• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Mimovi/smešne slike

Sta je to grajnd i koje ga igre nemaju bar u nekoj mjeri?
Smatram da je danasnji gejming sjeban, nastrojen iskljucivo oportunisticki s ciljem da izvuku novac od igraca, nevezano za grajnd. Mozda smo samo mi omatorili pa nam grajnd smeta, ne znam. Da li je nasim roditeljima gejming licio na grajnd - naravno da jeste. Moderni gejming licno meni gubi draz jer ne uspjeva da ispuni svoj osnovni cilj - da zabavi. Na to sve, rigovan je do bola da sisa novac. Ako je zabavna igra grajnd mi lako pada. Problem je sto je jako malo igara meni zabavno danas.
Outer Wilds nema grind :D

Evo mozemo uzeti npr MGS V koji je po meni definicija bespotrebnog grinda. Glavni developer strucnjak mag internet wizard je dosao do zakljucka da je bas odlicna ideja da main story zakljuca iza sekundarnih objketiva koji se u 99.9% situacija svode na oslobadjenje re-skinovog lika sa iste lokacije na mapi. I tako na kraju dana dobijes open world igru gde se jednom u 10h desi nesto ''cool'' tj igra se main story sa sve odlicnim cinematicom pre i posle iste misije, da bi nakon toga uleteli u grinding objectiva od 10h koji se svode na oslobodi, miniraj, ili extractuj lika na xyz lokaciju na jedno te istoj mapi iz jedno te iste lokacije/baze. Bukv pakao.
ok, imaš sa jedne strane mgs5 kao lošu definiciju grinda i sa druge diablo2 kao dobru definiciju grinda.
da li su tu zaslužni game designeri ili grind za stanje pomenutih igara?

ao brate... :D

da li su tu zaslužni game designeri ili grind za stanje pomenutih igara?

ao brate... :D
To su dva razlicita zanra ajd nemoj bar oko toga da debatujemo posto se nadam da nisi deo tima koji svaku igru koja ima skill/poen/tree zove RPGom.

-D2 je napravljen da bude onlline grind i jurnjava za itemima sto je sasvim normalno za onlline/mp igru.

-MGS V je napravljen kao SP igra koja ne zna kako da popuni svet sadrzajem i misli da je fantasticna ideja naterati ljude da rade jedno te isto po 10h izmedju main misija.

Opet ako je tebi zanimljivo da grindujes/farmujes to je skroz ok, meni nije i to je to.

Ja ceo dan razmišljam otkud to da je Diablo 2 za nekoga grind, veze nema sa grindom, osim ako nisu neke extremne okolnosti koje meni nisu poznate.

Ja ceo dan razmišljam otkud to da je Diablo 2 za nekoga grind, veze nema sa grindom, osim ako nisu neke extremne okolnosti koje meni nisu poznate.
Diablo 2 nema veze sa grindom? Ti ne da nisi igrao Diablo 2 nego nisi prosao pored njega. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Pa dobro, mozhda pricha o prelazhenju igre na normal i kraj, nightmare i hell su nebitni.

E upravo to, plus nisam igrao online, samo SP.
Kao sto rekoh, tamo neke extremne okolnosti ne racunam, tako bi od svake igre mogao da se napravi "grind"...

E upravo to, plus nisam igrao online, samo SP.
Kao sto rekoh, tamo neke extremne okolnosti ne racunam, tako bi od svake igre mogao da se napravi "grind"...
To nisu extremne okolnosti igra je tako zamisljena da se igra kao i ostale igre iz tog zanra. Ceo content i sam endgame je vezan za hell tezinu i ono sto sledi nakon prelaska na hell. Kao sto rekoh iznad igra tek pocinje na Hell tezini.

1b11okb2b7jph.gif

Jos malo pa ces me ubediti da je to Hades :D
Ja racunam kakva je igra pri prvom prelasku, ocigledno nema isti pojam u grind-u.
Za mene je grind kad te igra tera (u prvom prelasku), da moras da grindujes da bi je zavrsio.
Za mene nije grind, kad neku igru koja inace nema grind, odlucis da je prelazis vise puta, zarad malo vise conteta i otkrivanja nekih sitnica...

Da si odigrao dalje od normal tezine video bi ali sada da se nabedjujem sa tobom kako se igra hack'n'slash zanr stvarno nemam ni volje ni vremena. Imas gugl pa se informisi jbga sta da ti kazem.

Da se vratim na topic:

1658954957493.png

1658954980933.png

Da si odigrao dalje od normal tezine video bi ali sada da se nabedjujem sa tobom kako se igra hack'n'slash zanr stvarno nemam ni volje ni vremena. Imas gugl pa se informisi jbga sta da ti kazem.
Ma mozes ti da igras kako oces, meni ne treba upustvo kako se igra, vec kako ja zelim i mislim da treba, a ja kad zavrsim bilo kog Diabla nemam zelju da igram ponovo sve isto sa istim likom, vec biram drugu klasu, ali svakom svoj otrov.

Tako nesto, izgleda da svako ima svoju definiciju grinda, ja licno ne vidim sta je grind u Diablo 2, ako ga predjem jednom.
Dok mi je recimo primer grinda, noviji Ass Creedovi, gde moras da budes odredjen lvl da bi presao neki deo, sto podrazumeva da moras da radis repetativne sporedne aktivnosti, kako bi se lvl-ovao.
Za mene je grind te sporedne aktivnosti koje si primoran da radis, dok u Diablo 2 je meni sve ko main, nista nije sporedno, vec ides linearnim putem ka cilju.
Ne vidim nista u D2 sto me asocira na grind.

Back
Top Bottom