/siri od japanskog.

Znaci identicne mere PCB-a, samo mu Japanci stavili kraci kabl. :D
Pcb idnticne mere a kabl duzi 3 puta od OG 😂 Bar od ovog mog x

Maleni Japanci, nisu im trebali dugacki kablovi. xD Kod US/EU modela je standardno nekih dva metra duzina, imao sam jedan ranije.

Odradio farbanje na originalnom n64 kontroler u,bela sjaj sa šljokicama.
Video sam i bolje dane farbanja ali mi sada zatvoreni prostor sa komorom nije bio slobodan,sobzirom kako je izgledao sada je ok.ako nabavim neki n64 viška I njega ću u belo odraditi.
Svidja mi se ova boja isto i za Saturn samo što su oni aliexpresu kontroler shelovi bože sačuvaj...
Inače ova hrapavost na ivicama nije do farbe nego do kućišta ali nisam imao vremena da se zezam sa vodenim smirglama ,ovo je još uvek v1 prototip,izgledaće to bolje kada nabavim konzolu i odradim sve u fulu [emoji846][emoji3059]
352ff5e0d00a92a676c4708662f3f353.jpg
a0ab16601acc81ca1f901eb0db0ea9d0.jpg
ee2ffded93e8242974236ba05b58c1a4.jpg
2fdefe59f1642c59c916192507ad89c2.jpg
e93585d8c563e608d06744acee8973d5.jpg

Послато са WP26 помоћу Тапатока

Jedno pitanje,ako na ps3 fat imam hen i sistem 4,87 dal mogu instalirati custom sistem za fat preko toga koji je 4.91 ili moram deinstalirati hen ili tako neki korak pre bilo cega?
Sta bi se desilo ako bi instalirao cfw preko tog sistema i hena?

Mislim da prvo treba omogućiti QA Flag preko nekog alata, recimo Rebug Toolbox-a, a provjeri na netu ima li neki korak između HEN-a i permanentnog CFW-a.

Mislim da prvo treba omogućiti QA Flag preko nekog alata, recimo Rebug Toolbox-a, a provjeri na netu ima li neki korak između HEN-a i permanentnog CFW-a.
Odradio sam sa ovim tutorialom
ali proces je pain in the ass...
Mada sam uspeo sve iz prve sa ovim mojim inteligenceom :D

3d print je prošao par revizija, jer sam puštao u trku zbog klinaca, sve dok nisam bio zadovoljan rezultatom. Štampao sam u PETG, kako bi bio trajniji.

Ne znam za adekvatniju temu od ove. Kupih tokom decembra prvu reviziju Game Gear JP konzole, na rizik. Niko je pre mene nije otvarao, a unutra su zveckali izgoreni i otkačeni kondenzatori. Prizor nije ulivao poverenje da se može srediti.

Temeljno sam je očistio, iskalaisao kontakte, reparirao neke prekinute vodove i zamenio kondenzatore. I, na kraju, uspeo sam da je oživim. Najzad ispravan Game Gear u kolekciji!

IMG_6049.webp
IMG_6141.webp
IMG_6053.webp

Tek sada videh da sam slikao samo sa drugim powerboardom i audio boardom, koje sam koristio prilikom testiranja. Ali evo je situacija nakon čišćenja i zamene kondenzatora:
IMG_6547.webp
IMG_6550.webp
IMG_6556.webp

Razmišljao sam da poručim još jednu ili dve, samo neke druge revizije, ali oklevam, jer su baš rizične i nezgodne za popravku.

Crklo mi je napajanje na xbox klasiku,gledao sam na netu razlog i problem je sto nisam stvaio jaci ventilator jer sam u cipovan xbox ubacio hdd od 2 terabajta ...
Dal mogu sam da zamenim naopajanje sa nekim boxom sa najlona ili vasara ili mora posebno napajanje zbog xboxa koji je cini mi se 1.6 mislim da je model ili moze neko da mi popravi od vas ali da je iz Srbije...Znam da je omega uglavnom maher za xbox klasike i cini mi se ace ako se dobro secam :)
Onako bas je smrduckalo i kada sam steknupo kabl u njega kao da pucketa pa sam skontao da je napajnjae zavrsilo karijeru....

Nekad se na starijim modelima dogodi da se samo IEC konektor za struju odlemi od ploče, to je lako srediti. Može biti i do osigurača ili do kondenzatora.
1.0 i 1.1 imaju AT konektor, ostali su ATX s tim da 1.6 ima drugačiji 'pinout' koji nije kompatibilan sa 1.2-1.5.

Ako imaš Xbox rev 1.6, a napajanje je stradalo, onda ga moraš zameniti napajanjem iz rev 1.6. Što kaže Omega, ima specifičan konektor, koji su menjali tokom revizija/vremena.

Crklo mi je napajanje na xbox klasiku,gledao sam na netu razlog i problem je sto nisam stvaio jaci ventilator jer sam u cipovan xbox ubacio hdd od 2 terabajta ...
A ovo nema veze. HDD je HDD, nebitno da li je od 10GB ili 2TB - potrošnja je ista/slična.

Vrlo je moguće da nije crklo već su lemovi sa donje strane ploče napajanja koji drže konektor popucali od klimanja konektora levo-desno kad se vadi kabl iz njega i izgubili kontakt. Rasklopi konzolu, izvadi napajanje pa vidi kakva je situacija, moguće da će samo malo svežeg kalaja da reši stvar.

Svi ste pomogli na neki nacin,zalemio sam napajanje tj taj deounutar napajanja a bas je onako da kazem zagoreo :D
IMG_20250228_211225.webp
IMG_20250228_211234.webp
IMG_20250228_211247.webp
Inace uzeo sam video karticu za pc ali radi na tabletu pa sam se danas malo zezao i sa tim,nema nekog lagaa i ghosting ne postoji,jedini problem je sto na androidu ne mogu da promenim aspekt rezolucije ako nesto prebacim na 16:9 ali radi posao za 3 dolara sa aliexpresa :)
Glas je sprdnja namerno kao sto mozete priometiti posto sam video slao rodjenom bratu a on tako prica kao robot :D

• Like
Reactions: Ace
Back
Top Bottom