• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV HBO House of the Dragon (2022 - )

Da, da, moja greska 😄 zbog kose sam prebacio.

EDIT: izasla druga epizoda.

zvBLnJS.jpg

Rešio sam da ne pišem više dok ne pogledam celu sezonu kada sam već rešio da je pogledam ali ne mogu, iznervirao sam se čim sam pročitao:

"CGI technology has advanced by leaps and bounds, and House of the Dragon was able to give life to its beasts like never before"

jer je CGI okoline i zmajeva u prvoj epizodi miljama ispod po kvalitetu bilo koje epizode originalne serije. Plaćen članak. To i ćorav vidi, samo ne vide fanovi koji su po svaku cenu rešili da će ova serija biti kvalitetna, a odmah u prvim scenama se po tome vidi da serija neće biti ni do kolena prvih 4-5 sezona GoT-a. Osim baš lošeg CGI-a te uvidne scene su baš generičke. Kada je krenula epizoda iz nekog razloga sam imao osećaj da će uvodna scena biti kako neki ili nekoliko Targarijena lete zmajem, i baš je to bilo. Kada su se toliko "potrudili" za uvodnu scenu ne smem ni da zamislim koliko su tek za dijaloge, glumu i režiju za ostatak serije.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Last edited:
Rešio sam da ne pišem više dok ne pogledam celu sezonu kada sam već rešio da je pogledam ali ne mogu, iznervirao sam se čim sam pročitao:

"CGI technology has advanced by leaps and bounds, and House of the Dragon was able to give life to its beasts like never before"

jer je CGI okoline i zmajeva u prvoj epizodi miljama ispod po kvalitetu bilo koje epizode originalne serije. Plaćen članak. To i ćorav vidi, samo ne vide fanovi koji su po svaku cenu rešili da će ova serija biti kvalitetna, a odmah u prvim scenama se po tome vidi da serija neće biti ni do kolena prvih 4-5 sezona GoT-a. Osim baš lošeg CGI-a te uvidne scene su baš generičke. Kada je krenula epizoda iz nekog razloga sam imao osećaj da će uvodna scena biti kako neki ili nekoliko Targarijena lete zmajem, i baš je to bilo. Kada su se toliko "potrudili" za uvodnu scenu ne smem ni da zamislim koliko su tek za dijaloge, glumu i režiju za ostatak serije.

Slažem se, vidljivo je lošiji CGI.

Haha, da. Čista aristokratija, Barateoni i Starkovi i ovde deluju kao rođaci sa sela.

Malo mi bez veze sto nisu napravili originalnu temu za uvodnu spicu, vec koriste iz GoT.
Olivia Cooke od sledece epizode mmmm bebo.

Posle 6 epizoda, u nekim trenucima i ekstremnog smaranja, gde bih često bio na granici da li da nastavim da gledam, napokon jedna epizoda koja je podsetila na prvih 5 sezona GoT-a.

Dobro de, cgi pa cgi, šta ste navalili...
Bukv sam u podmukloj fazi raka od svih cgi kenjaža zadnjih godina, ne znam jel neko očekuje da lepe gumene zmajeve. Na stranu to Lepa Serija samo su me omračili što su mi makli glumce retardi

Da, sa CGI-om i dalje ne podseća na GoT, ali i pored lošeg CGI-a zmaja, scena kada mali jaše je bila epic, podsetila me na najbolja jahanja Daenerys (ne mislim na scenu kada je Drogo jaše).

Mislio sam generalno na Anti CGI Ekipu, nasmeje me uvek kao jbt ovo i dalje postoji. Nisam detaljno čitao tvoje komentare za ovo ne zameri, kaskam par epizoda ja msm.

Ma i ja se nisam nadovezivao na tvoj komentar, samo me podsetio da i tu scenu iskomentarišem.

Ja nisam antiCGI iako deluje da jesam, ali to je zato što je po mom mišljenju CGI nekada najčešće bio korišćen za nešto što nije moglo da se snimi realno, a danas se većinom koristi jer su producenti i većina režisera lazy i/ili štede na parama. Takođe, imam osećaj, iako je tehnologija mnogo naprednija, da se ne radi sa ljubavlju i posvećenosti detaljima kao u filmovima kada je CGI bio u začetku. Dokazalo se da je još od Terminatora 2 i Jurassic Parka-a najbolje kada CGI i praktični efekti dopunjuju jedni druge, zato je npr. LoTR i dalje magičan a Hobbit odvratan, filmovi Guilerma del Tora njačešće prelepi,... a i GoT je jednim delom bio moćan zbog toga.

Last edited:
Back
Top Bottom