Developer: Hazelight Studios
Izdavač: Electronic Arts
Žanr: Kooperativni akcioni platformer
Datum izlaska: 26. Mart 2021
It Takes Two
It Takes Two
It Takes Two je igra koju ne možete igrati sami, već vam je potreban drugi igrač. Zanimljivo je videti igru koja je coop-only, ali je upravo to ono što mi je bilo potrebno da ponovo uživam u igri kao kada sam se prvi put susreo s njima pre skoro tridesetak godina. Priča je prosta, vi ste u ulozi para koji se razvodi, ali vašoj ćerkici to ne godi. Nakon što je prisustvovala još jednoj žučnoj raspravi, ona uzima lutke koje liče na njene roditelje i moli "The Book of Love" da joj pomogne. Njene suze padaju na lutke i tu igra počinje. Roditelji se bude u telu lutaka i tu igrači preuzimaju kontrolu. It Takes Two je najzabavniji akcioni platformer koji sam igrao u poslednjih 10, pa i više, godina (imati na umu da nisam imao WiiU niti Switch). Cilj je da prebrodite sve nedaće u koje upadnete i da na kraju spasite vaš brak. Da, priča je šećerasta do maksimuma, Disney nivoi saharoze, ali to mi ni malo nije smetalo. Očigledan srećan kraj mi je bio presladak, iako sam dete razvedenih roditelja koje zna da se razvodi u većini slučajeva ne završavaju kao u bajkama. No, ovo je ipak Disney-like pripovedanje, a i igra je namenjena svim uzrastima, pa mi je okej što kraj nije realističan i ciničan.
Moram reći da je ovo najvideoigrastija video igra koju sam igrao. Za mene nije bilo trenutka dosade. Uživao sam u igri od početka do kraja. Ideja je jednostavna: Ekran je u 95% slučajeva podeljen na pola. S jedne strane vidite svog lika, a s druge partnerovog. Cilj je da zajedničkim snagama premostite sve prepreke i nevolje u koje vas uvali Dr Hakim. Dr Hakim je knjiga ljubavi koja je oživela i dala sebi za pravo da spasi vaš brak. Uči vas raznim lekcijama koje bi trebalo da osnaže vaš brak, ali to radi tako što vas stavlja u opasnost, ali nikada vas ne ostavlja bez alata. Alat koji ćete koristit se često menja i to je ono što igri uvek daje novu dimenziju, jer menja gameplay. U jednom trenutku imate dve strane magneta koje se privlače, a koje koristite kako biste pomogli jedno drugome da npr. prođete kroz mećavu. U drugom trenutku imate fidget spinnere s kojima letite, u nekom trećem momentu jedan lik ima moć da se teleportuje, a drugi da raste ili da se smanjuje, itd.
Nivoi su raznovrsni i izgledaju veoma lepo, ako ignorišemo klasične boljke Unreal enginea, kao što su teksture koje "zakasne" s učitavanjem. Boje su jarke i šarene, a cela igra izgleda kao nekakav dečiji animirani film. Prisutan je i humor, ali mi je retko išao na živce. Više puta je igra uspela da me nasmeje, ali sam se mnogo puta zacenio od smeha samo zbog gluposti koje smo radili moj partner i ja. U svakom nivou možete otkriti mini igre koje vas i vašeg partnera teraju da se borite međusobno. Naletaćete na razne trke, ima borbi tenkovima, nešto nalik Guitar Hero, pa čak i šah! Mislim da ima ukupno 25 mini igara, a meni su sve bile zabavne, pogotovo kada mi partner nadureno šalje poruke kada izgubi, ili kada mi javlja da me je demolirala iako to vidim na ekranu.
Kontrola likova je odlično urađena. Ni u jednom trenutku nisam krivio igru za svoje greške, ali partnera jesam.

Ne bih puno da dužim, ako vas nešto zanima slobodno me pitajte. Svim srcem preporučujem ovu igru jer je meni donela 15 sati odlične zabave. Savršena igra ne postoji, ali je It Takes Two najbliža! Znam da ću je ponovo igrati s nekim drugim partnerom, a isto tako znam da ću se vratiti s trenutnim kako bismo otkrili par mini igara koje smo propustili. Ako se premišljate da li da kupite ovu igru, moj savet je da je kupite. Jedini razlog da to ne uradite je da je potreban prokleti Origin, ali ako možete preći preko toga, čeka vas petnaestak sati urnebesne zabave i mnogo smeha. Od mene ova igra dobija najveću moguću ocenu koju sam u stanju da dam: 9.5/10. Da, uprkos Originu!