• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Igre koje nikada niste odigrali

timemaster

Caelondian
Co-founder
Moderator
Reaction score
4,547
Pošto svako od nas ima mastan backlog i mnogo igara koje čekaju da budu odigrane, za kojim igrama žalite što ih još uvek niste prešli?

Igre za koje ste na hiljadu mesta čuli da je priča vanserijska, da je gameplay zarazan i da je nešto što svaki gamer mora da odigra, a vi nikako da pokrenete, ili ste pokrenuli ali tajming nije išao u prilog.

Za mene su na prvom mestu uvek System Shock 1 i 2. Igre za čiju atmosferu sam siguran da bi mi se opasno svidela, naročito što sam uživao u Bioshockovima. Pored njega su:
- Kotor 1 i 2 (preskakano uvek jer me SW univerzum ne zanima toliko, ali sam nebrojeno puta čuo da je HK47 odličan, da su dijalozi fantastični i da treba igrati zbog priče)
- Super Metroid (odigrao novije naslove metroida ali nikada da se nakanim da se vratim na najbolji metroid od kojeg je sve počelo)
- Link to the past (nešto kao i za metroid. volim mnogo odredjene zelda naslove, za ovaj sam uvek slušao da je kult, ali nikako da ga predjem)
- Final Fantasy 7 (počinjao više puta ali kao i uvek random encounteri me ubijaju, a ako ih isključim u novijim verzijama znam da moj level nikada neće biti dovoljno optimizovan. pokušaću još nekoliko puta ali mislim da ću bataliti)
- Planescape torment (saznao za igru kada sam se pržio na baldur’s gate igre i ova me je uvek odbijala zbog previše dijaloga. sada u ovim godinama mi dijalozi više znače od combata te se nadam da ću igru preći jednog dana, ako ništa drugo, onda zbog Morta kao kompanjona)
- Witcher 3 (igra koju svaki put instaliram kada god je neko pomene i počne da hvali. svaki put činim grešku što je krećem ispočetka, pregorim posle barona i nikad više ne upalim. makar do sledećeg pomena na forumu. uživao u knjigama, volim geralta kao lika, ali nešto u mehanici igre me zamara, a ne znam šta)

nekoliko (drugacijih) igara koje uvek preskacem qq

subnautica & outer wilds...uvek imam neki razlog da ih preskocim, ne znam sta se tripujem posto znam da cu uzivati u njima
japan malo ovo ono yakuze razne & bayonetta 2 (emu)
od indi igara (a bogme i tu mi je backlog dobar) jedino je hades ugrozen....a kolko vidim tako ce i ostati:)

Last edited:
Uh prevelika bi bila lista. Godišnje pređem možda 2-3 igre ostalo samo kupujem :D Evo pokušaću :

Syberia - kupio na svim platformama uključujući Switch. Nikad pokrenuo. Kažu da je odličan serijal.

Sve sa timemasterove liste iz sličnih razloga, sem Kotora i Witchera. Igraj Kotor keca, dvojka je toliko nedovršena da dzbe igrati, ja ne znam ko može da se loži na dvojku stvarno.

Myst - nisam imao dobar komp kada je igra originalno izašla niti sam imao mentalnih kapaciteta za tako nešto. Danas kada probam nešto Mystoliko brzo izgubim strpljenje.

The Witness, Talos principle - kažu da su dobre igre al ne počinju mi se nekako, ne znam.

Dino Crisis - igrao samo demo

pregorim posle barona
Ovo se meni toliko cesto desi. Klasik, dodjem do nekog dela i vise nemam volje da igram.
Prodje neko vreme, opet pozelim da igram... dodjem opet do tog dela... i "pregorim" i to iz istog razloga kao i prvi put.

Mislim da sam Icewind Dale II 4 puta stao na istom mestu :|

Svi imamo verovatno poduze liste must play naslova, jednostavno nije moguce ispratiti toliku kolicinu igara, pogotovo u nasim godinama i sa obavezama, osim ako se neko ne bavi gamingom kao poslom. Ja sam propustio cele generacije nekih sistema kao na pr nisam nista ozbiljno igrao na nintendo konzolama od n64 ili recimo neke zanrove koji mi se igraju ali nemam vremena da istrazim pojedinacne igre kao jrpg ili ova hiperprodukcija indi 2d metrodivania platformera, a kamoli zanrovi za koje i nisam nesto zainteresovan kao voznje i tabacine.

Sto se tice navedenih igara, za witchera ima par overhaul modova, mada ako izaziva zamor tako rano ne znam da li ce pomoci, myst je bio breakthrough igra zanra nesto kao doom, moze se igrati danas ali ne ostavlja jak utisak ali zato je syberia je stvarno timeless classic, prica, artwork, balans i integracija zagonetki je svako pojedinacno postavilo standarde, the witness mi je bas precenjen, talos je pojam za njega sto se tice price, atmosfere i prostornih zagonetki, steta sto nisu nastavili da prave igre u tom zanru nego su se vratili na fps.

Bolje je prvo (čvrsto) odlučiti šta ne želiš nikada igrati, pa onda čistiti backlog. :ROFLMAO:
Ja npr. više ne mogu smisliti party-based-micromanagement-hell-potezne wRPG-ove (HoMM III jedini izuzetak) i verbalna-emo-dijareja jRPG-ove.
Btw, Super Metroid kao i Symphony of the Night pređem jednom godišnje.

Ja sam zbog droge zvane Diablo 2 propustio masu stvari, nesto sam uspeo nadoknaditi kasnije, ali tipa Mass Effect nisam odigao, Half Life, od RE sam igrao samo trojku, Hitmana sam igrao samo keca, Witchera sam poceo pre nekog vremena, verovatno ima jos milion stvari, ali ovo mi nekako prvo pada na pamet da nisam, a hteo bih i verovatno u nekom momentu hocu :D

Igraj Kotor keca, dvojka je toliko nedovršena da dzbe igrati, ja ne znam ko može da se loži na dvojku stvarno.
Ja sam samo dvojku igrao i meni je bila brutalna tada, keca jos uvek nisam stigao. :D

Moja najveca sramota je Silent Hill serijal. Nekako sam ga izbegao iako obozavam horror. Znam da svi hvale prve igre pogotovo drugi deo . Moracu da ispravim to na leto na crt-u i na ps2 :D ili na og XBOX moram da pogledam koja je najbolja verzija igre.

Od onih obaveznih koje sam igrao ali nisam nikad završio: Half Life, Shadow of Colossus, Earthbound, Super Metroid, Baldur's Gate, Diablo 2, Wind Waker...

Nisam ni počeo a voleo bih da igram: Secret of Monkey Island 2, Metroid Prime, Mario RPG (bilo koji), Lost Odyssey, Forza Horizon...

Dosta propuštenih naslova su prilično stari pa ne znam kako bih se sada nakanio da ih igram i da li bi mi se uopšte svideli npr: Hired Guns sa Amige (poručivao je nekoliko puta ali svaki put su bili neispravni diskovi), Privateer na PC-u (obožavao sam Elite i Wing Commander ali tad sam imao samo Amigu), Firesterter sa C64 (verovatno jedan od prvih horora, pra pra deda Dead Space. Nije postojala kasetna verzija, samo disketa).

moram da pogledam koja je najbolja verzija igre.
Mislim da je XBOX verzija najbolja, a zatim PC verzija sa fan-made patchom.

Shto se teme tiche, ogromna je lista :)

System Shock 2 - Pochinjao bezbroj puta, uvek me bilo strah da nastavim.
GTA 3/Vice City/San Andreas - Previshe puta pochinjao, nikad preshao, uvek mi dosadi posle nekog vremena. Jedino sam peticu preshao s uzhivanjem.
Neverwinter Nights 1/2 - Nemam pojma koliko puta sam pochinjao te igre, nikada zavrshio.
Baldur's Gate 1/2 - Isto kao NWN, pochinjao milion puta, nikada nisam zavrshio. Pojma nemam zashto, Planescape Torment sam s uzhivanjem preshao.
Silent Hill 4 (The Room) - Bukvalno sam terao sebe da predjem tu prokletu igru, nikada nisam uspeo. Uvek me negde na polovini ubija ona riba koja me prati, plus ponovno prelazhenje svega shto sam vetj preshao, fuck that. Plus duhovi i machevi, zajebi tu glupost. Setjam se da sam jednom bash odluchio da moram pretji, pa makar plakao od muke, ali iz nekog razloga ta verzija (na xbox) je imala nekakav audio lag u cinematics, pa mi je to bio dovoljan izgovor da ne igram dalje.

Te mi prve padaju na pamet, ako se setim josh, lako tju dodati.

Ahahahhaha :D dobro bre Zdravko

Ja sam bas uzivao u SH igrama, ali ono u srednjoj u posle toga, ona na PSP-u mi je bila predobra

Inace, MGS4 nikada nisam igrao, kontam i da necu.... na zalost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

God of War serijal igrao ukupno sat-dva.
Samo ovaj poslednji i valjda dvojku pre 10ak godina.

Necu da racunam igre novijeg datuma koje svakako imam u planu da odigram jednog lepog dana.

Nisam zavrsio ni jednu Zelda igru, pocinjao par puta nekoliko razlicitih igara iz serijala ali uvek brzo odustao. Imam u planu da odigram bar ovu poslednju ali nikako da se nakanim da sredim emulator.
Half-Life serijal nisam ni prstom takao. Nisam neki ljubitelj zanra tako da nisam nesto bio zainteresovan za igranje kad su bile aktuelne. Posto se ipak radi o legendarnom serijalu mozda jednog dana i odigram makar dvojku.
Mass Effect poceo prvi deo i nesto me smorilo pa sam brzo odustao.
Dead Space nisam ni probao ali imam zelju pa mozda nekad i odigram.
Valkyria Chronicles sam takdje propustio. Ali to cu brzo ispraviti prvi deo imam na disku pa cu verovatno odigrati skorije.
Yakuza i Disgaea serijale sam zapoceo na PS2 i tu stao. D3 trenutno igram a i Yakuzu planiram da nastavim. Verovatno cu prvo ovaj poslednji RPG pa kasnije i ranije delove.

Postoji i jedna igra koju sam odigrao ali me prosto sramota sto sam je igrao toliko kasno. Posto sam veliki fan Jrpg zanra prosto me je sramota da kazem da sam Chrono Trigger prvi put odigrao pre par godina.

Hired Guns amiga alal vera za ovo lol....mislio sam da je pomenem al nisam teo toliko duboko da bunarim:)
ima jos "neprezaljenih" igara sa amige: Heimdall 2, Perhalion, Beneath a Steel Sky, Walker
ali zato Another World i Moonstone par puta godisnje prelazim...vec decenijama...

hmm zanimljivo mi ovo za Baldure, Planscape i Icewind Dale...znaci nisam jedini
iako ih se rado prisecam ja sam sve to svesno preskocio jer su mi postale dosadne u toku igranja
Icewind Dale sam igrao sa ortakom u lan-u, al i to sam batalio jer smo sve zivo ubijali pa smo nesto sjebali progres

ima bas sokantnih anomalija ovde:) sillent hill, resident evil, mass effect, tlou omg

respect za strahove u vezi Silent Hilla....i ako ste mislili da cu vam boostovati hrabrost da sednete i igrate ih....NOPE:)

Silent Hill sam prestao da igram posle neke shitty SH igre koja je izasla posle SH4....ne znam joj ni ime kolko je bila dobra

ali degradacija fransize nije bila uzrok toga.....nesto se promenilo u meni i nisam vise mogao da podnesem kosmarni horror Silent Hilla:/
SH2 me je prvi put emotivno provozala, SH3 me je raznela u komadice bas sam bio tuzan, a SH4 kosmar je neponovljiv
SH4 me je tolko dobro radio da sam imao fizicke senzacije igrajuci je...cas mi hladno, cas toplo, cas se jezim il sve odjednom
a onda krece najstrasniji deo.....kad prestanem da je igram
neeeee ne prestaje tu horror, jel si teo da se igras silenta?!! aj sad malo da razmisljas o zivotu o ovome onome depresija tuga....o isuse boze fuck that shit:)

body horror i can handle ez, ali zato ova depresivna kosmarna ludila ufffff
uglavnom ih izbegavam.....ali na kraju ispada da su moje omiljene igre upravo odatle potekle lol

a jos je ludje kad postanes roditelj lol
znaci triggeruje te sve zivo...ne do bog da su jos i deca umesana....tlou 1 omg teo sam je obrisem u toku tutoriala:)

Back
Top Bottom