• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kupovina tehnicke robe/prodavnice/internet prodavnice/iskustva/reklamacije/zastita potrosaca

2) Ako je kupovina bila na neviđeno i jadalje 14 dana pre reklamacije a nema fizičkih oštećenja moraš odmah na licu mesta da izbrojiš pare. Nema pitanja. Zakon je veoma jasan po tom pitanju.
Prvi put cujem za to, uglavnom u Tehnomaniji imas rok od 24h da prijavis fizicko ostecenje ili ako si nezadovoljan uredjajem, i mozes odmah dobiti povrat novca ili zamenu uredjaja, naravno kad se prodavac uveri da to zaista jeste sve tako, kao sto musterija tvrdi.

U svakom drugom slucaju, mora da se otvara reklamacija i uredjaj se salje u servis, pa dalje ide komunikacija izmedju servisa i musterije.

Prodavac u tom slucaju nema prava ni da vraca novac, ni da radi zamenu, jedino ko tu onda moze da pomogne je menadzer smene, a i onda je na njegovoj dobroj volji dal ce to uraditi ili nece.

Za neke stvari, uglavnom jeftine i koje se cesto kvare, postoji direktna zamena, gde se musterija odmah na licu mesta resava, bez cekanja na zakonski rok od mesec dana, to je to.

Brojni su bili koji su pretili kako ce tuziti Tehnomaniju, za 10ak godina, niko to nije i uradio, jedino je uradio jedan stariji bracni par, koji je i dobio slucaj na sudu, a i bili su upravu.

bilo je 14dana ili dve nedelje da može da se vrati uređaj ako kupac nije zadovoljan. a ovi smanjili na 24h

Zapravo upravu si, vidim da tako pise na sajtu za kupovinu preko neta, mada nisam video da se primenjuje u radnji, no nebitno...

Mi ko da smo u Americi... zna li neko koliki je rok u Americi da vratis robu i dobijes povrat novca?

Dosta su kupci postali bahati i svasta nesto oce, ko da smo u Americi, a ne u banana drzavi... ja mislim da je 24h jedino fer i dovoljno vremena da vidis dal je uredjaj ispravan i dal ti se svidja... samo za 24h bi dozvolio povracaj novca ili zamenu, pod uslovom da vrati sa neostecenom ambalazom i svakim delicem opreme koji je dobio uz njega i naravno da uredjaj radi... u slucaju aprata za higijenu i da je nekoriscen, jer niko ne zeli posle da kupi uredjaj sa vasim dlakama u njemu... ono tipa neko obrije muda i kaze, ummm ne radi ovo dobro, chupa malo, pochupa mi muda, i onda vrati tako dlakav uredjaj u radnju i daj mi pare nazad, PARE, SAD ODMAAA!!! ili cu da pokradem pola radnje i briga me sto kamera snima.

to za ambalažu razumem i te higijenske uređaje.
da je sve tako ne bi outlet deo sajtova u opisu imalo da je ambalaža oštećena itd.

eto recimo gigatron outlet deo je pun BT slušalica, a meni nisu hteli da vrate, a kutija je bila otvarana, neko je već koristio iste jer je promenio ima slušalicama i pritom app ih je prepoznavao, ali nije hteo da poveže. hteo sam da vratim jer su bile neudobne.

Zapravo upravu si, vidim da tako pise na sajtu za kupovinu preko neta, mada nisam video da se primenjuje u radnji, no nebitno...

Mi ko da smo u Americi... zna li neko koliki je rok u Americi da vratis robu i dobijes povrat novca?

Dosta su kupci postali bahati i svasta nesto oce, ko da smo u Americi, a ne u banana drzavi... ja mislim da je 24h jedino fer i dovoljno vremena da vidis dal je uredjaj ispravan i dal ti se svidja... samo za 24h bi dozvolio povracaj novca ili zamenu, pod uslovom da vrati sa neostecenom ambalazom i svakim delicem opreme koji je dobio uz njega i naravno da uredjaj radi... u slucaju aprata za higijenu i da je nekoriscen, jer niko ne zeli posle da kupi uredjaj sa vasim dlakama u njemu... ono tipa neko obrije muda i kaze, ummm ne radi ovo dobro, chupa malo, pochupa mi muda, i onda vrati tako dlakav uredjaj u radnju i daj mi pare nazad, PARE, SAD ODMAAA!!! ili cu da pokradem pola radnje i briga me sto kamera snima.
Jadni prodavci, suza mi kreće.

Em je samo 20% skuplje sve nego u normalnim državama, em im šverceri kvare burazerski uvoznički lobi monopol kombinacije i još na sve moraju da se bave i reklamacijama.

Još čak moraju i tačne cene da pišu... :(

Ima račun za donacije da se pomogne?

Svidja mi se sa kojom lakoćom tvoje lične ideje imaju prioritet nad zakonom, Amerika je stvarno obećana zemlja za tebe.

Iskoristio sam ovo samo jednom kada slušalice koje sam kupio prema recenziji na internetu nisu imale dobar dan srednjih tonova. Odneo lično i dobio pare nazad. Prodavac čak ni hteo da čuje razlog :D

Kupujem uglavnom na nevidjeno jer sam se mnogo puta opekao kupovinom lice u lice iako preferira lični kontakt da prodavcima.

eto recimo gigatron outlet deo je pun BT slušalica,
Da, zanimljivo, imamo cesto BT slusalice na reklamaciji, cudno... dal je do neispravnosti ili ljudi jednostavno ne znaju da ih koriste, pa vracaju, dosta njih ne zna ni upustvo da procita.
Em je samo 20% skuplje sve nego u normalnim državama, em im šverceri kvare burazerski uvoznički lobi monopol kombinacije i još na sve moraju da se bave i reklamacijama.
Sve je skuplje, ne samo Tehnomanija... sverceri zivi bili, i ja ih koristim...
sto se tice reklamacije, kad bi video koliko je to bespotrebno zakomplikovana i duga procedura, imao bi isto misljenje...
Još čak moraju i tačne cene da pišu...
Ovo je problem do Tehnomanije, ne do prodavaca, svaki dan nas zasipaju sa 1000 novih cena da se promene, bukvalno ceo dan ih menjas zabole te oci, zavrti se u glavi... ok je to da menjamo svakog prvog, par dana se zrtvujes i posle si miran, ali ne, ovo su poceli svaki dan da bombarduju, i naravno da prodaci ne stizu sve te silne cene da zamene, a ionako su svi na granici, toliko toga se trazi, a daju bedni minimalac ;)

Dosta su kupci postali bahati i svasta nesto oce, ko da smo u Americi, a ne u banana drzavi...
Ovo vec par puta pominjes. Da kupci su bahati zato sto hoce neka prava koja su zagarantovana u svakoj iole normalnijoj drzavi na svetu. Sa takvim stavom koji na zalost ima veliki broj ljudi u Srbiji nece nam biti bolje nikada. Ostacemo banana drzava zauvek.

Aman, nije problem sto neko nesto hoce, hocu i ja, voleo bih da je ko u Americi, ali ako nije, ne moze to da se zahteva, pogotovo od prodavca koji nemaju tu nikakvu rec, vec nek idu tamo nek predlazu u skupstinu il gde vec treba.

Računam da su u pola tih paketa cepanice i cigle koje su likovi sa oglasa pokušali da uvaljaju nekome umesto mobilnih telefona/računarske opreme

Sto me nerviraju ovi preprodavci sa KP-a...
Namerno stave nerealno niske cene, kako bi bili prvi u pretrazi, a kad ih pitas, nije ta cena ni priblizno...

Tipa stavili jedan oled monitor za 920e, vec nedeljama mu spustaju cenu i ja ih pitam danas koja cena, oni kazu 985e... bagra... vise ne mogu da verujem ni za cenu, a vade se na to kako ne mogu sve cene da menjaju i kontrolisu jer imaju na 1000 oglasa, iako je jasno da to namerno rade... no ne mogu da ih prijavim ili dam losu ocenu zbog toga... trebao bi KP da uradi nesto po tom pitanju, jer se toliko rasirilo vremenom, sta god da trazis, bice takvih situacija.

Zato sto je, kao sto znas, mnogo skuplje u nasim radnjama.
Da imam americku platu, ne bih razmisljao, a ovako se snalazim, ko i svaki srbin...

Bio je danas u gigatronu jedan Philips qhd 34 inca , 175hz, Oled..na popustu za 66.000
Malo je falilo da kliknem da narucim...
Reko ajde pasce cena ove godine konacno Oledima pa da sacekam..ali ko zna vise, sve je poludelo

Tipa stavili jedan oled monitor za 920e, vec nedeljama mu spustaju cenu i ja ih pitam danas koja cena, oni kazu 985e... bagra...

Napises mu da ti sledeci put OBAVEZNO javi, kada bude kostao ponovo nekih 920 evra. ;)
Ti nista ne gubis, samo on(i) tebe kao kupca.

Ja se raspitao za jedan LG Oled, u oglasu 1055e a kad sam ga pitao 1190e..sta je to 135e , nista XD

Edit: dok je C4 42' 745e. Ipak cu uzeti tv a ne monitor, velika je razlika u ceni

Last edited:
Back
Top Bottom