• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC My PC setup

Došlo vreme da se osveži kućište pa taman prilika da se ispoštuje tema.

Prvo čupanje kompa iz starog Node 804 kućišta sve đuture.

20240223_233028.jpg

Pa pakovanje Priem AP201, RX570 trenutno u funkciji bacačice slike dok ne dođe nešto ozbiljnije.

20240224_093621.jpg

Očajan cable management ali jbg, još sam radio 3-4 revizije da bih mogao da zatvorim stranicu uopšte. :)
Srediće se malo dodatno kada skine extender za sata napajanje pa budem morao opet da otvaram.
20240224_112737.jpg

I ovo je final kako izgleda zatvoreno.
20240224_130340.jpg

Kućište je inače super za rad a razlog zašto sam ga uzeo je što je jedno od najoptimizovanijih što se tiče iskorišćenosti prostora što je meni jako bitno jer volim manji format. Deluje mi da na par mesta ima prostora da se otkine koji mm ali OK ne postoji kućište koje će biti idealno svima.

Malo mi je previsoko što se tiče uklapanja u prostor pa ću videti da li postoji neka fora da se skrate nogice.

I da, sad me radi OCD što na ploči nemam konektor za front panel USB type C pa on neće raditi. :D

Najviše mi je drago što zbog mesha nema potrebe da ima više ventova + sam se setio da mogu da uzmem extender za napajanje pa da mogu da nakačim i HDD i SSD na jednu granu umesto da vučem odvojeni kabl iz napajanja tako da sam u totalu izbacio 3 kabla u odnosu na prethodno kućište.

Attachments

• 20240224_093621.jpg
    20240224_093621.jpg
    99.1 KB · Views: 12
Došlo vreme da se osveži kućište pa taman prilika da se ispoštuje tema.

Prvo čupanje kompa iz starog Node 804 kućišta sve đuture.

View attachment 13339

Pa pakovanje Priem AP201, RX570 trenutno u funkciji bacačice slike dok ne dođe nešto ozbiljnije.

View attachment 13341

Očajan cable management ali jbg, još sam radio 3-4 revizije da bih mogao da zatvorim stranicu uopšte. :)
Srediće se malo dodatno kada skine extender za sata napajanje pa budem morao opet da otvaram.
View attachment 13342

I ovo je final kako izgleda zatvoreno.
View attachment 13343

Kućište je inače super za rad a razlog zašto sam ga uzeo je što je jedno od najoptimizovanijih što se tiče iskorišćenosti prostora što je meni jako bitno jer volim manji format. Deluje mi da na par mesta ima prostora da se otkine koji mm ali OK ne postoji kućište koje će biti idealno svima.

Malo mi je previsoko što se tiče uklapanja u prostor pa ću videti da li postoji neka fora da se skrate nogice.

I da, sad me radi OCD što na ploči nemam konektor za front panel USB type C pa on neće raditi. :D

Najviše mi je drago što zbog mesha nema potrebe da ima više ventova + sam se setio da mogu da uzmem extender za napajanje pa da mogu da nakačim i HDD i SSD na jednu granu umesto da vučem odvojeni kabl iz napajanja tako da sam u totalu izbacio 3 kabla u odnosu na prethodno kućište.
šteta ipak što nema neki inlet sa filterom za prašinu. odmah bih stavio dve 140ke sa malo jačim rpm-om, čisto da se napravi pozitivni pritisak.

Ubacih grafulju u kućište pre par dana, nego ne stigoh da napišem utiske i biće kasnije neki mini review...

Uglavnom montaža je bila sve, samo ne laganica, ali tako je uvek, because PC...

Grafa je ogromna, te je tu bilo muke, prvo da se ubaci njen gpu bracket, skidaju se dve šrafa sa matične, stavljaju extenderi i tako se montira, odličan bracket, ostavio sam i svoj iz kućišta da i on drži, leba ne jede, a i mrzelo me da ga, da izvineš vadim ;)

Onda je bilo muke da se ubaci to čudovište, uopšte nije bilo pregledno i nije se čuo klik kad je legla u slot, a nije se ni lockovao onaj plastični deo koji drži gpu, iako sam ga da izvinete gurnuo do kraja, pa sam morao ručno da ga lockujem, zbog čega me je oblio ladni znoj.

Onda je treća muka bila da zašavim šrafove koji drže grafičku za kućište i kad god menjam grafulju, imam problema sa tim, jer nikad ne legne lepo, već moram iskosa nešto da izmišljam, jer se vidi fazon pola rupe...i onda naravno šraf ispadne i izgubi se negde, pa vadi opet grafičku, nije tu, sakrio se ispod kulera za proc...

Pa onda ubaci strujni kabl u grafičku, opet se nije čuo klik, iako je legla do kraja... Sada sam se već usrao... 1200 evra mi je lebdelo oko glave...

Onda je došao momenat da uključim komp, nisam uopšte pobožan, ali sam se prekrstio tri puta, i izgovorio tri molitve u sebi i jednu naglas...

Pali, radi, sve ispravno, sledeći put nosim u servis da mi montiraju, nemam ja živaca za ovo :D

20240331_121805.jpg

Ono kad je grafa veća od tastature :D

20240331_131218.jpg20240331_142955.jpg20240331_143001.jpg20240331_150842.jpg20240331_150846.jpg20240331_151124.jpg

Ubacih grafulju u kućište pre par dana, nego ne stigoh da napišem utiske i biće kasnije neki mini review...

Uglavnom montaža je bila sve, samo ne laganica, ali tako je uvek, because PC...

Grafa je ogromna, te je tu bilo muke, prvo da se ubaci njen gpu bracket, skidaju se dve šrafa sa matične, stavljaju extenderi i tako se montira, odličan bracket, ostavio sam i svoj iz kućišta da i on drži, leba ne jede, a i mrzelo me da ga, da izvineš vadim ;)

Onda je bilo muke da se ubaci to čudovište, uopšte nije bilo pregledno i nije se čuo klik kad je legla u slot, a nije se ni lockovao onaj plastični deo koji drži gpu, iako sam ga da izvinete gurnuo do kraja, pa sam morao ručno da ga lockujem, zbog čega me je oblio ladni znoj.

Onda je treća muka bila da zašavim šrafove koji drže grafičku za kućište i kad god menjam grafulju, imam problema sa tim, jer nikad ne legne lepo, već moram iskosa nešto da izmišljam, jer se vidi fazon pola rupe...i onda naravno šraf ispadne i izgubi se negde, pa vadi opet grafičku, nije tu, sakrio se ispod kulera za proc...

Pa onda ubaci strujni kabl u grafičku, opet se nije čuo klik, iako je legla do kraja... Sada sam se već usrao... 1200 evra mi je lebdelo oko glave...

Onda je došao momenat da uključim komp, nisam uopšte pobožan, ali sam se prekrstio tri puta, i izgovorio tri molitve u sebi i jednu naglas...

Pali, radi, sve ispravno, sledeći put nosim u servis da mi montiraju, nemam ja živaca za ovo :D

View attachment 13842

Ono kad je grafa veća od tastature :D

View attachment 13843View attachment 13844View attachment 13845View attachment 13846View attachment 13847View attachment 13848
što nisi u my pc setup thread okačio? :P

eee bre pa u taj torrent mogu dve 4080ke da se ubace lagano, nemoj me zezati da si se mučio :D

E realno mogao sam, nego nova tema, pa zaboravih na nju, ali moze da se prebaci ako tako vise odgovara :)

Ima prostora nema sta, samo moram u sledecoj turi da sredim cable managment, sad mi bukvalno tri debela kabla lezu na donjem ventilatoru...

Masina sastavljena :). Jos da se poigram sa Biosom, bas je ovaj od Gigabyta neki uvrnut, lakse sam se snalazio u Asusovom.
koji ti je ovo 12vhpwr kabl? došao uz psu ili?

I ja sam pre neki dan konačno sastavio svoj novi komp (koristio retke momente mira kad mačke spavaju 😄). Proces upgrade-a sa prethodne konfiguracije (Ryzen 5600, RX6700XT,...) se odužio malo više nego što sam planirao, ali nema veze, važno (mi) je da sam i to najzad rešio. Evo i par fotki kako izgleda krajni rezultat. :giggle:

IMG_1392.jpegIMG_1395.jpegIMG_1397.jpegIMG_1398.jpegIMG_1437.jpegIMG_1366.jpeg IMG_1367.jpeg IMG_1371.jpeg IMG_1373.jpeg

Last edited:
@Corvus Corax sto si utaknuo oba 6pin u CPU pinac? Ruzno ti izgleda tamo gore a ne dobijas nista sa oba utaknuta. ;)

Misliš dva 8-pinca za CPU? Drugi jeste opcioni, ali kada već matična ploča i PSU podržavaju, što da ne. Možda mogu još malo da se dotegnu, ali ne vidim neki značajan vizuelni problem. [emoji1]

Back
Top Bottom