Prestalo je definitivno. Izmedju ostalog, verovatno i (online) gejmingovanje ima udela u tome.
Secam se letnjih dana nas 10ak iz ulice protiv jos toliko dece iz druge ulice. Rokamo se vodenim pistoljima i puskama, gadjamo vodom napunjenim balonima...
A janki zulu kada smo pgledali film kod mene na vhsu,posle u ulici pola naselja bilo od blata psle 2 sata

Klikeri,kasandra slicice,nindza kornjace,gompuske i pracke,pljuce sa olovkom pateticom ne znam kako ste vi to dole u srbiji zvali?
Jbg ,penjalice skakanje sa krovova na krovove drugih kuca koje nisu bile dovrsene u naseljima koja su sada puna stanova(asasin krid pre asasin krida

)
pa voznja BMX biciklova sa drugarima kao mali banditi
da slatko vreme za odrastanje,posle kada je dosao luna park baba i mama te vode da se vozis u auticima na struju a ti bi sve dao da ti uplate zeton za final fight i punishera na arkadama u sportskom centru ,posle bazena sam igrao kadilak i dinosauruse a toliko sam uzine pregladovao zbog zetona i video igara

E sad posto sam iz mesta gde je reka pored grada tu sam proveo pola detinjstva jer nas je cale ucio da plivamo i vozimo se camcem

imam jednu sliku mene i brata kod brata od tetke na nekoj proslavi cini mi se 97god malo pre bombardovanja ili 98 nisam siguran

Brat poneo tetris

Mislim da nije onlajn i internet uticao na otudjenost kod coveka nego to sto je sada sve postalo prestiz,da se vidi kako se ovde ne pati kako se furaju dobra kola,odelo nakit kako je sve brend i full to su jednostavno kompleksi koji su zahvaljujuci boljoj situaciji i statusu doveli do toga jer se vise ne stedi struja ne kupi se samo jedan hleb ne pazi se koliko dugo radi bojler ima se moze se,dete dobije mobilni umesto cucle pa kako da se igra sa igrackama da razvija intelektualne sposobnosti sa lego kockicama ili sa nekim auticima da pravi stazu u pesku da crtaju ,smanjena je kreativnost i mastovitost zato sto je sve dostupno i sve ima odma na tacni,nije potreban neki nazovimo trud ili kreativnost da se dodje do neceg.
Tako je i sa igrama ,ima ih izlaze svaki dan i prezasiceno je trziste a onih pravih igara mrka kapa,prosle godine sony ima samo spajdermena 2 i to je to

i to nije ne znam kakav naslov da svrsis na pixele i da se divis grafici predjes je i nemas nista celih pola godine i vise....Tako je i sa omladinom i tehnologijom,samo da se ima da se kupi ajfon ili neki s20 i kusur od hiljadu evra a to sto se onda nedeljom mota duvan i jede salama podrigusa to nema veze

Nararvno i mi smo bar mislim vecina kada dobijemo pare za uzinu isli u video klub ili igraonicu
Ali je to bilo skroz drugacije jer nismo zaposleni pa smo samim tim osetili sta je zivot kada smo sami morali zaraditi za lebac i ostalo jbg ja sam u srednjoj isao na njivu kao nadnicar da radim da kupim knjige za 2 razred nije mi dao tata evo ti jbg ne zato sto nismo imali nego da se covek nauci da zagrebe da bi dosao do povrsine sad kako ce doci i na koji nacin to je vec drugo pitanje ali opet.
Mislim da generacije od 94 ili 95 god pa nadalje su skroz out jer gledam po mom bratu ja sam 885god on je 91 i ima nekih faza ali vec 2 do 3 god ljudi stariji od njega to je drugi svet totalnone zna da zakopca jaknu ako mu prazna baterija na ajfonu jbg...

Ovo sam ja sa ne znam ni ja koliko godina ,ne znam dal je neko imao ovakav auto ali ja jesam,cale napravio