• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Izveštaji prodaje u igračkoj industriji (prodaja igara i konzola, finansijski izveštaji, berza, akvizicije, etc.)

nisi u pravu. ovo je baš zlatan primer šta rade margine, jer da je i odlična prodaja tu faktor, promet bi bio jači, a profit manji.

u svakom slučaju, poenta je da to nije ništa zanimljivo i misteriozno, nego obična ekonomija. nintendo se ugrađuje drastično više od sonyja, to mu prolazi i zato sjajni rezultati.

Naravno da sam u pravu, činjenica je da je odlična prodaja u svakom slučaju (mislim pogledaj samo brojke prodaje, 24.1m konzola i 176.1m igara za 9 meseci),
a na tu odličnu prodaju ide i odličan profit.
I naprotiv, da je prodaja bila još jača i profit bio još jači, ne manji.

Ne mislim da je tu nešto misteriozno pošto znamo zašto je tako, ali svakako mislim da je zanimljivo.
Opet, nije stvar samo u tome da se Nintendo ugrađuje više nego Sony, već da Nintendo ubija sa prodajom svojih igara gde je u suštini i najveći profit,
Sony sa druge strane najviše prihoda ima preko PSN-a od 3rd party igara gde je profit mnogo manji nego od Sony igara gde uzimaju ceo profit po igri.

29 igara koje su se prodale u vise od miliona primeraka, Nintendo publisher za 20.

Naravno da sam u pravu, činjenica je da je odlična prodaja u svakom slučaju (mislim pogledaj samo brojke prodaje, 24.1m konzola i 176.1m igara za 9 meseci),
nisam ti ni rekao da nisi u pravu za odlične brojke. to je činjenica <-- kod činjenica se ne ocenjuje da li je neko u pravu
a na tu odličnu prodaju ide i odličan profit.
e ovde je ono gde mešaš babe i žabe. profit je odličan jer je margina velika (veća od sonyja) i zato na isti ili približan broj prodatih artikala će nintendo imati jači profit od sonyja. economics101.
Opet, nije stvar samo u tome da se Nintendo ugrađuje više nego Sony, već da Nintendo ubija sa prodajom svojih igara gde je u suštini i najveći profit,
Sony sa druge strane najviše prihoda ima preko PSN-a od 3rd party igara gde je profit mnogo manji nego od Sony igara gde uzimaju ceo profit po igri.
a šta je to nego manja i veća margina? :ROFLMAO:

I ne zaboraviti da Nintendo u Switch igre nije ulozio ni 10% u development nego su 90% igara portovi WiiU igara.
Tako da je zarada abnormalna,treba samo pogledati prodaju igara iznad sto je Vetar postovao.
I da Vetre mogao bi se predstaviti,nov forum 😉

nisam ti ni rekao da nisi u pravu za odlične brojke. to je činjenica <-- kod činjenica se ne ocenjuje da li je neko u pravu

e ovde je ono gde mešaš babe i žabe. profit je odličan jer je margina velika (veća od sonyja) i zato na isti ili približan broj prodatih artikala će nintendo imati jači profit od sonyja. economics101.

a šta je to nego manja i veća margina? :ROFLMAO:

Rekao sam da sam u pravu za moje prethodni post ne za brojke, a brojke sam spomenuo pošto si napisao "da je prodaja odlična" a ona to jeste

Naravno to je i moja poenta, ali ti si napisao "šta rade margine, jer da je i odlična prodaja tu faktor, promet bi bio jači, a profit manji.",
činjenica je da Nintendo više zarađuje po igri i hardveru, ali jači promet (više prodaje) bi vodio još jačem profitu, ne obrnuto.

Tvoja logika je kao kad bi ja napisao, "Sony ima veću marginu sa 3rd party igrama pošto prodaje više 3rd party igara nego Nintendo"
iako se možda može reći da nije to skroz pogrešno, to nije moja poenta.
-Nintendo i Sony zarađuje isto na 3rd party igrama po prodatoj igri (što je oko 30% po igri), razlika je što Sony proda mnogo više 3rd party igara nego Nintendo
-Nintendo i Sony imaju najveću zaradu po svojoj igri (ceo profit na kraju uzimaju za sebe), razlika je što Nintendo proda mnogo više 1st party igara nego Sony

Mislim da je ovde više nesporazum nego što se ne slažemo..

NPD January 2021

Sales of video game hardware were 144% higher than January 2020, reaching $319 million. This is the highest total for a January month since the $323 million achieved in January 2011
Nintendo Switch was the best-selling hardware platform in units sold for the month of January. Unit sales of Nintendo Switch were the highest of any platform in a January month since the Nintendo Wii in January 2010.
PlayStation 5 was the best-selling hardware platform in dollars sold in January, with the highest dollar sales total for a January month since the Nintendo Wii in January 2009.

Call of Duty: Black Ops Cold War was January's best-selling game. Call of Duty: Black Ops Cold War has been the best-selling game in the U.S. each month since its November launch, and it now ranks as the 20th best-selling video game in U.S. tracked history.
Assassin's Creed: Valhalla
was the 2nd best-selling game of January. When comparing each title's first 3 months of sales, Assassin's Creed: Valhalla is now the 2nd fastest selling Assassin's Creed franchise release in U.S. history, trailing only Assassin's Creed III.
Animal Crossing: New Horizons ranked as January's 5th best-selling title, the first time it has ranked among the top 5 since ranking 5th in July 2020. Animal Crossing: New Horizons repeated as the month's best-selling title on Nintendo Switch.

EuB_iAXVoAEycXJ

Uvek mi smesno koliko se Ubi i Activision pljuju (me included) sto stancaju stalno nove CoD i AC igre i onda dodju ove liste i uvek su u top sto se prodaje tice lol

Uvek mi smesno koliko se Ubi i Activision pljuju (me included) sto stancaju stalno nove CoD i AC igre i onda dodju ove liste i uvek su u top sto se prodaje tice lol
Da se ponovim: gameri su glupavi.

Fora je sto je svaki novi CoD zagarantovano barem OK igra, ako nista drugo treba im skinuti kapu zbog toga :D Nije lako na 2 godine izbacivati AAA igru.

Al zato stancanje sportskih igara svake godine je smesno, to bi vec mogli da rese patch-evima ubace novi roster i vozi i svake 2-3 godine nova igra kada zapravo imaju sta da promene :D

Fora je sto je svaki novi CoD zagarantovano barem OK igra, ako nista drugo treba im skinuti kapu zbog toga :D Nije lako na 2 godine izbacivati AAA igru.

Al zato stancanje sportskih igara svake godine je smesno, to bi vec mogli da rese patch-evima ubace novi roster i vozi i svake 2-3 godine nova igra kada zapravo imaju sta da promene :D
Pa konami je to poceo da radi, kontam da su videli da im se ne isplati da izbacuju novu igru iz godine u godinu. Fifi doduse to prolazi odlicno.

Bloomberg: Google, Microsoft, Qualcomm Protest Nvidia’s Acquisition of ARM

Alphabet Inc.’s Google, Microsoft Corp. and Qualcomm Inc. are among companies worried about the $40 billion deal and are urging antitrust officials to intervene, said people familiar with the process who asked not to be identified because they weren’t authorized to speak publicly. At least one of the companies wants the deal killed. Nvidia shares fell as much as 3.1% in New York trading on Friday.

The acquisition would give Nvidia control over a critical supplier that licenses essential chip technology to the likes of Apple Inc., Intel Corp., Samsung Electronics Co., Amazon.com Inc. and China’s Huawei Technologies Co.

U.K.-based Arm is known as the Switzerland of the industry because it licenses chip designs and related software code to all comers, rather than competing against semiconductor companies. The concern is that if Nvidia owns Arm, it could limit rivals’ access to the technology or raise the cost of access.

Nvidia has argued that the purchase price alone means it has no incentive to mess with that neutrality but some rivals and Arm customers are unconvinced.

Hm, da li to možda znači da će Nvidia možda početi da pravi procesore pouceni uspehom Apple-ovog M1 chipa.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Back
Top Bottom