Dobismo lagano Sudan, u nasem najefikasnijem mecu, dali smo 115 poena.
Nikola Jovic je dominirao i bio bez promasaja iz igre, 25 poena, pratio ga je Bogi sa 23 i Miliutinov je bio odlican sa 17, imali smo najbolje procente do sad na nekoj utakmici, u svakom segmentu, a pogotovo smo za tri bili odlicni.
Sudan kad su poceli da gube 30 razlike, krenuli da se biju, sudije nista, ne vide nameran faul cak ni kad pogledaju usporeni snimak...
Dobric se tako povredio, svaka utakmica, nova povreda, ali Dobric je sva sreca bio u stanju da nastavi mec i to veoma dobro, jer se iznervirao, ali videcemo kad se noga ohladi dal ce ostaviti neke posledice povreda.
Avram i Petrusev nisu ulazili, sto pozdravljam, nema razloga da se tako roviti ubacuju protiv ovih mesara i da obnove povredu, tim pre sto se znalo da cemo dobiti Sudan... osim ako oni zaista i dalje jesu povredjeni, a Pesic ne zeli to da otkrije, vec da protivnici misle da su i oni na raspolaganju...
To je to, mi smo prvi u grupi, drugi je Portoriko koji je razbio Kinu, sasvim zasluzeno, na kraju Sale bez ijedne pobede.
Ukrstamo se sa grupom A, tamo je Dominikana prva, a Italija druga, prvi mec igramo u petak protiv Italije, pa dva dana kasnije protiv Dominikane.
Obzirom da se prenose bodovi i da su Italijani u zaostatku, nama moze cak i da se desi da izgubimo od Italije, ali ako posle dobijemo Dominikanu, bili bi opet prvi u grupi, ali ajde da konacno pobedimo Italijane, krajnje je vreme, ali nama je glavna utakmica protiv Dominikane.
U eventualnom cetvrtfinalu, ako budemo prvi u grupi, kao sto rekosmo, izbegavamo Amere, i onda bi isli na Grcku, Litvaniju ili Crnu Goru.
Mislim da Grci i Crnogorci nisu problem, ali Litvanci standardno istorijski jesu problem i to veliki, i dobro igraju na ovom sampionatu, tako da nece biti lako, ali tradicionalno ih pobedjujemo, tako da se nadam da ce se to nastaviti i realno, ocekujem upravo njih da nam budu protivnik, jer mislim da su bolji i od Grka i od Crnogoraca.