Zahvaljujući IvaMark zgrabio sam skoro fizički set za PS4 Star Wars Racer/Republic Commando.
Republic Commando pamtim sa PC kao veoma simpatičan FPS al ne bi sad o tome
Star Wars Racer mi je svakako gornji nivo po utrošenim satima od N64 igara, uzeo sam ga više manje po izlasku i bio mi je realno prvi jači kontakt sa bilo čime vezanim za Epizodu 1 (Zli jezici bi rekli bolje da je na tome i ostalo hehe)
Vožnje nikada nisu bile moj fah i to bilo kakve što je velika greška jer sam otkrio zadnjih godina da volim baš arkadne. U to vreme PSX / N64 neki dragi naslovi su mi bili oni Ekstremni sportovi ESPN Extreme i Jet Rider (Jet Moto u Pal Varijanti) medjutim to je ubrzo palo u vodu no pun hehehe kad sam se domogao Wave Race od komšije ali i to nije igra koju sam tada puno igrao jer nije bila moja tako da Star Wars Racer svakako odnosi titulu uz Diddy Kong Racing medjutim on je malo i specifičan jer baš ima Story Kampanju itd.
Tako da igranje ove nove verzije mi nije sad neki ne znam kakav povratak kad Racer veoma često uzmem i odvozam sve staze za Zlatnu medalju otkako ga imam do danas. Jednom sam iskoristio da predjem Drimkast Verziju i rekao bih da je ova najnovija dosta slična. U oba slučaja su to verovatno PC Verzije koju doduše nisam nikad igrao makar da se ja sećam....
SW Racer je dosta lakši sa stabilnim FPS sećam se da sam i na Drimkast Relativno lako prešao sve, dok na N64 već na Galatic Curciut par staza jede dušu konzoli što ih čini prilično zajebanim za prvo mesto ofc. Takodje mi je i osećaj zakucavanja malo lošiji sada nekako se raspadnu uvek rejseri ko da su od kartona to me smara. Takodje jednom sam gličovao u toku staze na Oovo IV u onim Tunelima i koliko je često ne znam al dosta loše s obzirom da u Originalu do danas nisam doživeo zaglavljivanje bilo gde.
Van toga ovo je svakako Ultimativan Način da se iskusi igra i super je što je dostupan za sve konzole ove generacije posebno jer i grafiku nisu ništa dirali i smatram da moramo da imamo Klasik Igre dostupne u njihovim Originalnim izdanjima, posebno sada kada je Ful Rimejk sve više norma i za PS2/Xbox/GC Naslove. Staze koje su mi najlepše ovako su svakako na planetama Mon Gaza, Baroonda i Oovo IV. Posebno Mon Gazza staze imaju dosta detalja u vidu onih neonskih reklama po tunelima u kasnijim težim verzijama i ovako je dosta lakše uočiti sve to.
Muzika je isto nešto što bi iskomentarisao pošto Spejs Rejseri iz ove ere obično vuku čoveka na neku elektroniku, rejv, dzangl, dnb, trens itd dok ipak SW Racer mora uz OG Saundtrek, dobija taj Osećaj kao da igrač vozi jako kroz SW Film i nekako je nemoguće to spojiti sa nekim random već pomenutim žanrovima al ja uvek probam čisto da osvežim i uvek me nerivra koliko nmg da se naviknem.
Uz Shadows of the Empire i Rogue Squadron ovo mi je bila tad omiljena SW Igra i drago mi je da taj Feel ima i dalje na Modernim Konzolama. N64 Verziju ću uvek da upalim ali ovo mi je nova omiljena alternativa. Bilo bi top da ima još N64 Naslova na PS4 mada pored Doom 64, Turok 1, 2 rekao bih da je to otprilike to, sada mi ništa još ne pada na pamet posebno jer mi je većina najdražih naslova Nintendo i Rareware Only.
IDEMO MALI UOPAAAAAA