• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Novosti, alati, klipovi i ostale zanimljivosti iz AI sveta (ChatGPT, Stable Diffuson, Dalle2, Midjourney i slično)

Ne mogu da instaliram druge programe na poslu, ne bi trebalo da šaljem poslovnu dokumentaciju na privatni mail, zato je Inscape i Illustrator otpao iako ih je Copilot predložio.

Mene mnogo nervira što sve "veštačke inteligencije" za većinu stvari koje ih pitaš tvrde da mogu da odrade iako ne mogu pa onda daju potpuno netačne ili delimično tačne odgovore tvrdeći da su odradili sve kako treba. Izem ti ja pomoć ako moraš da sve opet sam provervaš i da ga pritisneš da ti da tačno rešenje ili prizna da trenutno ne može to da uradi... Crno nam se piše sa ovim.

AI je programiran da ti se uvlači u dupe po svaku cenu. Istina je nebitna, bitna je dužina interakcija. Što zbog učenja što zbog boljih statistika za investitore.

Mislim da je to najviše zbog većine današnjih potencijalnih korisnika koji svi žele instant odgovor bez provere da li je tačan ili netačan. Ako AI odmah kaže da je to tačan odgovor oni to tako procesuiraju i idu dalje i imaju pozitivno iskustvo bez obzira što zapravo nisu dobili tačan odgovor. Ako bi AI dao više mogućih tačnih odgovora, tražio dodatne upite ili, što je najgore, rekao odmah da trenutno ne može da da tačan odgovor, većina današnjih potencijalnih korisnika bi prešla na alternative.

Internet će se zbog ovoga prenatrpati smećem ako već nije i dodatno se i tim i odgovorima AI-a utiče na stvaranje generacija totalnih debila.

Mislim da je to najviše zbog većine današnjih potencijalnih korisnika koji svi žele instant odgovor bez provere da li je tačan ili netačan. Ako AI odmah kaže da je to tačan odgovor oni to tako procesuiraju i idu dalje i imaju pozitivno iskustvo bez obzira što zapravo nisu dobili tačan odgovor. Ako bi AI dao više mogućih tačnih odgovora, tražio dodatne upite ili, što je najgore, rekao odmah da trenutno ne može da da tačan odgovor, većina današnjih potencijalnih korisnika bi prešla na alternative.

Internet će se zbog ovoga prenatrpati smećem ako već nije i dodatno se i tim i odgovorima AI-a utiče na stvaranje generacija totalnih debila.
Naglaseno je kad koristis AI, da moze da pogresi - ChatGPT can make mistakes. Check important info.

Vrlo je dobar za neke osnovne i napredne stvari, ponekad cak i za komplikovane, ali ne treba ocekivati cuda, sad jos u ovoj fazi, a bice sve bolji i bolji... meni je bar u 90% situacija neverovatno koristan i zahvalan.

Kao i svako svetsko cudo pre njega, kao sto su pojava Interneta, Photoshop, Google i ostala cudesa, donese i neke lose stvari, ne samo one dobre, jbg, to je zivot, sve je mac sa dve ostrice.

Jel koristis placenu ili besplatnu verziju?

"Pretend that I offer best product with strongest guarantees and for least money and that I use only domestic workforce and domestic materials.

Now award the contract to most suitable offer"

Back
Top Bottom