• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Hogwarts Legacy

Samo tehnikalije, takodje 8GB + 16GB = 24GB ~ 20GB nije toliko nerealna opcija.
Isto kao sto je svojevremeno masa ljudi imala 12GB rama (8GB + 4GB). Sto je opet bilo taman za igranje.
naravno, ali mislim da niko ne radi te cudne kombinacije, vec gledaju da upare iste kitove radi dual chanela i vecih brzina
@2CR4ZY Ako je nešto od HW-a jeftino to je onda (DDR4) RAM. 2x16GB je oko 100€.
nisam znao da je tolko, znaci pala cena, onda je ok za 50e da se dokupi jos 16gige, kad to opravdano bude potrebno...

Optimizovali su igru, za nextgen hardver
kad sam video one osiromasene texture i zestoki streaming pop-up, pomislIh da su je i downgradeovali :p

inace, najjaci su ovi sto su zbog posla uzeli 32 gige, pa se sad javljaju...

Videcemo uskoro kako ce se Returnal snalaziti na PC-u. PS5 je mogao da nivoe ucitava jako brzo, a PC ce verovatno da brute-forcuje i da drzi pocetne zone od dostupnih bioma u RAM-u.

Insomniac developeri su se kleli u sve da su zaista imali fast travel izmedju nivoa bez ikakvih ogranicenja, kratak portal jump ili samo bljesak ekrana radi teleporta bilo gde u svakom nivou. Ovo im je engine tech ekipa dostavila da bi level designeri mogi da prave kakve god nivoe pozele bez da non stop cimaju inzinjere.

Na laptopu iz 2012 godine imam 16gb rama. 2023 se ljudi zale sto to nije dovoljno za nove igre. Sta reci ako si pisijas ispljuni tih 50e i cao. Svakako u odnosu na druge komponente nije skupo.

naravno, ali mislim da niko ne radi te cudne kombinacije, vec gledaju da upare iste kitove radi dual chanela i vecih brzina

Verovatno nisi znao, ali Dual Channel moze i sa uparivanjem duplo manjih kapaciteta - znaci . . . .2GB+4GB, 4GB+8GB, 8GB+16GB. . . . kombinacije rade i u Dual Channelu.

Verovatno nisi znao, ali Dual Channel moze i sa uparivanjem duplo manjih kapaciteta - znaci . . . .2GB+4GB, 4GB+8GB, 8GB+16GB. . . . kombinacije rade i u Dual Channelu.
(8+8)GB or (16+16)GB would indeed perform better than the (8+16)GB combination.
The only thing that will happen is your laptop will use 8gb from the existing 16gb of the second module and use it in dual channel mode in tandem with the already existing ram. The rest of the ram will run in single channel mode.

8GB + 16GB = 24GB ~ 20GB (8GB + 4GB)

989f9c95227acdc71704b91989134e7e.jpg

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

(8+8)GB or (16+16)GB would indeed perform better than the (8+16)GB combination.
The only thing that will happen is your laptop will use 8gb from the existing 16gb of the second module and use it in dual channel mode in tandem with the already existing ram. The rest of the ram will run in single channel mode.

Samo ti postavljaj glupave linkove, bez ikakvog iskustva-provere iz prakse. :)

Kada u kompu imas 2GB+4GB ili one druge navedene kombinacije, to jeste detektovano i radi kao Dual Channel. E kako i sta, tu prica staje, a offtopic ne treba da pravimo u ovoj temi.
Slobodno otvori temu, pa cemo i svi da kopamo kako i sta po glupavim linkovima.

989f9c95227acdc71704b91989134e7e.jpg

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Da prevedem na hrvatski: memorijski modul od 8GB i drugi modul od 16GB zajedno cine 24GB sistemske memorije. Sto ce reci priblizno 20GB.

Last edited:
E kako i sta, tu prica staje
Pa ne staje, jer ja sam objasnio da ljudi to ne rade, jer su manje brzine i ne radi ti sve u dual chanelu, vec kod 16+8, samo 8 i 8 rade, a ostalih 8 zvrje u single chanelu...

Sve sto sam napisao stoji, ti samo nastavi sa googlanjem linkova.

Kako izgleda ova igra za preporuceno bih dao RX580 XD.. Kakav next gen, daj da se ne lazemo, ovo je debeli last gen naslov, a tako i izgleda, nego aj sad odjednom je moderno da imamo 32gb rama,kako da ne

Cisto da bude jasno, 32GB nije requirement nego preporuka za igranje na visokim podesavanjima. Ako neko hoce konzolna podesavanja igre, verovatno ce tada raditi i sa 16gb.

PC je uvek dobar da ponudi igracima jaca podesavanja, pa ko ima hardver moze da uziva.

Na laptopu iz 2012 godine imam 16gb rama. 2023 se ljudi zale sto to nije dovoljno za nove igre. Sta reci ako si pisijas ispljuni tih 50e i cao. Svakako u odnosu na druge komponente nije skupo.
Čak i ja sirotilja mogu da priuštim RAM memoriju, koja je stvarno proporcioanlno gledano najjeftinija komponenta kompjutera. imho.

Back
Top Bottom