Ето зашто места чуђењу што се велики број игара данас ослања на грајндовање и феч квестове, кад је мање од 15% људи изричито против тога. Ови остали воле мање или више, или им је свеједно. Тугица.au brate, jeziva cifra od 35.4%
У ствари и ја имам стотине сати у D2 вероватно, али био сам тад клиња од 15-16 година који је тек кренуо са PC гејмингом, па смо се по комшилуку курчили ко је изграјндовао већи левел и нашао бољу опрему после 100. пута убијања Баала. xDnije grind sam po sebi loš, niti ima eksplicitnu konekciju sa fetch kvestovima.
najuspešnije (mmo)rpg igre su one u kojima je grind dobro rešen, ne vidim problem, u pitanju je jedan integralan deo svake rpg igre.
@Undenis šta ti lajkuješ koj moj, imaš 50k sati u diablo 2![]()
Nazalost jbga.Dosli smo zbog toga sto duzinom trajanja igre opravdavaju tu cenu od 60-70 evra. Kvantitetom umesto kvalitetom.
Idioti.
pa ne priča se ovde o igrama na koje ti misliš, već o rpg žanru, čiji je D2 defakto deoAli D2 nije klasican rpg nego hack n slash zanr. Tako da poredjenje opet nije na mestu, ja kad pricam o RPG zanru uglavnom mislim na striktno SP igre poput Fallouta/Witchera/Elder Scrolls/Baldur igara i u tim igrama koliko se secam ne postoji fetch sistem i besomucni grind.
U zadnjih par godina bas heavy zaobilazim bilo kakav open world upravo iz tog razloga, jednostavno psihicki ne mogu da nateram sebe da radim jedno te isto satima i satima - ubija u pojam bukvalno. I bas mi je krivo sto smo dosli do ovog stadijuma da svaka prokleta igra mora da bude open world i da traje minimum 50-60-70-100h. Pakao.
Ja ne volim fetch questove i ne volim da grindam ista osim ako nije vezano striktno za multlipleyer pa da ima neki smisao. Fetch questovi u SP igrama nemaju apsolutno nikakav smisao osim da bi se igra brendirala da ima ''unlimited content'', ''unlimited quests'' ili ''400hrs of gameplay'' itd...fetch nije sistem, već tip questa, i ima ih u svim igrama koje si naveo, u manjoj ili većoj količini![]()
bukvalno nisi ništa razumeo što sam napisao. smanji nerviranje.Ja ne volim fetch questove i ne volim da grindam ista osim ako nije vezano striktno za multlipleyer pa da ima neki smisao. Fetch questovi u SP igrama nemaju apsolutno nikakav smisao osim da bi se igra brendirala da ima ''unlimited content'', ''unlimited quests'' ili ''400hrs of gameplay'' itd...
Grind element itekako ima veze sa stanjem u gaming industriji, developeri su nekreativni i dosadni postali odavno kao i same igre jer ne smeju da rizikuju da ubace nesto novo/drugacije posto igra danas mora biti striktno pravljena da bi mogao da je predje i najgori mongol.