Predjoh igru posle 45 sati igranja, ova igra je odlican podsetnik koliko me je smorio open world, ne mogu vise da podnesem open world igre.
Kec mi je bio bolji, jer je bilo nesto novo, ovde nema tog osecaja, sve je vec vidjeno u kecu, samo sto su ovde unapredili svaki aspekt.
Prica je jako dosadna, gameplay je OK, grafika je odlicna.
Melee borbe su i dalje sranje kao sto su i bile u kecu i zato sam izbegavao da se borim na taj nacin, osim kad sam morao.
Poceo sam na Hard, ali video sam koliko su neprijatelji bullet sponge i koliko totalno ubije dinamiku igre, tako da sam spustio na Normal i nisam se nimalo pokajao, mnogo bolja i brza dinamika borbe, a ne da gadjas neprijatelja strelama do sutra, sto nikako i ne odgovara ovako dugoj igri.
Poceo sam igrajuci sve zive questove, main, side, job, salvage, a ima gomila stvari, kao sto ovako slika pokazuje:
To je previse, i veliko je smaranje, toliko me je ugusilo da sam skoro obrisao igru… ali nekako sam se suzdrzao i koncetrisao sam na main, i na taj nacin mi je bilo OK da zavrsim igru…
Takav je tip igre gde su nabudzili brdo glupavih aktivnosti, da sam se bas osetio kako bacam svoje vreme na gluposti, tip igre gde se zapitas – sta ja to radim sa svojim zivotom.
Samo main treba da se igra, mozda poneki side, desi se poneki dobar, ali vecina su sranje, te ako vec ne znate koji su dobri, ne bih preporucio, osim ako vam ne fali level.
Pored toga ciscenje kampova mi je bilo ok, jer je cista akcija, ne traje dugo, imas takticki deo i stealth i onda akcija, bas podseca na Far Cry ciscenje kampova…
Tallneck takodje moze da se igra, rekao bih i mora, jer otkriva veliki deo mape.
Sem toga, nista vise ne bih preporucio da se igra.
Prica mi je bezveze, jos gore nego u kecu… likovi isto bezveze, osim eto par likova da su OK.
Samo sam prestao da klikcem na sve dijalog opcije, vec samo onu glavnu i preziveo sam nekako… uz pomoc slatkisa i grickalica.
Kec je bio zanimljiviji, noviji i sveziji, sa vise varijacija, pa i boljom pricom i likovima nego ovde, i dalje prilicno lose doduse, ali bolje nego ovde.
Ok je bilo igrati preko dualsense-a, bilo je dosta efekta preko kabla, ali posto sam igrao preko gyro, morao sam da igram bezicno, jer kabl onda smeta, a bezicno nema gomilu efekta, no bilo mi je bolje tako zbog slobode u nisanjenju preko gyro, ali da, nema skoro nikakvog forcefeedback-a tako, steta, u Spiderman-u su to bolje resili.
Jahanje je bezveze određeno, išao sam peške, oruzje sam sve nadogradio na maks, jer je lakše tako igrati, ali je smaranje to odraditi…
Veštačka inteligencija je tupava i neprijatelj će te juriti samo do određene tačke, nekad te neće primetiti ili će sporo reagovati…
Kolizija sa objektima je isto kao u kecu dosta rapava i gruba…
Climbing mi se nije svideo kako je odrađen, nije mi smetalo doduše što ne možeš da vidiš kuda može da se penješ, ali svakako u opcijama moze da se to podesi, da bude nonstop obeleženo…
Ono što mi jeste značilo, jeste mogućnost da isključim animaciju kako kupi biljke i tako neki loot i da bude totalno bez animacije i onda bukvalno u trku možes da počupaš biljku, to dosta pomaže.
Bude ponekih bagova i glicheva, kao recimo ova lisica na koju sam naisao, a ne moze da se ubije:
Na kraju zadnji deo igre prica i ceo paket, nije mi se bas svidelo kako je to reseno, taj epilog…
Prakticno najava za novi deo, dok mislim da ovaj serijal nije zasluzio ni dva dela, kamoli tri…
Nisu sve igre za stancovanje, pogotovo ne open world… to je ono sto generalno mrzim, open world i nastavke igara koji bas i nemaju smisao…
Nemam problem da se Resident Evil pravi u dosta delova, jer to je takav format gde to stoji i pristaje, a ovde to nije slucaj.
Dacu joj ok cenu, ali mislim da ko je igrao keca, ne mora uopste da se bavi dvojkom.
Sad da razmislim dal cu da probam Burning Shores, samo zbog grafike…
7/10