• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Izveštaji prodaje u igračkoj industriji (prodaja igara i konzola, finansijski izveštaji, berza, akvizicije, etc.)

Da li stvarno i ima potpuni overlap publike kod razlicitih zanrova, nije da imam neke podatke ali subjektivno mi ne deluje tako.

Capture-d-e-cran-2024-09-17-a-16-47-16.png

Tek smo na pola generacije, kako je krenulo zavrsice se ova kao i prosla [ako Xbox bude mogao da odrzi prodaju Series S-a].

edit -
PGrKO14.png

Smanjuje se jaz izmedju mobilnih i konzola!! 😂

Last edited:
Da, mada kreću ljudi polako i PS3 da prave od blata s obzirom šta je posle usledilo.
Iskreno cetvorka je poslednje sto se moze nazvati konzolom a petica mi je veliko razocarenje (mislim na igre uglavnom ekskluzivne ali i globalno nije bolja situacija) bicu iskren posto je to samo moje misljenje,mislim da bolju konzolu od ps2 nikada nece napraviti sony isto kao sto mikrosoft nece ponoviti 360 pricu....
A sto se ps3 tice i dan danas je smatram odlicnim parcetom hardvera i jako lepom zamisli ali na zalost po meni iako je malo prodavaniji od 360 ,generalno ga je xbox tada osisao jer je dobio pes,tekken,resident,final fantasy,gta,mislim manje vise sve sto je nekada bilo na ps1 i 2 je paralerno izlazilo na 360 ace combat je exkluzivno izasao na 360 danas je skroz drugacija prica oko igra .

Skroz istina 360 je zadnja dobra MS konzola a to njena prodaja i sama govori

Kao nekom ko je preskočio XB1 potpuno i dosta X360 igara, meni je Xbox Series vrhunska konzola, na jednoj MS konzoli imam praktično ne samo sve MS igre od prvog Xbox-a već i gomilu većinu najboljih multiplatform igara koje u ogromnoj većini bolje rade i izgledaju.
Dok recimo PS5 koji se više nego duplo prodao i koji je sada na oko polovini svog životnog veka ima možda 3 igre koje bi igrao a ne mogu da igram na drugim platformama.
Takođe, mnogo sam se više naigrao na Wii U koji se prodao u 13m nego na Wii koji je prodat u 100m+..

Tako da prodaja ne znači automatski da je neka konzola loša ili dobra, pošto mnogo faktora utiče na prodaju,
recimo jačina brenda, marketing, cena, trenutno stanje na tržištu..

PS2 zadnji dobar PlejStejšn.

Plejka dvojka nije za poređenje. Bukvalno jedini razlozi zašto bi izdao igre samo na konurenciji tada su bili da si pod nekom vrstom ugovora/vlasništva ili da se ne bi izgubio u ogromnoj konkurenciji. Atari VCS, NES i PS2 su bili toliko dominantni da nisu za poređenje sa kasnijim konzolama.

Naravno Nintendo sa vojim prenosivim konzolama je u istom položaju gde je PSP bio jedina ozbiljna konkurencja ikada ali što se kućnih posle PS2 nije bilo apsolutne dominacije.
Da, mada kreću ljudi polako i PS3 da prave od blata s obzirom šta je posle usledilo.

I sa razlogom. Bukvalno renesansa sonijevih izdanja koja je konzolu za mimove pretvorila u legendu. Posle toga sve ode nizbrdo kao i cela kompanija.

Kako se kreće prodaja konzola u Japanu otprilike poslednjih par nedelja, Switch 7.5 godina nakon izlaska prodaje oko 70k konzola nedeljno

Famitsu sales (9/23/24 – 9/29/24)

Hardware Sales
  • Switch Lite – 34,924
  • Switch OLED – 34,464
  • Switch – 4,963
  • PS5 – 8,978
  • PS5 Digital Edition – 1,821
  • Xbox Series S – 370
  • Xbox Series X – 187
  • PS4 – 31

EU Septembar [bez UK i DE]:

PS5: 240k