One Piece je prerada istoimenog animea o grupi gusara "Straw Hat Pirates" koju predvodi mladi Monkey D. Luffy. Nakon pogubljenja najpoznatijeg gusara Gol D. Rogera, koji pred smrt govori masi da je njegovo blago "One Piece" negde u svetu, započinje renesansa gusarenja. Mnogi ljudi formiraju svoje bande gusara i odlaze u potragu za legendarnim blagom One Piece. Fokus serije je na Luffyju, koji je od malih nogu hteo da postane kralj svih gusara. Naravno, pored Luffyja, serija prati mnoštvo ekscentričnih karaktera, ali ne bih mnogo da smaram o njima, mislim da je najbolje upoznati ih kroz gledanje serije.
Pogledao sam tek 3 epizode, ali mi se serija dopada. Smatram da je veoma verno prenešena atmosfera animea, a tome mnogo doprinose glumci. Glumačka postava je odlična, za sada nemam ni jednu zamerku. Lik koji glumi Luffyja radi odličan posao, savršeno prenosi Luffyjevu bezbrižnost, ambicioznost, lojalnost i optimizam. Isto mogu reći i za Nami, Zoroa i Usoppa, ali vala i za Kobyja. Identična priča je i sa negativcima, Buggy je odličan u seriji. CGI je veoma dobar, nemam nikakvih zamerki, a toga sam se najviše plašio. Srećom, moji strahovi su bili neopravdani.
Ako ste bili zainteresovani za One Piece, a nije vam do gledanja 1000+ epizoda animea, ova Netflix verzija je pun pogodak. Srećom nije ništa zbrzano, ali se ne tegli kao anime. Ja nastavljam da gledam, pa pišem utiske kasnije, nadam se da me neće proći ovo početno oduševljenje.