• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Nier Replicant ver.1.1224744871

Zanimljiv bug, xinput gamepad code obara framerate. :D

Japanci bas uspevaju da pronadju sve moguce nacine da skrse igru.

Igraće se na konzoli, posle pokušaja igranja Automate na PC-u znam da ne želim da se cimam.

Na konzoli su sinematici u 30fps :D o bože......

Lik se malo zaneo. Nier Replicant je jap only verzija i prava vizija kakva je igra trebala da bude. Engleski translation, tj Gestalt ne samo da su tamo pisani dijalozi ispočetka na engleskom, nego se Weiss npr dosta razlikuje, dijalozi, odnos između Daddy Niera i njega i sve, nego što je to bilo u Replicantu.

So, it's straight up originalna verzija a ne port Replicanta kakav je Gestalt bio. Isto tako, Replicant nije portovan na zapadu, već je Nier bio stariji zbog nekih navodno incest ispada u Replicantu, koje su bile normalne za Japan jelte ali ne i za zapad tada. Čak se i neki questovi razlikuju, tj imaju više smisla i priča ima više smisla sa njima.

EDIT: Inače, Nier Replicant NTSC-J je region free, makar za Xbox 360, dakle mogao je da se igra na bilo kojoj konzoli pa i kod nas. Sećam se da sam hteo da naručim sa Play-Asia pre mnogo godina, ali sam bio glup pa naručio samo Gestalt PAL verziju i to za PS3... jbg....

A da, igrao sam jedno 5h igru večeras i odlična je. Jbg razlog zbog čega sam rekao da se ovo igra pre nego Nier Automata, i razlog zbog čega je onaj članak totalno pogrešan je to što je battle sistem prostiji nego u Automati. Borba je jednostavnija i igra je generalno lakša na Normalu, pa i na Hard. Jedno dugme da udaraš mačem, jedno dugme za block, dva dugmeta za magije i roll. To je to. Ali generalno igra je i dalje sjajna, priča je genijalna i dijalozi su super. A da, soundtrack, da ne pominjem xD. Ja sam se drogirao nakon što sam igrao pre Nier sa soundtrackom, zbog toga mi je bio apsolutni hard on kada sam pričao sa Keiichi Okabeom pre par godina na Gamescomu :D

EDIT 2: Never forget <3

img_20160819_102525fukpn.jpg

Last edited:
Super, još da srede ovaj bug sa diskonektovanjem joypada i da kažemo da može da prođe port.

Posto nemamo temu za Automatu okacicu ovde

GPUnity's modestly-named HD Texture Pack isn't the most ambitious texture overhaul, and won't dramatically reimagine the look of Yoko Taro's android nightmare. Rather, the pack aims to tidy up the game's base textures, which the modder felt could be somewhat inconsistent and blurry.

Prži se Replicant već nekih 20ak sati, original nisam igrao ali ova remaster/remake verzija mi je možda za trunčicu manje sjajna igra od Automate što opet znači da je vrh.

Malo je zajebano kad se igra posle Automate pa postoje pretpostavke kuda će da ode priča i nije toliko veliki impact. Opet main story je prezabavan i tu vreme leti a većina sidequestova su namerno dosadni taskovi koji idu uz depra atmosferu igre pa ko se kako pronađe. :D

Gameplay je utegnut samo tako a i grafika, nisam igrao original dovoljno da mogu da uporedim ali imam utisak da igram modernu igru, ne neki HD upscale matore igre. Samo se po arhaičnom loading sistemu naslućuje da je starija igra.

PS4, malo digne pritisak dok traje loading ali generalno je dobra.

Završio krajeve A i B što preporučujem svima kao neki minimum pošto B baš dosta širi priču.
Remek delo u svakom pogledu po meni ali ako baš moram da biram ipak je Automata za trunku bolja pošto je veće ludilo i razrađenija je ta fora oko više krajeva.

Ne znam da li ću imati volje da još jednom pređem igru za C, D i E krajeve mada brzo ide kada se igra samo main story.

Nakon skoro 84 sata, završih Nier Replicant. Nakon što sam dobio peti kraj, mogu samo reći da je divna igra, savršeno mi je legla.

Priča je nešto najbolje što sam iskusio u poslednjih mnogo godina. Da, ima klasične japanštine, plus je Yoko Taro čudan, ali jednostavno volim to, ni malo mi nije smetalo. Cela igra je emotivna vožnja koja svakim prelaskom udara sve jače. Bilo je delova igre gde sam se jedva naterao da igram dalje, toliko me bolelo igrati zbog određenih stvari koje sam naučio tokom igranja. Glavni likovi su mi prirasli k srcu, a vala i sporedni. Teško je pričati o priči a da ne spoilujem mnogo - ako volite emotivne igre, a ne smeta vam japanština (koja nije preterana, po meni), odigrajte igru.
Dopalo mi se što sam saznao malo više o Nier Automata, pogotovo što sam naučio više o nekim likovima iz Automate.

Igra je stara, izašla je na konzolama pre petnaestak godina, a na Steam pre 4. Pojma nemam da li je išta menjano, nisam upoređivao verzije, ali ništa mi nije smetalo u vezi grafike - skroz mi je bila nebitna.

Muzika je pun pogodak! Nier Automata ima bolji i raznovrsniji soundtrack, ali Nier Replicant ne kaska mnogo za Automatom. Bilo je delova igre u kojima bih samo ostavio lika da stoji dok slušam muziku.

Borbe u igri su mi odlično legle. Nisu kompleksne kao u nekim drugim sličnim igrama, ali igrač ima prostora da se razmaše i skakuće od neprijatelja do neprijatelja nastavljajući kombo. Nije ni blizu kompleksno kao, recimo, Ninja Gaiden, ali meni nudi sasvim dovoljno da mi ne dosadi čak ni nakon 80 sati igranja. Preporučujem igranje na hard, jer je normal poprilično lak, pogotovo kada se nabudži određeno oružje. Boss borbe umeju biti interesantne, pogotovo kada krene bullet hell divljanje, koje nije ni blizu onoga u Nier Automata, ali na momente ume da bude izazovno izbegavati projektile, pogotovo pred kraj(eve) igre.

Pored glavne priče, igra ima more questova, od kojih su neki u tipičnom MMO fazonu "skupi 10 kožuna ovna", ali nisam imao problema s time. Prisutan je i grind elemenat kada je u pitanju levelovanje oružja, sađenje raznoh povrća i cveća, kao i pecanje (nisam mogao da se zaustavim dok nisam upecao sve ribe u igri).

Nier Replicant mi definitivno ide u sam vrh najboljih igara koje sam igrao. Jedna od onih igara kojom ću smarati ljude dok je ne pređu. Ne pada mi na pamet ništa što bih promenio u igri, niti nešto što me iritiralo. Jednostavno mi je sve u igri savršeno leglo, ali priča je ono najbitnije - udara jako i bez milosti, maksimum emo.

10/10

Back
Top Bottom