• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Igračke uz koje ste odrasli

Nemoj da djidas 😅
Secam se tih plastikanera, kako su bili lagani i kako odlete kad ih pogodi neki normalan kliker, a odlete i kad oni pogode neki normalan kliker :D

fsfgsgsgsgs.webp

Ko se seća ovih? Imao sam ih tonu ali mi nestali tokom godina (verovatno završili u smeću).

Imao sam i albume sa samolepljivim sličicama koji su isto "nestali" 👻 , te sam tek obožavao, štrumfove, star wars, simpsonovi, jurassic park, betmen sa arnoldom, i još neke.

Au, čoveče. Kakav flashback. Nisam ih imao mnogo, ali mi se čini da je bilo i nekih žetona koji su svetleli u mraku? Valjda su i ovi zeleni, kojima si ih gađao, svetleli u mraku? Možda to i nađem, pošto sam nedavno uzeo neke džakove sa igračkama iz svog detinjstva da bih dao deci da se igraju.

Au, čoveče. Kakav flashback. Nisam ih imao mnogo, ali mi se čini da je bilo i nekih žetona koji su svetleli u mraku? Valjda su i ovi zeleni, kojima si ih gađao, svetleli u mraku? Možda to i nađem, pošto sam nedavno uzeo neke džakove sa igračkama iz svog detinjstva da bih dao deci da se igraju.
Meni su ti svetleći bili omiljeni. Pa taj gvozdeni udara valjda. Zapravo ja nikada nisam igrao sa nekim, da li sam ove kaps dobio na neku opkladu ili nešto, ne sećam se, imao sam ih punu tu jednu kapsulu. Imao sam, holo, svetleće, zombije, itd itd...

Last edited:
Mislim da sam imao 90% tih. Ako se dobro sećam, problem kod njih je bio što se taj svetleći materijal "krunio", pa je kasnije slabije svetlelo, zapravo, bilo je lako skinuti to sa njih. Materijal se pod prstom osećao kao fina šmirgla (tj brusni papir).

Hm. Kod mene se nisu gulili. To je bio fosfor, koji sam "punio" na sijalicu, pa je svetelo u mraku. Sećam se i oblika koji su svetleli na tim žetonima. 😄

Nedavno sam našao one Chupa Chups polovine žaba i guštera, u koje stave lizalice, pa onda ispada kao da jedeš žabu/guštera tj. iz usta ti samo viri njegova polovina (prednja ili zadnja). Imam komplet i žabu i guštera, dadoh deci da se igraju.

Ako se setim, slikam sutra.

Ovo sam mnogo voleo. Dobio od komšije kad su to njegova deca prerasla.
Bila je i knjižica sa gotovim rešenjima, ali pošto nisu bili svi delovi na broju većinom sam se snalazio i izmišljao svakavke konstrukcije.

000.webp

Ovo sam mnogo voleo. Dobio od komšije kad su to njegova deca prerasla.
Bila je i knjižica sa gotovim rešenjima, ali pošto nisu bili svi delovi na broju većinom sam se snalazio i izmišljao svakavke konstrukcije.

View attachment 20129
To je bio lego mojeg detinjstva. Nisam imao ja al je imao moj dobar drug. Nas četvoro bi sedeli i prailvi skalamerije satima. Donosili smo komadiće metala koje smo nalaziju napolju, sekli makazama za metal i bušili ih ekserom i čekićem da povećamo koliočinu elemata za izgradnu. Doduše najviše vremena je odlazilo na svađe :LOL:

Ja sam u osnovnoj skoli koristio taj set kao rekvizit za nastavu Opste tehnickog obrazovanja.
Da, mislim da se i Elektropionir koristio za OTO.

A ovo je bilo u knjižici samo nisam imao elemenata da ga napravim:
slika-mehanotehnika-sastavljanka-uputstvo_slika_O_349738737.webp

Back
Top Bottom