• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

N64 N64 - igre, vesti, generalna diskusija

165 lol, još ja gledam video i razmišljam ako košta više od 30 dolara biće previše.
Ja sam na aliju uzeo neki stick sa sve elktronikom za beše 4 ili 5 dolara sa šipingom...
Evo ga i dan danas skuplja prašinu.. Bukvalno sam ga ugradio i probao dal šljaka i posle sumer karta mislim da vise nisam ni uključivao n64....

Kapiram da ce da znaci samo speed runner-ima, oni verovatno prodju kroz 10 gamepadova godisnje.

Ima i skupljih opcija. Ja sam pokusao da igram F-Zero X i nemoguce ga je igrati na najtezoj tezini bez dobrog analoga. Pokusao sam i sa Blue Retro (Switch Pro, Wii U), ali jednostavno ti kontroleri nemaju istu preciznost. Mrzelo me da testiram PS5, Elite 2, itd.

Inace ako imate N64 kontroler sa dobrim analogom, preporuka je da se podmaze...

Ако се користи неки квалитетан flashcart попут Summer Cart и играју NTSC верзије на PAL конзоли, оне иду на 60 hz? За разлику од Saturna који ради на 50 херца на нивоу кондензатора и осцилатора, N64 је исти као и чипован PS1, осим што има физички другачији слот за кетриџе, што се да замјенити принтаном пластиком. Је ли тако?

Ili printanom ili iseces/istopis. Ja imam onaj nekad jedini cheap ali ed64 i bukvalno sam juce probao posle nekog reshella sve kombinacije. Sa tog karta na pal konzoli radi sve normalno i eu, i us i jp. Pal kartovi i reproi na ntsc konzoli rade ali crno beli (na pvmu da naglasim), ntsc reproi na pal konzoli ne rade uopste.

Не планирам да модујем конзолу, примарно ме интересује да ли NTSC игре са Summer Carta, Everdrivea 64, тако нечег квалитетног иду истом брзином на PAL конзоли као што би и на NTSC? Saturn PAL тјера NTSC игре али 17% спорије.

Moze se testirati ali 99.9% sam siguran da ima setting i ako tu stavis auto, rom odredjuje region outputa da tako kazem. Konkretno pvm i pokaze na ekranu ntsc ili pal kad dobije signal. Nece igre raditi sporije :)

Одлично. Скупио сам фантастичну колекцију кетриџа али нека издања која ме баш интересују попут Ogre Battle 64 или Harvest Moon 64 нису изашли у Европи.

Fantasticnu kazes? Imas neke duplikate? Na preko 200 pal igara sam pa bas retko naleti nesto sto nemam :D

Ogre Battle sam i igrao preko flashcarta, nikakav problem.

Боље да ћутим онда. :D Имаћу вишка Majoru ускоро и Pokemon Stadium 2 на њемачком али капирам да то имаш.

Imam ali nemam Ocarinu recimo :D Moram da ostavim nesto lako za pred kraj. Ako ti naleti ljubicasti funtastic negde cimni, samo mi ta konzola fali.

Е то је занимљиво, да колекционар има Majoru, а нема Ocarinu јер је потоња 10 пута чешћа у оптицају.
На N64 иначе има тај феномен ријетких/теже доступних наставака, гдје је прва игра много популарнија и раширенија, а наставак који је подједнако квалитетан или бољи се доста тешко налази. Обично игре које су изашле на самом крају животног вијека конзоле гдје је већ почела PS2 помама.

TLoZ: Majora's Mask
Banjo-Tooie
Perfect Dark
Pokemon Stadium 2
Bust-a-Move 3 DX

Ogre Battle sam i igrao preko flashcarta, nikakav problem.
Још један феномен за N64 је та прича о његовој врло мршавој RPG понуди гдје ће се углавном помињати како је имао само једну игру из жанра вриједну помена - Paper Mario. Неко ће поменути и несретни Quest 64 lol и то је то али зналци знају да су ту још и Ogre Battle 64, вјероватно најбоља RPG игра на конзоли и једини SRPG/TRPG, као и опскурнији али врло занимљив Hybrid Heaven.

Захваљујући својој бангавој хардверској архитектури и глупим пословним одлукама, N64 је испушио у жанровима у којима је предходник доминирао, RPG и донекле SHMUP (Mega Drive је ипак био опака конкуренција). GameCube као наследник такође има много јачу RPG библиотеку.

Ипак му треба одати признање за жанрове које јесте еволуирао на конзолама - 3D платформере и FPS.

Da, neverovatno koliko nema rpgova. Wonder project j2 je kul, nije striktno rpg ali vredi odigrati u susi, a generalno je kul igra. Ima translation a moze i da se iskopa repro na aliju.

Back
Top Bottom