LTTP - Horizon Zero Dawn + The Frozen Wilds
Super igra, ukratko. Opsirnije, igru sam poceo cim je izasla za PS4, nesto mi se nije dojmila. Probao cim je izasla za PC, ne znam sto je nisam nastavio. I na PS5 je kliknulo, ne znam ni sam zasto, ali je prosto kliknulo.
U cemu sam uzivao:
Lore - Cela prica o covecanstvu nazad u plemena, masine, smak sveta, misterija Aloyinog porekla, sve mi je bilo prezanimljivo i kako sam odmicao u prici, bilo je sve bolje i bolje. Uzivao sam u istrazivanju svih "dokaza" o prethodnim civilizacijama i kako je doslo do svega toga.
Borbe - U pocetku nisam razumeo koncept borbi protiv masina, ali kada se malo zbudzilo oruzje i pohvatale neke smernice, navukao sam se na borbu, cak sam par dana trosio u igri loveci masine, bez ikakvog cilja.
Grafika - igra je prelepa i posle 5 godina, okolis, masine, detalji na armoru, milina za gledati
U cemu nisam uzivao:
Jahanje - ovo sam koristio samo da bih nekada brze dosao do mesta gde zelim, ali to sudaranje o kamenje, drvece, nagla skretanja mounta... ugh, RDR1 je nauka za ovo. igra je "gusta" od svega i svacega na svakom mestu i razumem da je tesko napraviti da to sve bude "tecno", ali eto, smetalo je tokom igranja
Dijalozi - ne sami dijalozi koliko taj bezlicni sistem prikazivanja dijaloga, stojimo ukopani i kamera se salta izmedju dvoje govornika. a ti govornici nikakav izraz lica nemaju, sve je bland, kao lutke da pricaju jedni sa drugima. ukljucujuci i aloy. neke konverzacije sam pratio ne gledajuci u ekran, glasovna gluma i dikcija su mnogo prijatniji kada se samo slusaju.
Kao neko ko se odavno umorio od open world igara i njihovih milion upitnika, HZD mi je prijao jer sam birao sta zelim od sporednih stvari da radim i nisam osecao da sam na gubitku ako sam nesto preskocio (a preskocio sam mnogo collectables-a). Jedva cekam Forbidden West za jedno pola godine-godinu dana.