• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Igre koje nikada niste odigrali

Moja najveca sramota je Silent Hill serijal. Nekako sam ga izbegao iako obozavam horror. Znam da svi hvale prve igre pogotovo drugi deo . Moracu da ispravim to na leto na crt-u i na ps2 :D ili na og XBOX moram da pogledam koja je najbolja verzija igre.
Najbolja verzija je HD remake mod za PC, neverovatno koliko su sredili igru.

Jednom ću je preći opet samo zbog toga.

Secam se kad je na onom drugom forumu bio isti thread i tad sam naveo neke naslove, od kojih sam dva checkirao (i odusevio se): Metal Gear Solid i Red Dead Redemption. Slazem se s Omegom da valja rascistiti sa sobom u sta se ne vredi upustati, koliko god dobro bilo. U tom smislu, trenutna wanted lista je:

Halo 3 - probao, ne ide...I'll be back
Mass Effect - za ovo cekam kolekciju, doduse mislim da cu igrati samo prvi ove godine
Bioshock - vec mi je muka slusanja o ovom serijalu i u fazonu sam da idem iz ovih stopa i igram sva tri back to back bez ikakve pauze ukljucujuci bioloske prirode :ROFLMAO:
Zelda BotW - kao uostalom i vecina Switch 1st party naslova, jednostavno se nema vremena, a ne znam ni koji Switch da nabavim, da l da cekam da izbace drugu iteraciju, HH only mi se ne dojmi itd.

Zelda BotW - kao uostalom i vecina Switch 1st party naslova, jednostavno se nema vremena, a ne znam ni koji Switch da nabavim, da l da cekam da izbace drugu iteraciju, HH only mi se ne dojmi itd.
Ako imas solidan pc, preporuka za CEMU. Dosta je bolja ta verzija.

Ako imas solidan pc, preporuka za CEMU. Dosta je bolja ta verzija.
To je odlicna preporuka, pod pretpostavkom da te ne interesuje gaming on the go i standby mode. Za mene je citava poenta Switcha da mogu da ga uzmem u ruke i krenem da igram istog momenta. Konzola u standby modu drzi nekoliko dana na bateriji, a svakako je drzim na nocnom stocicu na punjacu. Uvece legnem u krevet, igram 15-20 min i to je to od mene :). Bilo koja varijanta u kojoj cekam da se windows pokrene, smiluje s update-ima, bootuje igru, ucita se save itd je za mene tretnutno neprihvatljiva. Neko vreme sam ozbiljno pokusavao igrati na GPD Winu, i nije islo. Tako da bukvalno iskljucivo iz convinience-a igram na Switchu. Ukoliko tvoje gaming navike imaju prostora za igranje na velikom ekranu i play sesije ti nisu mikroskopske duzine, cepaj CEMU - svidece ti se. Postoje 60FPS modovi, i razni drugi koji poboljsavaju kvalitet gameplaya.

To je odlicna preporuka, pod pretpostavkom da te ne interesuje gaming on the go i standby mode. Za mene je citava poenta Switcha da mogu da ga uzmem u ruke i krenem da igram istog momenta. Konzola u standby modu drzi nekoliko dana na bateriji, a svakako je drzim na nocnom stocicu na punjacu. Uvece legnem u krevet, igram 15-20 min i to je to od mene :). Bilo koja varijanta u kojoj cekam da se windows pokrene, smiluje s update-ima, bootuje igru, ucita se save itd je za mene tretnutno neprihvatljiva. Neko vreme sam ozbiljno pokusavao igrati na GPD Winu, i nije islo. Tako da bukvalno iskljucivo iz convinience-a igram na Switchu. Ukoliko tvoje gaming navike imaju prostora za igranje na velikom ekranu i play sesije ti nisu mikroskopske duzine, cepaj CEMU - svidece ti se. Postoje 60FPS modovi, i razni drugi koji poboljsavaju kvalitet gameplaya.
Slazem se, vise volim na konzoli da odigram jer je manje cimanja, ali eto, emu moze da posluzi da vidim hoce li mi se svideti igra. Totalno sam zaboravio da postoji i Wii U verzija.

Slazem se, vise volim na konzoli da odigram jer je manje cimanja, ali eto, emu moze da posluzi da vidim hoce li mi se svideti igra. Totalno sam zaboravio da postoji i Wii U verzija.
WiiU verzija je identicna Switchu tako da nista ne gubis, a odlicno se emulira tako da te bukvalno nista ne kosta da probas.

Ај да се упишем и у ову тему, има доста тих игара, од оних које сам почињао или мало играо а никада нисам завршио, и оне које нисам уопште играо, а желео бих да јесам, или имам намеру да их одиграм кад тад. Оне које ме не интересују нећу ни спомињати, логично. ;)

The Legend of Zelda - A Link to the past почињао два пута, стизао негде до половине и ту баталио, иако је добра игра без сумње, мене је умарала и тачно на том месту је увек престајала да ме вуче да играм даље. Ниједну Зелду више нисам играо, а пробао бих барем Ocarina of Time, Wind Waker (због artstyle-a пре свега) и Breath of the Wild.

Сви Mетроиди осим Super Metroid. Он ми је био супер, а видим да су ови остали сви на исту фору као и он, па ме и не вуку нешто да их играм, јер чисто сумњам да су бољи од оригинала (NES игра је ипак праисторија, њу не рачунам ;) ) Можда бих неки Prime пробао евентуално да видим како је цео фазон пренет у 3D окружење.

Final Fantasy апсолутно ништа. Мада нисам уопште љубитељ JRPG-a, али то је ипак толико значајан серијал да ми је баш жао што ништа нисам ни пробао никада, барем седмицу и десетку ако ништа друго. Можда некад, мада не знам колико би ме сад повукло то све уопште.

Yakuza, као неко ко јако воли Shenmue, поготово први део, двојка ми је била океј, тројку нисам успео да се натерам да завршим (поред потпуно outdated гејмплеја још је и ужасно спора и развучена, а очекивао сам да ћемо бар стићи близу епилога, ако већ не буде крај), сматрам великим пропустом што ништа из овог серијала нисам играо. Надокнадиће се сигурно, барем ови Kiwami римејкови.

System Shock, први део нисам ни имао жељу да пробам, двојку сам почео, рачунам кад сам Half-life могао да пређем са 15 година закашњења и да ми се свиди, и ово ћу с обзиром на то да је такође култна игра у питању. Али нисам могао. После пар сати сам баталио.

Grim Fandango, ово ћу сигурно да одиграм, само чекам право расположење иако point and click није у мојим омиљеним жанровима.

Borderlands, свиђа ми се тај фазон, пробаћу, мислим да ће ми се допасти, ако нема превише грајндовања.

The Witcher 3, нисам читао књиге, нити играо претходнике. Гледао сам само ову Нетфликс серију. Не ложим се уопште на цео тај lore, а тројку морам барем да пробам да видим у чему је ствар, и да ли ћу и ја да се распаметим или да попљујем "пољске коњушаре". ;)

Rayman, сви осим првог са PS1 којег такође због изузетне тежине никад нисам успео да завршим. Не знам колико добро су остарили они 3D наставци на PS2, али ове новије Origins и Legends ћу сигурно одиграти у неко скорије време.

Mass Effect, KOTOR. Витезове Старе Републике сам чак и пробао једном давно, али није ме уопште купио тај фазон, као клинац сам очекивао више неку акцију, hack and slash са светлосним сабљама, а не потезну борбу од једне такве игре. Можда би ми данас боље легло, али нисам сигуран. Није ми у приоритетима ни једно, ни друго.

Fallout, иако волим тај пост-апокалиптични setting, нисам играо ниједну од ових игара. Они изометријски ме нешто не вуку више, тројку и евентуално New Vegas ћу покушати, четворку не верујем да ћу уопште и пробати.

Souls серијал. Пробао Demon's Soul, изнервирао се и баталио. Покушаћу опет неку од тих игара, мада како су ми живци и стрпљење све мањи с годинама, не знам да ли ћу успети. :D

Deus Ex, Dishonored, Batman Arkham, све ми стоји на списку већ одавно, али никако да стигнем. Барем по једну игру од ових серијала морам да одиграм, мислим да ће ми се допасти сигурно.

Има још и појединачних наслова и серијала, не могу се ни сетити свега сад, ионако сам навео превише. :)

Dead Space - na papiru savrsena igra za mene. U stvarnosti, 5-6 puta probao i odustao nakon 1.5-2 sata igranja. Nekako se ne mogu natjerati da me ubijes.

Dead Space - na papiru savrsena igra za mene. U stvarnosti, 5-6 puta probao i odustao nakon 1.5-2 sata igranja. Nekako se ne mogu natjerati da me ubijes.
Isti slučaj. Nakanio se pre jedno godinu dana i prešao je na ps3.
Ima dosta backtrackinga i ponavljanja jednog te istog (verovatno da bi bila duža), par frustrirajućih delova ali sve u svemu vrhunska igra.

Yakuza, као неко ко јако воли Shenmue, поготово први део, двојка ми је била океј, тројку нисам успео да се натерам да завршим (поред потпуно outdated гејмплеја још је и ужасно спора и развучена, а очекивао сам да ћемо бар стићи близу епилога, ако већ не буде крај), сматрам великим пропустом што ништа из овог серијала нисам играо. Надокнадиће се сигурно, барем ови Kiwami римејкови.
Izuzetno cenim Shenmue ali Yakuza je mnogo bolji serijal sa daleko dubljim mehanikama i razlicitim tipovima gameplaya. Ako se odlucis da probas, Judgment je odlicna pocetna tacka da vidis sta je klasicni Yakuza gameplay, a moze i od Kiwami-ja da se krene kao sto si sam rekao. Licno sam krenuo od Zero i nisam mogao da verujem koliko mi je bila aksesibilna a toliko sam strepeo da gubim nesto time sto ne igram od prvog dela. Takodje, iako nisam igrao sve delove mislim da su Yakuza price vise self-contained a ne u Shenmue continuity fazonu.

Identichno iskustvo sam imao. Prvi deo sam prelazio, pa ni ne pamtim vishe koliko puta, i uvek bi se nashao neki razlog da odustanem nakon sat-dva igranja. Shteta :(

Ima zaista previše naslova ali da izređamo "kultne":

System Shock 1, 2 - Oduvek su me zanimali kako izgledaju preteče Bioshock igara, i nagledah se silnih klipova,
ali ono što me najviše odbija da ih probam uopšte su recimo u kecu prekomplikovani interfejsi.

Sad će da krene drvlje i kamenje, ali neka ide život:

Half-Life, Blue Shift, Half-Life 2 i epizode i Alyx VR - dobro de potonji VR nemam ni gde da probam jer nikoga ne poznajem ko poseduje VR mašinu.

Ali eto decenijama slušam te legendarne priče od ljudi koji vole i obožavaju pucačine da Half-Life nepogrešivi dijamant koji moram da osetim.

Sećam se samo da sam keca upalio davno kada je izašao i odigrao intro, dok ne krene sve po zlu, i da sam je zaboravio. Verovatno tada u mojem dečijem umu nije bila dovoljno interesantna kao neke druge pucačine koje su se pojavile u tom periodu pa sam je naprosto zaboravio.

Pošto su mi već toliko opisiviali zaplet, mehanike i sve, nekako smatram da i ne treba da je probam jer neću imati čime da se iznenadim.

Thief serijal - komplet lepinja. Nijedan deo nisam igrao. A inače volim šunjalice. (Metal Gear Solid, Splinter Cell, Batman Arkham Asylum, No One Lives Forever itd itd)

Last edited:
srećom system shock remake izlazi uskoro, a za half-life imaš black mesu :)

Za taj poduhvat moram da rešim problem grafičke. A ne nazire se rešenje skoro jer čak i ove starije su rasprodate i nikakav je izbor. oh well, imaćemo barem za ovu temu još sijaset igara koje nikada neću igrati. :LOL:

biće... :D

the-x-files-i-want-to-believe-i30592.jpg

Na prvu, KOTOR, Far Cry i Mass Effect serijal, ni probao nisam.
Fallout sam bukvalno samo probao dvicu, nekad davno, mogu i to da računam.

Ima dosta pojedinačnih naslova, ali ovo su masivnosti koje sam zaobišao a planiram da odigram u skorije vrijeme, prvo KOTOR na telefonu, pa onda vjerovatno novi Far Cry...

Zbog slabog kompa imam backlog od recimo 80% koje sam hteo a nisam mogao da igram u proteklih 10 godina. Sad imam malo jači komp, pa barem nešto od toga mogu da nadoknadim.

Half-Life, Blue Shift, Half-Life 2 i epizode i Alyx VR - dobro de potonji VR nemam ni gde da probam jer nikoga ne poznajem ko poseduje VR mašinu.
Half-Life sam odigrao relativno kasno, tipa 2011, kad sam slomio ruku. Igrao sam malo kad je izašao, ali je bio previše jump-scary za moj ukus.
Iz nekog razloga pola igre sam prešao bez krvi i sa robotima umesto marinaca, pa sam pravio support ticket da bi mi otključali normalnu verziju.

Mislim da treba da se odigra. Nekako mu dođe kao obavezna FPS lektira.

Sve je to super, ali ovaj deo je najbitniji: "Pošto su mi već toliko opisiviali zaplet, mehanike i sve, nekako smatram da i ne treba da je probam jer neću imati čime da se iznenadim." :)

Ja mogu na gomilu igara koje nisam (niti ću) ikad igrati staviti sve one-hit-kill shmups-ove i one stare racing igre sa timer-om i checkpoint-ima.

Back
Top Bottom