• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE It Takes Two

Yuka Sakazaki

Princess of Princess Champion
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,109
itt.jpg

Developer: Hazelight Studios
Izdavač: Electronic Arts
Žanr: Kooperativni akcioni platformer
Datum izlaska: 26. Mart 2021

It Takes Two​

It Takes Two je igra koju ne možete igrati sami, već vam je potreban drugi igrač. Zanimljivo je videti igru koja je coop-only, ali je upravo to ono što mi je bilo potrebno da ponovo uživam u igri kao kada sam se prvi put susreo s njima pre skoro tridesetak godina. Priča je prosta, vi ste u ulozi para koji se razvodi, ali vašoj ćerkici to ne godi. Nakon što je prisustvovala još jednoj žučnoj raspravi, ona uzima lutke koje liče na njene roditelje i moli "The Book of Love" da joj pomogne. Njene suze padaju na lutke i tu igra počinje. Roditelji se bude u telu lutaka i tu igrači preuzimaju kontrolu. It Takes Two je najzabavniji akcioni platformer koji sam igrao u poslednjih 10, pa i više, godina (imati na umu da nisam imao WiiU niti Switch). Cilj je da prebrodite sve nedaće u koje upadnete i da na kraju spasite vaš brak. Da, priča je šećerasta do maksimuma, Disney nivoi saharoze, ali to mi ni malo nije smetalo. Očigledan srećan kraj mi je bio presladak, iako sam dete razvedenih roditelja koje zna da se razvodi u većini slučajeva ne završavaju kao u bajkama. No, ovo je ipak Disney-like pripovedanje, a i igra je namenjena svim uzrastima, pa mi je okej što kraj nije realističan i ciničan.

20210430175703_1.jpg20210430190616_1.jpg
20210430210121_1.jpg20210501164316_1.jpg

Moram reći da je ovo najvideoigrastija video igra koju sam igrao. Za mene nije bilo trenutka dosade. Uživao sam u igri od početka do kraja. Ideja je jednostavna: Ekran je u 95% slučajeva podeljen na pola. S jedne strane vidite svog lika, a s druge partnerovog. Cilj je da zajedničkim snagama premostite sve prepreke i nevolje u koje vas uvali Dr Hakim. Dr Hakim je knjiga ljubavi koja je oživela i dala sebi za pravo da spasi vaš brak. Uči vas raznim lekcijama koje bi trebalo da osnaže vaš brak, ali to radi tako što vas stavlja u opasnost, ali nikada vas ne ostavlja bez alata. Alat koji ćete koristit se često menja i to je ono što igri uvek daje novu dimenziju, jer menja gameplay. U jednom trenutku imate dve strane magneta koje se privlače, a koje koristite kako biste pomogli jedno drugome da npr. prođete kroz mećavu. U drugom trenutku imate fidget spinnere s kojima letite, u nekom trećem momentu jedan lik ima moć da se teleportuje, a drugi da raste ili da se smanjuje, itd.

Nivoi su raznovrsni i izgledaju veoma lepo, ako ignorišemo klasične boljke Unreal enginea, kao što su teksture koje "zakasne" s učitavanjem. Boje su jarke i šarene, a cela igra izgleda kao nekakav dečiji animirani film. Prisutan je i humor, ali mi je retko išao na živce. Više puta je igra uspela da me nasmeje, ali sam se mnogo puta zacenio od smeha samo zbog gluposti koje smo radili moj partner i ja. U svakom nivou možete otkriti mini igre koje vas i vašeg partnera teraju da se borite međusobno. Naletaćete na razne trke, ima borbi tenkovima, nešto nalik Guitar Hero, pa čak i šah! Mislim da ima ukupno 25 mini igara, a meni su sve bile zabavne, pogotovo kada mi partner nadureno šalje poruke kada izgubi, ili kada mi javlja da me je demolirala iako to vidim na ekranu.

20210501171542_1.jpg20210501174324_1.jpg
20210501183154_1.jpg20210502144125_1.jpg

Kontrola likova je odlično urađena. Ni u jednom trenutku nisam krivio igru za svoje greške, ali partnera jesam. :) Grafički je igra skroz na mestu, ništa spektakularno, ali to svakako nije najbitniji deo igre. Artstyle je simpatičan i sladak, pa su čak i najopasnija stvorenja blago karikirana kako ne bi izgledala odvratno već koliko-toliko prijatno. Muzika je okej, nije upadljiva i ne smara, ali u nekim momentima ume da bude odlična i daje atmosferi novu dimenziju. Za priču sam rekao da je šećerasta, ali je ispričana na pristojan način, iako ponekad ume da bude nametljiva. Bilo je par tear-jerker momenata, a bilo je i situacija koje, iako tragične, ispadaju (namerno) komične. Ovo je definitivno igra koju možete igrati s decom, ako vam nije frka da im objasnite šta je razvod.

Ne bih puno da dužim, ako vas nešto zanima slobodno me pitajte. Svim srcem preporučujem ovu igru jer je meni donela 15 sati odlične zabave. Savršena igra ne postoji, ali je It Takes Two najbliža! Znam da ću je ponovo igrati s nekim drugim partnerom, a isto tako znam da ću se vratiti s trenutnim kako bismo otkrili par mini igara koje smo propustili. Ako se premišljate da li da kupite ovu igru, moj savet je da je kupite. Jedini razlog da to ne uradite je da je potreban prokleti Origin, ali ako možete preći preko toga, čeka vas petnaestak sati urnebesne zabave i mnogo smeha. Od mene ova igra dobija najveću moguću ocenu koju sam u stanju da dam: 9.5/10. Da, uprkos Originu!

Opa, Codijeva prva tema.
Igra deluje zanimljivo. @Wahad je planirao da igra ovo, ali mu fali saborac ;).
Mislim da je rekao da sa jednom kopijom igre mogu da igraju dve osobe.

Uuuu volim coop igre. I iznenadne release-ove :)

Odigrao sa zenom demo. Bas je slatka igra i presmejali smo se tokom igranja. Kad kupim igru napisacu neki sadrzajniji komentar.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

To se čekalo. Gledao sam vas malo, kao i Wahada i Chodija, meni baš deluje zabavno :)

To se čekalo. Gledao sam vas malo, kao i Wahada i Chodija, meni baš deluje zabavno :)

Ako zhelish da probash, imash na Steam da skinesh onu free verziju. Posle te ja samo pozovem i mozhesh igrati.

Ahhh, ali njemu fali XSERIES kao tag :ROFLMAO:
oh well, valjalo bi nekako spojiti dve teme.

Gile i ja malo opikali veceras, odigrali prva 2 chaptera.

Jcvwd6f.png

PoEPI4E.jpg

hPa6YRk.jpg

DC0t24R.jpg

mv42GUx.jpg

sQRXJqI.png

Last edited:
Uh It Takes Two je bas meh igra, presli ja i zena pre neki dan . Znaci igri je tako falio jedan editor , predugacka je , predosadna , prica je cring af . Ima odlicnih ideja i ideja koje su trebale da ostanu van igre. Definitivno bolja nego A way Out , ali ne previse . 6/10

Uh It Takes Two je bas meh igra, presli ja i zena pre neki dan . Znaci igri je tako falio jedan editor , predugacka je , predosadna , prica je cring af . Ima odlicnih ideja i ideja koje su trebale da ostanu van igre. Definitivno bolja nego A way Out , ali ne previse . 6/10

Skoro sam ustao pa ne bih da se svadjam, ali tju pasivno-agresivno da ukazhem da imamo It Takes Two thread. >:3

edit: Zaboravljam da mogu i ja pomerati postove :ROFLMAO:
Shto se igre tiche, slazhem se da je pricha shetjerasta, ali ja nisam osetio transfer blama. Meni ni u jednom trenutku nije bila dosadna. Zabavljao sam se od pochetka do kraja, a chesto gushio od smeha zbog situacija u koje bismo upadali partner i ja. No okej, ukusi i guzice blabla :P

Last edited:
Ne...nekako stvarno nesto fali igri, igrao sa ortakom sa kojim sam presao i neke ozbiljne coop... Nemam materijalnih dokaza za moje tvrdnje, ali mi smo odustali....mislim nakon 2-3h....sutradan nismo mogli nesto da nastavimo...Smejanja jeste bilo par puta + gamepad jedan je poceo da otkazuje - pa kad se sve pomesalo..jbg. Ili samo ne treba igrati nakon A Way Out -a od kojeg nikako ne moze biti bolja kako tvrdi kolega... ;)

Skoro sam ustao pa ne bih da se svadjam, ali tju pasivno-agresivno da ukazhem da imamo It Takes Two thread. >:3

edit: Zaboravljam da mogu i ja pomerati postove :ROFLMAO:
Shto se igre tiche, slazhem se da je pricha shetjerasta, ali ja nisam osetio transfer blama. Meni ni u jednom trenutku nije bila dosadna. Zabavljao sam se od pochetka do kraja, a chesto gushio od smeha zbog situacija u koje bismo upadali partner i ja. No okej, ukusi i guzice blabla :p

Ja se izvinjavam nisam video da imamo temu. Licno mislim da bi igra bila bolja da su skresali neke nepotrebne segmente. Tipa otvori tri portala , pa onda ajde jos tri. Plus toliko razlicitih vrsti gejmolejova su ubacili a ni jedan nije bas dobar osim osnovnog run and jump.

da deluje razvucena igra ali za to krivim errr scenariste? svakako su mogli vise paznje da posvete prezentaciji i da ne bude "tri pa tri portala"
meni npr najvise smeta "real life", dosadni likovi, fus animacija, prica...
ali sve je to popunjeno dobrim contetom

igra je bas igra:) svaki lvl je drugaciji i mami da se odigra, cak i poneki minigame moze da bude duga zabava

meni je coop slaba tacka, a nisam imao ni neka velika ocekivanja tako da me je igra bas pocastila
ipak mogu da razumem i ljude kojima se ovo ne svidja ili misle da je izvikana

then again ja cu ovu igru verovatno odigrati sa jos par razlicitih ljudi, i jedva cekam posto znam da ce biti dobro zezanje
a to nam je i najbitnite;)

Ja igram sa suprugom vec neko vreme i bas je preduga igra. Na momente mi je ultra zanimljiva pa naidju trenuci kada mi do zla boga dosadna. Likovi su fenomenalni, kao i humor. Cela ideja je odlicna jer poenta igre je da prenese poruku da je brak institucija koju treba gajiti i da trebaju oba partnera (ne Gile i Miki :D) da daju dobrinos da bi odzali zajednicu. Mislim da igra ima dynamic rezoluciju jer sam bio razocaran kako izgleda igra u pojedinim delovima, dok pak zna da zablista u drugim.

Meni su likovi najslabija karika u igri. Svi redom su iritantni, nezanimljivi. nedopadljivi itd. :D Knjiga je pogotovo iritantna.
Također, pravda za Cutie!

Upravo zavrsili It Take Two. Igramo je vise od mesec dana i konacno kraj! Potpuno zasluzeno igra godine. Ovaj studio koji je radio igru- kapa dole za originalnu ideju. Davno se ovako nismo ismejali uz neku igru. Jedva cekamo nastavak :D

Back
Top Bottom