• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Mimovi/smešne slike

292816194_432272852132108_3623025788806413479_n.jpg

au brate, jeziva cifra od 35.4%
Ето зашто места чуђењу што се велики број игара данас ослања на грајндовање и феч квестове, кад је мање од 15% људи изричито против тога. Ови остали воле мање или више, или им је свеједно. Тугица.

nije grind sam po sebi loš, niti ima eksplicitnu konekciju sa fetch kvestovima.
najuspešnije (mmo)rpg igre su one u kojima je grind dobro rešen, ne vidim problem, u pitanju je jedan integralan deo svake rpg igre.

@Undenis šta ti lajkuješ koj moj, imaš 50k sati u diablo 2 😂
У ствари и ја имам стотине сати у D2 вероватно, али био сам тад клиња од 15-16 година који је тек кренуо са PC гејмингом, па смо се по комшилуку курчили ко је изграјндовао већи левел и нашао бољу опрему после 100. пута убијања Баала. xD

Сад ми је жао што сам толико сати утуцао у ту игру иако је и даље волим, али друге игре су остале неодигране или тек много касније дошле на ред због тога.

Ali D2 nije klasican rpg nego hack n slash zanr. Tako da poredjenje opet nije na mestu, ja kad pricam o RPG zanru uglavnom mislim na striktno SP igre poput Fallouta/Witchera/Elder Scrolls/Baldur igara i u tim igrama koliko se secam ne postoji fetch sistem i besomucni grind.

U zadnjih par godina bas heavy zaobilazim bilo kakav open world upravo iz tog razloga, jednostavno psihicki ne mogu da nateram sebe da radim jedno te isto satima i satima - ubija u pojam bukvalno. I bas mi je krivo sto smo dosli do ovog stadijuma da svaka prokleta igra mora da bude open world i da traje minimum 50-60-70-100h. Pakao.

Ali D2 nije klasican rpg nego hack n slash zanr. Tako da poredjenje opet nije na mestu, ja kad pricam o RPG zanru uglavnom mislim na striktno SP igre poput Fallouta/Witchera/Elder Scrolls/Baldur igara i u tim igrama koliko se secam ne postoji fetch sistem i besomucni grind.

U zadnjih par godina bas heavy zaobilazim bilo kakav open world upravo iz tog razloga, jednostavno psihicki ne mogu da nateram sebe da radim jedno te isto satima i satima - ubija u pojam bukvalno. I bas mi je krivo sto smo dosli do ovog stadijuma da svaka prokleta igra mora da bude open world i da traje minimum 50-60-70-100h. Pakao.
pa ne priča se ovde o igrama na koje ti misliš, već o rpg žanru, čiji je D2 defakto deo :P

fetch nije sistem, već tip questa, i ima ih u svim igrama koje si naveo, u manjoj ili većoj količini :D

opet kažem, grind element u igrama sam po sebi nema veze sa stanjem gejming industrije. pitanje je samo implementacije.
to što ljudi vole grind ih ne čini incelima ili sličnim retardiranim nomenklaturama. vole ovde da se mešaju babe i žabe redovno...

takođe, gameri koji ne uživaju u integralnim elementima određenog žanra, možda bolje da svoju sreću traže u drugim :)
rpg kurcu ne vredi ispod 50 sati gameplaya.

fetch nije sistem, već tip questa, i ima ih u svim igrama koje si naveo, u manjoj ili većoj količini :D
Ja ne volim fetch questove i ne volim da grindam ista osim ako nije vezano striktno za multlipleyer pa da ima neki smisao. Fetch questovi u SP igrama nemaju apsolutno nikakav smisao osim da bi se igra brendirala da ima ''unlimited content'', ''unlimited quests'' ili ''400hrs of gameplay'' itd...

Grind element itekako ima veze sa stanjem u gaming industriji, developeri su nekreativni i dosadni postali odavno kao i same igre jer ne smeju da rizikuju da ubace nesto novo/drugacije posto igra danas mora biti striktno pravljena da bi mogao da je predje i najgori mongol.

Ja ne volim fetch questove i ne volim da grindam ista osim ako nije vezano striktno za multlipleyer pa da ima neki smisao. Fetch questovi u SP igrama nemaju apsolutno nikakav smisao osim da bi se igra brendirala da ima ''unlimited content'', ''unlimited quests'' ili ''400hrs of gameplay'' itd...

Grind element itekako ima veze sa stanjem u gaming industriji, developeri su nekreativni i dosadni postali odavno kao i same igre jer ne smeju da rizikuju da ubace nesto novo/drugacije posto igra danas mora biti striktno pravljena da bi mogao da je predje i najgori mongol.
bukvalno nisi ništa razumeo što sam napisao. smanji nerviranje. :D

Sta je to grajnd i koje ga igre nemaju bar u nekoj mjeri?
Smatram da je danasnji gejming sjeban, nastrojen iskljucivo oportunisticki s ciljem da izvuku novac od igraca, nevezano za grajnd. Mozda smo samo mi omatorili pa nam grajnd smeta, ne znam. Da li je nasim roditeljima gejming licio na grajnd - naravno da jeste. Moderni gejming licno meni gubi draz jer ne uspjeva da ispuni svoj osnovni cilj - da zabavi. Na to sve, rigovan je do bola da sisa novac. Ako je zabavna igra grajnd mi lako pada. Problem je sto je jako malo igara meni zabavno danas.

Evo mozemo uzeti npr MGS V koji je po meni definicija bespotrebnog grinda. Glavni developer strucnjak mag internet wizard je dosao do zakljucka da je bas odlicna ideja da main story zakljuca iza sekundarnih objketiva koji se u 99.9% situacija svode na oslobadjenje re-skinovog lika sa iste lokacije na mapi. I tako na kraju dana dobijes open world igru gde se jednom u 10h desi nesto ''cool'' tj igra se main story sa sve odlicnim cinematicom pre i posle iste misije, da bi nakon toga uleteli u grinding objectiva od 10h koji se svode na oslobodi, miniraj, ili extractuj lika na xyz lokaciju na jedno te istoj mapi iz jedno te iste lokacije/baze. Bukv pakao.

Back
Top Bottom