• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hi-Fi setupi forumaša

Pocastio sam se malo za bozicne praznike. Jurim Onkyo vec dugo, samo nikako da se desi. Sad konacno presekao, pa uzeo i zvucnike uz njega.
Uzeo sam Onkyo RZ50 i upario ih sa Sonus Faber Lumina V zvucnicima. Birao sam izmedju milion modela, ali nekako mi u najuzem izboru bio Focal Aria 936 i KEF Q950. Citajuci utiske i komentare ljudi, svi su hvalili cistocu visokih, ali i napadnost istih. S obzirom da to imam na sluskama, brzo sam odustao i krenuo u nekom drugom smeru, gde su se najvise istakli Sonus zvucnici kao jedni od najslusljivijih koji ne umaraju, pa sam izmedju toga i Klipsch-a otisao na bracu italijane :D

Juce su stigli, pa nisam stigao da se bavim Dirac-om, kalibracijom i svim ostalim zezancijama. To ce biti zabava u narednom periodu.
I ovako zvuci sjajno, Juce i danas sam preslusavao uglavnom sto i uvek kad menjam zvucnike. Na prvu loptu se najvise primeti i prija pitkost visokih tonova. Iz prve mi je delovalo da je bas malo slabiji, medjutim uz par tweakova su progledali. Ostalo je jos dosta sitnica, idu praznici i odmori, pa cu videti koliko jos mogu da ih usviram za sebe.

Risiver je uzet u Player-u, a zvucnici u 4Audio, jos uvek su im stvari na dobrim snizenjima, ako vam treba nesto iskoristite.

Ovo mi je bio temp setup dok mi nisu stigli zvucnici, nakacio svoje JBL monitore na par nedelja. Totalno druga dimenzija u odnosu na originalnu namenu njihovu, prosvirali sto se kaze, ali ce ici nazad na komp :D

DSF5750.webp

Ovo je trenutni i setup za neku buducnost, dok ne uleti vufer, centar i back.

DSF5760.webp

Jedino sto sam nakrpio od veza da nakacim monitore je bio 3.5mm na 2x XLR i slucajno nadjem adapter sa 3.5mm na 6.3mm u nekoj random kutiji :D Zato viri ovaj kabl ovako, ali je posluzilo.

DSF5743.webp

DSF5783.webp

DSF5781.webp DSF5782.webp DSF5792.webp

Uzeo sam ih u Wenge boji kako je zovu, tamno braon drvo. Prelepo izgledaju, dosta bolje nego na fotografijama.

DSF5762.webp DSF5769.webp

DSF5770.webp DSF5773.webp DSF5771.webp

DSF5780.webp DSF5756.webp

P.S.
Prasina je dodatni detalj :D

To je bilo privremeno. Stoji inače kao na drugoj slici. Mada nije korišćen od novog horizona, tako da ce verovatno na oglase.

Da :D Uzeo pre par godina, sad mi treba jos jedno 2. Ova je odavno premala, ali ne znam sta cu.
Da li da uzmem jos jednu istu ili neku custom, imaju i tu Rudsta varijantu jedna kolona i visa je.
I meni je ponestalo prostora u vitrinama za figure, a treba da stignu još neke, pa gledam da kupim neku tih dimenzija kao Rudsta. Mora sve u vitrine zbog mačketina. 😄
Gledao sam i ovu u Jysk-u, istih je dimenzija kao i Rudsta, ali duplo skuplja.

I meni je ponestalo prostora u vitrinama za figure, a treba da stignu još neke, pa gledam da kupim neku tih dimenzija kao Rudsta. Mora sve u vitrine zbog mačketina. 😄
Gledao sam i ovu u Jysk-u, istih je dimenzija kao i Rudsta, ali duplo skuplja.
Ružna mi ova. Ne uklapa mi se ni u šta.
Rudsta je metalna skroz i ima nazad rupe za led ako planiraš da osvetljavas.
Meni je jedino problem sto je mala. Kad bi imala još dva reda i izmenjivu visinu poloca to bi bilo idealno.
I ona je bila jeftinije ranije, kao i sve 😀

Ružna mi ova. Ne uklapa mi se ni u šta.
Rudsta je metalna skroz i ima nazad rupe za led ako planiraš da osvetljavas.
Meni je jedino problem sto je mala. Kad bi imala još dva reda i izmenjivu visinu poloca to bi bilo idealno.
I ona je bila jeftinije ranije, kao i sve 😀
Da, tebi se uz tu crnu komodu ispod TV-a više uklapa Rudsta, dok bi se meni više uklapa a ova iz Jyska. Verovatno ću nju i da kupim.

FTf8jX0.jpeg

Dok se cimam sa pokvarenim Infinity Primus PS-8 subwoofer-om [bio sam ga nosio na popravku, ali jos pravi probleme], dodao sam u svoj setup prednji par INFINITY Reference 41i. Odlicni su.

Moj stari prednji par cu ovih dana da prebacim da mi budu zadnji, tamo drzim matore zvucnike od Aiwa kasetasa. :D

Aiwa dominacija :D
Drugar mislim da ima identicne 41, samo ih nisam cuo jos kako sviraju.
Sto ih ne zarotiras malo ka sebi? Deluju mi i da su blizu zida, taman kad zarotiras malo dobice malo prostora iza.

Back
Top Bottom