ne može biti overkill ako joj trebajebes igru kojoj treba overkill od 32 gb rama, kako ne bi seckala...

ne može biti overkill ako joj trebajebes igru kojoj treba overkill od 32 gb rama, kako ne bi seckala...

Optimizovali su igru, za nextgen hardver.Naravno da treba da napreduju, ali ovde nije rec o napretku, vec ocajnoj optimizaciji![]()

naravno, ali mislim da niko ne radi te cudne kombinacije, vec gledaju da upare iste kitove radi dual chanela i vecih brzinaSamo tehnikalije, takodje 8GB + 16GB = 24GB ~ 20GB nije toliko nerealna opcija.
Isto kao sto je svojevremeno masa ljudi imala 12GB rama (8GB + 4GB). Sto je opet bilo taman za igranje.
nisam znao da je tolko, znaci pala cena, onda je ok za 50e da se dokupi jos 16gige, kad to opravdano bude potrebno...@2CR4ZY Ako je nešto od HW-a jeftino to je onda (DDR4) RAM. 2x16GB je oko 100€.
kad sam video one osiromasene texture i zestoki streaming pop-up, pomislIh da su je i downgradeovaliOptimizovali su igru, za nextgen hardver

naravno, ali mislim da niko ne radi te cudne kombinacije, vec gledaju da upare iste kitove radi dual chanela i vecih brzina
(8+8)GB or (16+16)GB would indeed perform better than the (8+16)GB combination.Verovatno nisi znao, ali Dual Channel moze i sa uparivanjem duplo manjih kapaciteta - znaci . . . .2GB+4GB, 4GB+8GB, 8GB+16GB. . . . kombinacije rade i u Dual Channelu.
8GB + 16GB = 24GB ~ 20GB (8GB + 4GB)
(8+8)GB or (16+16)GB would indeed perform better than the (8+16)GB combination.
The only thing that will happen is your laptop will use 8gb from the existing 16gb of the second module and use it in dual channel mode in tandem with the already existing ram. The rest of the ram will run in single channel mode.![]()
16GB+8GB RAM or 8GB+8GB dual channel. Since 16GB + 8GB is not dual channel, which one is better?
Answer (1 of 5): On modern computers, including all AMD and Intel computers that use DDR4, 16GB + 8GB will run in “flex mode”. Flex mode means that if you have a different amount of RAM installed into each memory channel, part of your RAM will operate in dual-channel mode, while the remainder wi...www.quora.com

![]()
Послато са SM-G990B помоћу Тапатока
Pa ne staje, jer ja sam objasnio da ljudi to ne rade, jer su manje brzine i ne radi ti sve u dual chanelu, vec kod 16+8, samo 8 i 8 rade, a ostalih 8 zvrje u single chanelu...E kako i sta, tu prica staje
Čak i ja sirotilja mogu da priuštim RAM memoriju, koja je stvarno proporcioanlno gledano najjeftinija komponenta kompjutera. imho.Na laptopu iz 2012 godine imam 16gb rama. 2023 se ljudi zale sto to nije dovoljno za nove igre. Sta reci ako si pisijas ispljuni tih 50e i cao. Svakako u odnosu na druge komponente nije skupo.