• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Netflix ONE PIECE (2023 - )

Yuka Sakazaki

Princess of Princess Champion
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
9,651
wanpisu.png

ONE PIECE​

2023 - ????​

One Piece je prerada istoimenog animea o grupi gusara "Straw Hat Pirates" koju predvodi mladi Monkey D. Luffy. Nakon pogubljenja najpoznatijeg gusara Gol D. Rogera, koji pred smrt govori masi da je njegovo blago "One Piece" negde u svetu, započinje renesansa gusarenja. Mnogi ljudi formiraju svoje bande gusara i odlaze u potragu za legendarnim blagom One Piece. Fokus serije je na Luffyju, koji je od malih nogu hteo da postane kralj svih gusara. Naravno, pored Luffyja, serija prati mnoštvo ekscentričnih karaktera, ali ne bih mnogo da smaram o njima, mislim da je najbolje upoznati ih kroz gledanje serije.

Pogledao sam tek 3 epizode, ali mi se serija dopada. Smatram da je veoma verno prenešena atmosfera animea, a tome mnogo doprinose glumci. Glumačka postava je odlična, za sada nemam ni jednu zamerku. Lik koji glumi Luffyja radi odličan posao, savršeno prenosi Luffyjevu bezbrižnost, ambicioznost, lojalnost i optimizam. Isto mogu reći i za Nami, Zoroa i Usoppa, ali vala i za Kobyja. Identična priča je i sa negativcima, Buggy je odličan u seriji. CGI je veoma dobar, nemam nikakvih zamerki, a toga sam se najviše plašio. Srećom, moji strahovi su bili neopravdani.

Ako ste bili zainteresovani za One Piece, a nije vam do gledanja 1000+ epizoda animea, ova Netflix verzija je pun pogodak. Srećom nije ništa zbrzano, ali se ne tegli kao anime. Ja nastavljam da gledam, pa pišem utiske kasnije, nadam se da me neće proći ovo početno oduševljenje.

+ što ovde nema razvlačenja, anime bio imao max 200ep. ako i toliko kada bi išao ovakvim tempom. samo ovde su već u prvoj najavili BW koji u anime-u saznamo u Wiskey Peak-u i prikazaše deo kada no7 poziva Zoro-a u BW, dok je animeu i manga-i samo pomenuto. a imamo i poster bellamy-ja, a to je posle Arabaste, što znači planiraju bar minimum još dve sezone

svakako plašio sam se da će biti raspad, ali fino deluje za sad, OP više ne pratim, mda ko zna možda mi serija vrati volju da nastavim.

Pogledao sam prve dve epizode i bas je dobro. Bas je over the top, ali odgovara jer je takav source materijal.

Pogledah netflixov One Piece, uspesno odradise nemogucu adaptaciju. Bas je dobro ispalo, zabavna prica [svaki flashback ultra nabijen emocijama], dizajn sveta i glavni i sporednih [Mihawk!] likova bas pogodjen. Jedva cekam sledecu sezonu, samo da se ovi strajkovi zavrse pa da se bace na snimanje.

Pogledah netflixov One Piece, uspesno odradise nemogucu adaptaciju. Bas je dobro ispalo, zabavna prica [svaki flashback ultra nabijen emocijama], dizajn sveta i glavni i sporednih [Mihawk!] likova bas pogodjen. Jedva cekam sledecu sezonu, samo da se ovi strajkovi zavrse pa da se bace na snimanje.
Meni su ostale dve epizode i vetj vidim da tje da mi fali serija. Smatram da je odlichno odradjena adaptacija, ne vidim kako je moglo biti bolje. Fleshbekovi su odlichni, kao shto kazhesh, likovi su takodje veoma dobro pogodjeni - Mihawk me je odushevio, ali vala i Koby. Sanji i Usopp kidaju, Nami i Zoro takodje, ali Lufi mi je najdrazhi.
Veoma sam pozitivno iznenadjen i vidim da tje mi biti jedna od najdrazhih igranih serija.

Nisam gledao anime jer sam se uvek plašio od broja epizoda o_O

Ali zato planiram da ispratim ovu Netflix adaptaciju. I moram da kažem da me je ova prva sezona baš prijatno iznenadila, ponajviše fotografijom i stilom koji je poprilično unikatan. Kadrovi su neretko iz mnogo čudnih uglova sa nekim širokim objektivima, ima mnogo close-up kadrova sa širokim objektivom odozdo, pa odozgo, i sve nekako daje stil koji se pamti. Sama priča i setting mi je ok, za sada ništa specijalno, ali mi se sviđa svet, likovi su baš prenaglašeni i uvrnuti na način koji mi leži... Scenografija, montaža i VFX su baš utegnuti i jedni od boljih koje sam video na Netflixu.

Tako da sve u svemu baš sam prijatno iznenađen i jedva čekam da vidim drugu sezonu, šta će se dešavati. Jedna od boljih serija ove godine.

Ocena 8.5/10

MOLBA:
Molio bih ljude koji su ispratili i dalje prate One Piece anime da ne prave spoilere ovde. Ne planiram da gledam anime, tako da će mi ovo biti glavni način praćenja.

Pogledao celu seriju. Odlichna je 9.5/10. Kapiram da mi je jedina zamerka nedostatak nekog lozhachkog introa, sve ostalo je nadmashilo sva ochekivanja, pa i vishe od toga. :D
Momenat kada Koby donosi zamotan papir, a potom Luffy-jevo odushevljenje, odlichno!
Suze na Usopp-ovu glavu na posteru, skroz sam zaboravio taj detalj u animeu
. S obzirom da sam anime pocheo da gledam pre nekih 20 godina, malo chega se setjam sa pochetka, ali serija je bila odlichan podsetnik i sada znam u kom tje pravcu sve da ide, pa ne mogu da chekam narednu sezonu.
Svaka chast ljudima koji su radili na One Piece Netflix seriji, jer ne mogu da zamislim shta je moglo bolje. Kapiram da bih nashao zamerke kada bih krenuo sve da prevrtjem i da ulazim maksimalno duboko, ali ne planiram to da radim - lepshe mi je ovako.

Najiskrenije preporuke onima koji su gledali anime, a vala i onima koji nisu.

ne bih ni znao da je krenula ova serija da vi nista poceli da pisete o njoj. ja sam poceo OP da gledam jako davno, stao na 190. epizodi i nisam nastavio dalje, od zasicenja. pocetak serije, tacnije prvih 100 epizoda mi je bilo vrhunski, jer se tu posada jos uvek okuplja, ima dobrih origin prica i svakako mi je bilo prezanimljivo da gledam. sada se vise ni ne secam ni gde sam stao ni dokle je ekipa stigla, ali svakako, poznavajuci seriju, stigla je NEGDE.

elem, tek sam 3 epizode odgledao, i posto mi je pocetak OPa i dalje u dobrom secanju, imam samo reci hvale za ovu adaptaciju. glumci koji igraju posadu su odradili maestralno domaci i skinuli su karaktere bas onako kako ih i anime prikazuje, mislio sam da niko nece nikada skinuti Luffy-jevu energiju, ali je ovaj decko briljirao.

mnogo mi je drago da je neko uspeo da totalno blesavi OP prenese u igranu seriju tako da zelim im da im prodju zahtevi za jos mnogo sezona, jer ovako sazet format OPa mi trenutno vise lezi

Apsolutno nista nisam ocekivao. Jos jedna adaptacija koju cu ignorisati.
Ali... :)
Kako su ovo uspeli da urade, uopste mi nije jasno.
Casting je fantastican.
Feeling je isti kao u anime/manga, ali promenjeno do neke mere da moze da radi u igranoj formi.
Od likova mislim da Sanji ima najvise izmena. Obrve, kosa, oci u obliku srca i odnos sa Nami nisu mogli da prebace 1:1 - ali je i dalje u sustini isti lik
Bas su znali sta da zadrze iz anime/mange, a sta da tone done-uju.

Nadam se da ce Jamie Lee Curtis stvarno biti u S02.

Molio bih ljude koji su ispratili i dalje prate One Piece anime da ne prave spoilere ovde. Ne planiram da gledam anime, tako da će mi ovo biti glavni način praćenja.
Mozda gubis sa ovim pristupom.
Iako, ocigledno moze da se gleda van konteksta, meni je bas taj momenat sto ih sve znam i volim, i sad kad vidim u igranoj formi super.

To Gruntić, sad je debelo skocila verovatnoca da odgledam taj kultni anime!

anime sam stao na Dressrosa i kada se budem rešio da nastavim (završi se anime/manga), gledaće se ova sumirana verzija

Pogledao celu seriju. Odlichna je 9.5/10. Kapiram da mi je jedina zamerka nedostatak nekog lozhachkog introa, sve ostalo je nadmashilo sva ochekivanja, pa i vishe od toga. :D
Momenat kada Koby donosi zamotan papir, a potom Luffy-jevo odushevljenje, odlichno!
Suze na Usopp-ovu glavu na posteru, skroz sam zaboravio taj detalj u animeu
. S obzirom da sam anime pocheo da gledam pre nekih 20 godina, malo chega se setjam sa pochetka, ali serija je bila odlichan podsetnik i sada znam u kom tje pravcu sve da ide, pa ne mogu da chekam narednu sezonu.
Svaka chast ljudima koji su radili na One Piece Netflix seriji, jer ne mogu da zamislim shta je moglo bolje. Kapiram da bih nashao zamerke kada bih krenuo sve da prevrtjem i da ulazim maksimalno duboko, ali ne planiram to da radim - lepshe mi je ovako.

Najiskrenije preporuke onima koji su gledali anime, a vala i onima koji nisu.
Bukvalno sam isto mislio da mi bre intro neki do jaja znamo da bi bio over the top sli koga boli tuki to je i poenta intro-a 😂.

Videlo se na kraju brat Smoker se pojavljuje,kapiram Arabasta i Krokodil ja se nadam da ce se cela druga sezona vrteti oko tog Arc-a a ne samo dve epizode.

Od mene iskreno 8.5/10 iz razloga sto fali intro i falilo mi je malo energicnije akcije.

Back
Top Bottom