• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Lies of P

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
5,186
WHegbzm.jpg

Developer: Round8 Studio
Datum izlaska: 2023.
Žanr: Akcioni RPG​

Ot9PQM3.jpg
gCLDGSG.jpg
Inspired by the familiar story of Pinocchio, Lies of P is an action souls-like game set in a cruel, dark Belle Époque world.
All of humanity is lost in a once beautiful city that has now become a living hell filled with unspeakable horrors.
Lies of P offers an elegant world filled with tension, a deep combat system and a gripping story.
Guide Pinocchio and experience his unrelenting journey to become human.

Kad Sony neće, ima ko hoće. Mladi studio iz Južne Koreje je rešio da usliši želje mnogih souls-like fanova i da im nešto što bar malo liči Bloodborne.
Igra vas smešta u svet inspirisan viktorijanskim periodom i steampunk tehnologijom, a vaš lik je, ni manje ni više, Pinokio! Drvo je zamenjeno steampunk mašinerijom, tako da je Pinokio u ovoj igri mechanoid lutka koja se jedne večeri budi na železničkoj stanici, dok razne lutke i mašinerija divljaju gradom, a jedino što zna je da treba da pronađe svog oca Đepeta.

Souls inspiracija je očigledna i to je ono što treba očekivati od ove igre. Teška i metodična borba, ograničen healing, gubljenje exp poena nakon smrti, save sistem koji respawnuje neprijatelje, svi stožeri žanra su tu.
Šta je čini posebnom? Lepo izgleda, setting je interesantan, a traileri pokazuju gameplay koji obećava. Ovo zbog settinga konkretno najviše vuče inspiraciju iz BB-a, čini mi se da će imati relativno mali broj oružja, koja će biti jedinstvena i koja možda imaju par različitih modova. Sama struktura i narativ su za sada nepoznati, ali je poznato je da će u igri postojati questovi gde će Pinokio morati da laže(!) kako bi postigao svoj cilj da postane pravi dečak.
U vezi sa tim, za sada su tajanstveni, ali poslednji trailer kao da je nešto teasovao da će te laži da vuku i izvesne posledice i da će igra možda da šalje posebne maskirane protivnike koji jure lažove. Moja slobodna interpretacija na osnovu trailera, možda i grešim 😅

Da souls/sekiro inspiraciju učini kompletnom, u igri postoji i deflect, a tu je i mehanička ruka koja će moći da se po potrebi menja i koja će imati razne alate. Grappling hook, strujni udar, top, i slično.

ldTwoSJ.jpg
HDaT2ym.jpg

BiKOqhX.jpg
hGFsv7Y.jpg
RO1D7jm.jpg
sKYopls.jpg
YXPKx22.jpg

Uo7Vydd.jpg
YwHNYbt.jpg
XbEV1YW.jpg
aAsNDt9.jpg
eT9qwuW.jpg

Last edited:
Kao shto rekoh, ne dopadaju mi se bash protivnici (nisam ni znao tada da igra ima veze s Pinokijem), a nisam ni ljubitelj tog nekakvog steampunk, ili shta je, settinga. Oni vetji neprijatelji izgledaju komichno, na to josh oni likovi sa zechjim maskama... deluje mi ekscentrichnost radi ekscentrichnosti, nekako trajharderski.
Kapiram da tju probati igru, ali za sada mi se chini da mi setting nikako netje letji.

Temp glasovi, nista cudno. Developerima treba da se cuje "bilo sta" u ranom stadijumu proizvodnje, a full glasovi ce stici nekad i par godina kasnije. Dizajnovi nivoa se menjaju, celi delovi igre se seku i dodaju, scenariji se menjaju, pa glasovi [i lokalizacija] su nekad zadnji na redu.

:D

Originalni Resident Evil 1 kao da je ostavio temp glasove namerno. Uzas kakva gluma. :D
Stim što to tad bkv nikome nije smetalo jer se bolji vojs ekting u igrama i nije očekivao.

Naravno postojale su fmv video igre sa vrsnim glumcima ali pričam o akcionim igrama sa 3d likovima pre mgs keca to je sve bilo više manje tako

Uvek vrte jedne iste snimke, ali uvek izgleda dobro. :D

Back
Top Bottom