• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Igre koje nikada niste odigrali

Sve je to super, ali ovaj deo je najbitniji: "Pošto su mi već toliko opisiviali zaplet, mehanike i sve, nekako smatram da i ne treba da je probam jer neću imati čime da se iznenadim." :)
Da li si se iznenadio nekom lektirom :D Uzmi recimo Dežurne krivce, fantastičan film(nospoilers), ali gledao sam ga prvi put relativno skoro, i kao šta sad ovo je već viđeno. Pa da, ali oni su to prvi postavili. Isto kao kad bi uzeo da gledaš filmove braće Marks. Te fore se video milion puta kasnije. Ali oni su ih postavili.

Ja mogu na gomilu igara koje nisam (niti ću) ikad igrati staviti sve one-hit-kill shmups-ove i one stare racing igre sa timer-om i checkpoint-ima.
Osećaj za ritam: 0. Recimo jako mi je simpatičan Crypt of Necrodancer, ali mi ne ide ni malo.

Da li si se iznenadio nekom lektirom :D Uzmi recimo Dežurne krivce, fantastičan film(nospoilers), ali gledao sam ga prvi put relativno skoro, i kao šta sad ovo je već viđeno. Pa da, ali oni su to prvi postavili. Isto kao kad bi uzeo da gledaš filmove braće Marks. Te fore se video milion puta kasnije. Ali oni su ih postavili.

Osećaj za ritam: 0. Recimo jako mi je simpatičan Crypt of Necrodancer, ali mi ne ide ni malo.

True dat. Tako sam se ja razocarao u film "Moon" (2009). Ok prica ali stalno ocekujem da se desi nesto wow i ne desi se, odnosno te ideje su toliko bile ponavljane u sci-fiju da nisu imale efekta na mene.

Nikada nisam igrao Monster Hunter. Probao sam na Switchu demo onog 3DS porta pre koju godinu i ne verujem da me drzalo duze od 5 min. Ima li nade da mi se ovaj novi svidi? Volim kvalitetno uradjene portove, a nova Switch igra bez ogromnih kompromisa u grafici je nesto sto mi je privuklo paznju.

Nikada nisam igrao Monster Hunter. Probao sam na Switchu demo onog 3DS porta pre koju godinu i ne verujem da me drzalo duze od 5 min. Ima li nade da mi se ovaj novi svidi? Volim kvalitetno uradjene portove, a nova Switch igra bez ogromnih kompromisa u grafici je nesto sto mi je privuklo paznju.
Ja sam igrao one matore na psp-u i meni je mnogo kul igra. Treba dosta grinda da bi budzio iteme, ali bude kul kad ubijas te ogromne zivuljke. Hteo sam da igram ovaj novi World, ali nemam vremena, mada kontam da je do jaja igra.

Svaki medijum je drugačiji, a kod igara mi je oduvek bilo, ako mi ispričaš sve o njima, neće mi biti isti užitak kao kada uđem u neku naslepo i sam to otkrijem, pogotovo kod starijih kod kojih se zaista često dešava da ne ostavljaju neki wow efekat što zbog zastarelih mehanika, grafike ili sijaset problema oko pokretanja na modernijem hardveru.

Primera radi prepričam ti Disco Elysium ili Planescape Torment, a to su baš narativne igre, koje stvarno mogu da iznenade, pokvario bih ti ugođaj ako ih nikada nis probao. I verujem da ne bi bio isti wow efekat kada uđeš u njih sa što manje znanja.

Što se samih knjiga i filmova tiče, to sve zavisi od veštine pisanja i stila, ako je dobar pisac i neko mi da odokativan opis same fabule, i ispostavi se da valja, rado ću iščitati do kraja. Ako je loše, ili da mi se ne dopada stil, batalim, nemam vremena da svaku stvar ispratim. Bio bi ovo jedan monoton ćivot.

Kod filmova uvek možeš da nađeš razne tehničke cake, od montaže, zvuka, osvetljenja i da li je sama gluma bila dobra, pa i da pređeš preko toga ako ti se neko izlane i spojluje čitav zaplet. Jedino ako ih ne gledaš iz proste konzumacije i samo da ubiješ-upotpuniš vreme. :LOL:

Čini mi se da uvek kod ljudi koji vole nešto, postoji taj utkani momenat, e moraš ovo da probaš, ovo je bilo revolucionarno i postavilo je razne postulate, što je donekle u redu, ako te zanima baš prošlost, ali ako dobiješ detaljni brifing (imam drugare koji se kunu u Half-Life i lorda Gabena kao da su spasili pucačine) stvarno je u redu i propustiti. Ima drugih naslova koje treba istraživati. :)

Edit: Da bi i dalje bilo on topic: nikada nisam igrao Crusader: No Remorse. Imam drugara koji je baš zagrižen za specifične 90s akcione igre, i uvek mi je punio glavu da bi trebalo da ga obrnem. :)

Last edited:
Odlicna tema, zanimljivo pitanje.
Ako ne racunam novije igre, koje zbog nedostatka vremena jos nisam odigrao, ali hocu sigurno, pomenucu starije, poznate igre.

Fortnite, PUBG, WoW i ima ih sigurno jos dosta poznatih, ali trenutno ne mogu da se setim, mozak blokirao.
Na konzolama sam u velikom zaostatku: Uncharted-i, Last of Us-ovi...

Counter Strike sam igrao samo par sati.

Primera radi prepričam ti Disco Elysium ili Planescape Torment, a to su baš narativne igre, koje stvarno mogu da iznenade, pokvario bih ti ugođaj ako ih nikada nis probao. I verujem da ne bi bio isti wow efekat kada uđeš u njih sa što manje znanja.
Slažem se i trudim se da što manje istražujem o igrama koje me interesuju, da ne bih naleteo na spoiler.

Čini mi se da uvek kod ljudi koji vole nešto, postoji taj utkani momenat, e moraš ovo da probaš, ovo je bilo revolucionarno i postavilo je razne postulate, što je donekle u redu, ako te zanima baš prošlost, ali ako dobiješ detaljni brifing (imam drugare koji se kunu u Half-Life i lorda Gabena kao da su spasili pucačine) stvarno je u redu i propustiti. Ima drugih naslova koje treba istraživati.
Zagriženi fan neke subkulture ćete svakako smarati da odigraš/pogledaš/pročitaš nešto(e brate, jesi li gledao XZY znači matori znaš kakav film, moraš obavezno da gledaš) :) Ako te zanimaju FPS-ovi, onda zaista jeste lektira. Apsolutno postoji mnogo boljih naslova po svim kriterijumima, a i danas izlazi mnogo više igara nego što je izlazilo 1998. Žanrovi su raznovrsniji, nije više puki FPS nego i gomila podžanrova. Svakako je najbitniji kriterijum tvoj lični, ali to je već za "Kako raspoređujete gaming vreme?" :)

Nikada nisam odigrao RE4 na releasu i bas mi je zao zbog toga. Igrao ga tek 2007.na ps2.
2342c69799d182d44b3eb1465f9f54e4.jpg

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

FKIN Dungeon Keeper (kec, nisam ni dvojku, ali to ni ne želim). Kada sam bio klinac, nisam zapravo znao šta radim ili imao neke više strategije, da provalim mehanike igre, pa su mi kasniji nivoi (15+) bili preteški. Pre par godina sam krenuo ponovo i tada je već bilo mnogo lakše. ALI. Na modernim mašinama (i Linuxu) je najbolje igrati KeeperFX (iz više razloga nego samo kompatibilnost). I šta me čeka na poslednjem nivou? Respawning Avatar. U vanili se samo jednom pojevljuje, ali to kao čini igru kao prelakom, pa su dodali ovo. Dva puta sam se zaukao na poslednju misiju, imao beštije sačuvane sa prethodnih nivoa, po par sati igranja, i na kraju jedva ubijem Avatara u celom tom haosu koji kidiše sa svih strana. I to uvek tako što posessujem Hornyja (10. nivo razvijenosti) pa lično pokosim glavnog dobricu. Ali za respounovanog jednostavno nemam mušta. Eto. Nije mi se dalo treći put tada. Čuva se sejv, pokušaću ponovo kada budem sredovečan. Garant mi fali još neka mudrost.

Last edited:
Nije dugo bila aktivna tema. Hajde da je osvežimo.

Kenshi Steam je igra koju sam žarko želeo da igram jer je Youtube učinio svoju magiju. Dosta gejming strimera ili ovih što recenziraju igre, su uspeli da mi je prodaju iako dosta toga u vezi igre izgleda kao iz nekih davnih i prastarih vremena.

I šta se desilo? Počeo sam, i igrao nekoliko dana po par sati i jako brzo stao i zaboravio na nju, i deinstalirao je. Neću da osporim da je uticaj svih tih klipova i situcaija u koje su upadali zaista začešao po sivoj masi i želji da se proba nešto unikatno. I dalje mislim da ne postoji ništa slično ovoj igri, prvo zbog načina na koji se igra uloga, i kako se grade veštine likova. I jako maštovitog sveta i raznih fakcija.

Kada sam je pokrenuo osećao sam se mazohistički i hteo sam da se oprobam kao zatvorenik (da, igra vas stavlja u ulogu zatvorenika, roba) i pokušao da pobegnem. Mislim da od DS igara nisam naleteo na jednu tako dobro izbalansiranu mazohističku crtu gde mi je strpljenje jako brzo iscurelo popu peščanika.

Pokušao onda sa robotom, jer ipak su oni skoro pa besmrtni i ne more ih glad, žeđ i ostale stavke koje živa bića muće, i samo iznenada, prestao da igram.

Da li je neko sa foruma ušao u igru dublje, i da li se isplati mučiti se u početku da bi igra postala zanimljiva kasnije?

Last edited:
Back
Top Bottom