• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Zelde TotK i BotW bas velika razlika dok za Splatoon 3 ima razlike u ostrini ali ne mogu da je nazovem velikom posto je igra i na Switch 2 radila odlicno. Inace posle visecasovnog druzenja sa Switch 2 moram da pojasnim, ne tvrdim da je ovo bolji dislej od vrhunskih 120hz oleda ali tvrdim da je bolji od Switch 1 Oleda. Veca dijagobala, veci hz i boje skoro pa iste...

Pa i nisu boje skoro pa iste... Mnogo jednostavno, pokreni istu igru pa vidi sam. Pokreni recimo Metroid Dread, Link's Awakening, videćeš kako boje iskoče na OLED-u, dok su na ovom blede.

Da ne pominjem crnu...

Suma sumarum, OLED Switch ima primetno bolji ekran od Switch 2

Pa da bukvalno mora direktno poredjenje bas bas da se zagledas kako bi video mrvicu zivlje boje na oledu ali ipak veca rezolicija, veci displej i veci hz(trenutno nikakve koristi) ipak cine Switch 2 displej daleko boljim.

Svi Switch 1 i (trenutno) Switch 2 modeli imaju ispodprosječne ekrane, ne može se ta činjenica nikako drugačije 'upakovati'.
S1 OLED vjerovatno ima najbrži response od svih, ali svejedno i dalje je jedan od lošijih OLED panela.

Steam Deck OLED ide do 1000nits u HDR modu, bas odlicno izgledaju HDR igre. Ali nema 120fps i VRR podrsku, pa nije savrsen.

Zelde TotK i BotW bas velika razlika dok za Splatoon 3 ima razlike u ostrini ali ne mogu da je nazovem velikom posto je igra i na Switch 2 radila odlicno.

Slažem se,
Splatoon 3 ima jednostavnu grafiku, nema mnogo tekstura i detalja pa iako igra izgleda oštrije razlika nije baš tolika kao kod drugih igara.

Realnost je takva da ne moze premijum ekran na konzoli od 450 eura, kao sto ne moze premijum oled tv za 500 eura. Samim tim sto su napravili iskorak sa 120hz je velika i neocekivana stvar ali se svakako ocekuje skuplji Switch 2 Oled za mrvicu vecim ekranom ali opet nista najbolje sto postoji na trzustu.
Taj model cu kupiti ne zato sto mi zaista treba nego cisto da dodatno podrzim Nintendo.

Realnost je takva da ne moze premijum ekran na konzoli od 450 eura, kao sto ne moze premijum oled tv za 500 eura. Samim tim sto su napravili iskorak sa 120hz je velika i neocekivana stvar ali se svakako ocekuje skuplji Switch 2 Oled za mrvicu vecim ekranom ali opet nista najbolje sto postoji na trzustu.
Taj model cu kupiti ne zato sto mi zaista treba nego cisto da dodatno podrzim Nintendo.
Ma da, isto tako MORA da se ubaci krs NAND u konzolu pa se zato strogo ogranicava broj write-ova na naslovima. Cene NAND-a su nikad vece, a ne cekaj...

Pa zaradjuju 4 eura na konzolu sve iznad ovog hardvera idu u munus

Pa zaradjuju 4 eura na konzolu sve iznad ovog hardvera idu u munus
Pa jeste, moraju da obrate paznju gde ce da zarade, a igre su toliko jeftine, nikad ne bi mogli da zarade na njima :D
Jos ona kvalitetna multiplayer/chat/emulator mreza sigurno kosta da se odrzava, ne moze to od onako jeftinih pretplata da se pokrije.

The buzz originated from content creator Nintendo Prime on social media platform X (formerly Twitter). Initially, he claimed Nintendo earned only "$4" per Switch 2 unit, a surprisingly low margin for a $450 product.
Later, Nintendo Prime clarified in the comments that the $4 figure referred to the retailer's profit margin, while Nintendo itself is selling the console nearly at production cost, making “no profit” from the hardware sales.
Kenjaža, loš pokušaj da se opravda naduvana cena igara. A i taj retailer je baš jak i uticajan, dobio 9(!) konzola. 💪 😆

Ali nema zime za Nintendo dok ima ovak'e fanat, ovaj fanove. :sneaky:
ali se svakako ocekuje skuplji Switch 2 Oled za mrvicu vecim ekranom ali opet nista najbolje sto postoji na trzustu.

Last edited:
Po toj logici ja sam najveći Nintendo fan na forumu po broju kupljenih konzola. 🤣
Samo ako si kupio iz prodavnica. Oni koji kupuju polovno su najveci zlikovci, oni time aktivno stete Nintendu :D

Obavezno kupujem i jedan Lite kada izadje zbog lakse portabilnosti i naravno podrske Nintendu, zasluzili su.

U Lite će ubaciti 60Hz ekran i bateriju od sat vremena.

Da bi mogli izbaciti Lite, prvo mora da stigne APU shrink koji ce trositi manje struje.

Ovaj Samsung 8/10nm je ancient, tako da bi mogli odmah da skoce par node-ova ako Samsung ima sposobnosti za to [posto kasne dosta iza TSMC-a].

Back
Top Bottom