• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Horror Film Thread

Koje smece ovaj novi Quiet place.. losa drama zamaskirana sa malo "horor" elemenata... 3/10.
Jedina dobra stvar je Frodo <3

Y1jurEu.jpeg

Btw jedino mi je prvi bio OK film, 6/10, dvojka je isto tesko smece. Ne kontam zasto su ti filmovi toliko popularni. Mozda za ljude sto ne gledaju horore ?

Koje smece ovaj novi Quiet place.. losa drama zamaskirana sa malo "horor" elemenata... 3/10.
Jedina dobra stvar je Frodo <3

Y1jurEu.jpeg

Btw jedino mi je prvi bio OK film, 6/10, dvojka je isto tesko smece. Ne kontam zasto su ti filmovi toliko popularni. Mozda za ljude sto ne gledaju horore ?
Eh, shteta. Plan je da gledam ovih dana novi Quiet Place. Prvi mi je bio skroz na mestu, nishta specijalno, ali nisam se smarao. Drugog se ni ne setjam. U najgorem sluchaju ne moram pogledati do kraja tretji, ali datju mu shansu.

Auf, raspad od filma Quiet Place. Lepo je Grunt sve napisao. Nema ni "h" od horrora. Bio je jedan, mozhda dva jump scarea, ali ni to nije bilo efektivno. Gotovo nikakva tenzija.
Chak ni ona drama nije nishta specijalno. Jedva sam se naterao da pogledam do kraja, gledao sam u tri ture. Jedino shto mi se dopalo je shto sam imao priliku da bolje vidim chudovishta. Naravno i maca mi se dopala, iako je najtisha machka od svih machaka koje su ikada zhivele.

Nešto u poslednje vreme gledam horror filmove na kanalu Pink Horror pred spavanje. U poslednje vreme sam odgledao

Species (1995) - Natasha Henstrige trci gola 90% filma. Pravi 90s shlock film sa malo većim budžetom.Dobra postava , glup do jaja film i ultra zabavan. Vredno je zbog Natashe. :D

The Final Girls (2015) - Last Action Hero ali horror. Tj pg13 tako da nije bas ni horror. Ali prijatno sam iznenadjen , zabavan je.

Willow Creek (2013) - Found Footage film gde dva debila odu da nadju BigFoota traje kratko , dosadan je poprilično i naravno kao svaki loš FF film na kraju nista ne vidis jer si u šumi u mraku , čuješ zvuke koji valjda treba da te zastraše i kraj. Tbh užasa je, volim FF filmove alo baš teško ubodem neki koji je bas dobar.

Pogledao sam norveshki The Innocents. Veoma je zanimljiv, pogotovo jer klinci umeju da glume :D Film je o deci koja skapiraju da imaju paranormalne motji, i to je sve shto tju otkriti.

Sam film nije preterano strashan, barem ne na nachin na koji sam navikao, ali sama premisa i radnja filma jesu (nadam se da ima smisla to shto sam napisao). Strashniji mi je sada nakon gledanja, kada sam malo razmislio o svemu shto sam video i kada sam napravio paralelu sa svojim detinjstvom/odrastanjem. Jako mi se svidja shto film odlichno prikazuje odredjene delove odrastanja, tachnije uticaj raznih okolnosti na razvoj deteta, kao i kako deca reaguju na te okolnosti. Najbolji deo filma mi je nachin na koji je prikazana okrutnost dece, kao i njihovo nerazumevanje posledica.

Iako film traje 2 sata, nisam se preterano bunio. Pochetak je spor, gotovo da nema dijaloga, ali me odlichno pripremio za ono shto sledi. Drago mi je shto neke stvari nisu objashnjene, mislim da bi film bio loshiji kada bi tretirao gledaoce kao debile bez mashte. Imajte na umu da u filmu ima scena maltretiranja autistichne devojchice, kao i muchenja i ubijanja machke.

Sve u svemu, davno sam gledao horor/dramu koji me ovoliko odushevio. Shto se mene tiche, 9/10 bez problema.

iste utiske za The Innocents imam kao i ti, nista ne bih dodao.

Jedna velika preporuka od mene je za Speak no evil (2022) . Izuzetno potresan i realan horor bez jump scareova i preteranog krvoprolica. "davno sam gledao horor/dramu koji me ovoliko odushevio" je bio moj komentar za Speak no evil, a onda sam trazeci nesto slicno, naisao na The Innocents.

iste utiske za The Innocents imam kao i ti, nista ne bih dodao.

Jedna velika preporuka od mene je za Speak no evil (2022) . Izuzetno potresan i realan horor bez jump scareova i preteranog krvoprolica. "davno sam gledao horor/dramu koji me ovoliko odushevio" je bio moj komentar za Speak no evil, a onda sam trazeci nesto slicno, naisao na The Innocents.
Taj mi je na listi. Moratju da ga gledam kada se malo oporavim od The Innocents. Mislim da tje sledetji horor biti neshto nasilno, chisto da odmorim malo.

E vidis mogao bi i ja da overim taj, nekako sam ga preskocio.
A sto se Innocent tice meni nije bas 9/10, al je defintivno bio bolji od 95% govana sto se stanca u horor zanru :)
Svakako mi je bio creepy posto sam u vise navrata pisao da su deca jedna od stvari od kojih me najvise podilazi jeza :D

Ovaj film mi uvek da nocne more kada ga se setim :D

Last edited:
Nedavno sam pogledao Late Night with the Devil. Iako film nije neki preporod od žanra, niti bih ga nazvao strašnim, veoma su dobro uboli atmosferu i verodostojnost, čemu ponajviše doprinosi gluma. Preporuka, ovaj film se ipak izdvaja u moru dosadnih i ravno loših horor filmova.

Yea. Odličan je film pravo osveženje u moru dosadnih horror filmova. Nije savršen ali za ono što su nacrtali da urade odlično je.

Ima jedan slican film iz 1994 Without Warnings o invaziji vanzemaljaca ali sve je iz perspektiva vesti na TV. Preporuka ima ceo film na YT.

Opustio sam se uz The Hunt (ne onaj sa Kojiminim dechkom), vetj shatro horor iz 2020. Grupa bogatih likova odluche da tje da, iz odredjenog razloga koji kasnije bude jasan, kidnapuju 12 ljudi, bace ih u neku vukojebinu, a onda love.
Pochelo je fino, kvalitetno nasilje i krv, fin gore, a onda se to smanjuje. Pomalo je ceo film cartoony i smeshan. Politichki komentari su mi, meh, nishta specijalno - obe strane imaju loshih ljudi, hurr durr. Nije ni blizu dobro odradjeno kao shto to radi South Park.

Bolji bi bio film kada bi bilo vishe nasilja i da su nastavili kao shto su pocheli, a satiru ostavili za nekoga ko ume da je odradi dobro. Gledao sam film zbog Glena Hauvertona i Emme Roberts, ali su, na zhalost, samo kratko na ekranu. No, tu je maderfaking Hillary Swank, takodje kratko, ali ju je lepo videti.

Nema potrebe gledati ovaj film, osim ako vam je jako dosadno i nemate nishta pametnije da radite.

Nedavno sam pogledao Late Night with the Devil. Iako film nije neki preporod od žanra, niti bih ga nazvao strašnim, veoma su dobro uboli atmosferu i verodostojnost, čemu ponajviše doprinosi gluma. Preporuka, ovaj film se ipak izdvaja u moru dosadnih i ravno loših horor filmova.

Odlichno mi je legao film, bash mi se dopao. Malo sam bio butthurt zbog lika koji bi trebalo da je James Randi, ali okej. Gluma mi je veoma dobra, pricha mi se svidela kao i atmosfera. Super je odradjen deo na kraju kada se zaleti film, dopali su mi se efekti kao i kako je predstavljen demon.
Jedino shto mi je povremeno unishtavalo dozhivljaj je korishtjenje AI image generatora:

photo_2024-08-06_12-49-08.jpgphoto_2024-08-06_12-52-45.jpg

Momentalno sam pauzirao film kada sam video TV sa sovom, jer je bash bilo ochigledno da je TV odradjen nekakvim AI image generatorom, dok je na drugoj slici i vishe nego ochigledno. Mozhda previshe dramim, ali ni malo mi se ne dopada ta bolikurchija ili lenjost. Pored toga, film vredi gledati

Pogledao sam Color Out of Space sa Nikolasom Kejdzhom. Meni je sasvim okej horor-komedija, plus se pojavljuje Tomi Chong. Miks kostima i CGI mi se dopao, a pored toga je bilo lepih scena, pogotovo one sa bojama. Kul mi je kako je predstavljena planeta s koje je doshla boja iz svemira, a i ono alpaka chudovishte. Dzhoni je bio povremeno okej, ali bilo je i momenata kada mi je delovalo kao da ne glumi ozbiljno vetj se shegachi, bio je preterano teatralan, ali na to smo navikli od njega.
Dopali su mi se body horror momenti, narochito miks mame i deteta, iako mi nije jasno zashto su svi ignorisali dete .

Nisam ljubitelj Lavkrafta u filmovima, ali ova adaptacija mi nije smetala. Kul mi je shto je film zavrshen citatom iz The Colour out of Space - "It was just a colour out of space—a frightful messenger from unformed realms of infinity beyond all Nature as we know it; from realms whose mere existence stuns the brain and numbs us with the black extra-cosmic gulfs it throws open before our frenzied eyes."

Film nije losh, ali nije ni preterano dobar, pogotovo jer traje sat vremena i pedeset minuta. Kapiram da je vreme da overim Mandy.

Ja sam se smorio gledajući Color out of Space. Pre gledanja nisam ni znao da je film zasnovan na nekom delu, da sam upoznat sa izvornim materijalom možda bi mi imao više smisla, ovako očekujući standardan horor bio sam u fazonu šta ja ovo gledam.

Back
Top Bottom