• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hi-Fi setupi forumaša

Pocinju da se pojavljuju dobri entry-level AVR-ovi sa punom hdmi 2.1 podrskom. Za moju sobu mi i ne treba jace od ovog Onkya.

Yamaha ima i V4A koji izbacuje Atmos. Koliko vidim za sada nema NR5100 u prodaji u nasoj okolini.

Da oživim malo ovu temu, imam neki matori Samsung 5.1 kućni bioskop Samsung HT-TZ215, generalno mi je OK zvuk,
i sad planiram da reaktiviram te zvučnike za trenutni setup koji bi se koristio za Xbox Series S/X i filmove.

Interesuje me, da li je bolje da kačim taj Samsung DVD preko optičkog kabla direktno na TV,
ili je možda bolja varijanta da kupim neki kompaktniji (ovaj DVD dosta prostora zauzima) i pritupačniji 5.1 resiver sa boljom audio podrškom nego DVD,
na koga ću nakačiti zvučnike i koji bi isto povezao preko optičkog kabla na TV?

Inače evo speca kućnog bioskopa, na zvučnicima pozadi piše 3 oma

Last edited:
Da oživim malo ovu temu, imam neki matori Samsung 5.1 kućni bioskop Samsung HT-TZ215, generalno mi je OK zvuk,
i sad planiram da reaktiviram te zvučnike za trenutni setup koji bi se koristio za Xbox Series S/X i filmove.

Interesuje me, da li je bolje da kačim taj Samsung DVD preko optičkog kabla direktno na TV,
ili je možda bolja varijanta da kupim neki kompaktniji (ovaj DVD dosta prostora zauzima) i pritupačniji 5.1 resiver sa boljom audio podrškom nego DVD,
na koga ću nakačiti zvučnike i koji bi isto povezao preko optičkog kabla na TV?

Inače evo speca kućnog bioskopa, na zvučnicima pozadi piše 3 oma
Ja bih probao sa tim svakako prvo, pogotovo sto ti je ok vec. Zvučnici ce ti praviti najvecu razliku u kvalitetu zvuka, pa dok ne skupiš kes ili ne nađeš neku bolju opciju za zamenu celog setupa, furaj ovo.
Pre dosta godina sam imao sličan setup dvd plejer sa zvučnicima, samo sto me mrzelo da razvlačim svih 5 zvučnika, koristio sam 2 i subwoofer.

Ja bih probao sa tim svakako prvo, pogotovo sto ti je ok vec. Zvučnici ce ti praviti najvecu razliku u kvakitetu zvuka, pa dok ne skupiš kes ili ne nađeš neku bolju opciju za zamenu celog setupa.
Pre dosta godina sam imao sličan setup dvd plejer sa zvučnicima, samo sto me mrzelo da razvlačim svih 5 zvučnika, koristio sam 2 i subwoofer.

Misliš da idem sa prvom opcijom a ne sa posebnim resiverom?

Gledam koja mi je najbolja opcija a da nije skupo,
što se tiče prostora i najpraktičnije opcije, sound bar koji mi daje prednji zvuk a da iskoristim zadnje zvučnike i bas sa ovog sistema,
samo ne znam ni da li je moguće sve to uklopiti..

Ili možda neka druga kombinacija?

opticki kabl je 200din tako da svakako to treba da probas prvo. sound bar bi uzimao samo ako bas bas nemas prostora, za iste pare mozes uzeti polovan risiver i front zvucnike koji ce zvucati mnogo bolje, posle mozes na taj setup da dodajes ostale zvucnike, imo prvo centar, pa sub i na kraju zadnje zvucnike.

Misliš da idem sa prvom opcijom a ne sa posebnim resiverom?

Gledam koja mi je najbolja opcija a da nije skupo,
što se tiče prostora i najpraktičnije opcije, sound bar koji mi daje prednji zvuk a da iskoristim zadnje zvučnike i bas sa ovog sistema,
samo ne znam ni da li je moguće sve to uklopiti..

Ili možda neka druga kombinacija?
Ovo sto voja kaze.
Iskoristi to sto imas prvo, to ti je najmanje skupo :D Ako ti bas tako jako smeta dvd onda potrazi risiver.
Dvd uvek mozes staviti ispod nekog uredjaja na polici ili ispod komode :D xboxa ili ispod nekih saksija za cvece :D

A sad da li ces 5.1 ili 2.1, ako imas mesta probaj oba sta znam. Ja sam uvek za stereo, meni to nekako najlepse i najjednostavnije. Iskoristis sta imas, pa onda vidis sta ti ne valja i krenes u menjazu :D

Hvala, gledao sam postoje komplikacije sa resiverima zbog niskog oma mojih zvučnika, setup koji imam će raditi dobro i bez ikakvih komplikacija,
tako da gledam da to osposobim jedino što moram da jurim duže kablove, uključjući i 10m optičkog. :D

najjeftiniji opticki je sasvim ok, ono debljina, pozlaceni kontakti itd je sve glupost.

Hvala, gledao sam postoje komplikacije sa resiverima zbog niskog oma mojih zvučnika, setup koji imam će raditi dobro i bez ikakvih komplikacija,
tako da gledam da to osposobim jedino što moram da jurim duže kablove, uključjući i 10m optičkog. :D
Ma da, taman da se ispraksiras malo sa montazom :D

Šta mislite o uparivanju LG C1 i ovog soundbara?

Ako mislite da ima nešto bolje, ili nešto što vi imate, voleo bih da čujem. Možda nešto na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine?

prvi put čujem za brend iskreno...

za mene je endgame sony at-5000/7000 sa wooferom i zadnjim zvučnicima :D

Šta mislite o uparivanju LG C1 i ovog soundbara?

Ako mislite da ima nešto bolje, ili nešto što vi imate, voleo bih da čujem. Možda nešto na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine?

Obzirom da sam odustao od setup-a o kome sam iznad pričao i rešio da uzmem neki 2.1 sound bar,
koliko sam gledao neki best buy u cenovnom rangu od 200-300e su Samsung soundbarovi, recimo u tom tvom cenovnom rangu ti je HW-Q600B dobar,
ako hoćeš nešto jeftinije HW-B650 ili HW-B550, meni se za sada najviše dopada HW-B650 ako se gleda cena i onoga što nudi.

Inače svi ti Samsung modeli imaju opciju povezivanja na dva zadnja bežična zvučnika koji se prodaju posebno,
tako da po potrebi se kasnije mogu kupiti još ta dva i dobije pravi surround zvuk.

Delovalo mi kao pravo mesto za pitati, sta sad uzeti kao neki 5.1 sistem za komp a recimo da nije z5500 i z906? Prvi ima godine i za svoje godine je skup a drugi je korak nazad u odnosu na prvi. Nemam neki narociti limit i imam cak iz zvucnike ali bih izbegao avr da ne komplikujem setup. Novo, polovno, don't care :D Hvala

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

drugi je korak nazad u odnosu na prvi.
ma gde, lome po defaultu za igre i filmove, dinamični opseg ruši (što se i da očekivati od thx).
za muziku se malo poigrati sa ekvilajzerom, ali otkad sam kupio soundblastera i tu su kristalni #samoDTS

Pazi @Maxa uspeo sam da osposobim slusalice zahvaljucuci @Xelios26. Znaci morao sam da ih povezem sa PC-em. Preuzmem SS aplikaciju i tu otkljucqm "volume limiter" jer zbog EU regulative slusalice su bile na nekih 60%. Onda da bi uradio update firmvare-a (2 steps) morao sam da povezem i drugi kablic usb a to usb c sa PC-em. Znaci gruvaju ludacki dobro! Jos sada imam tu aplikaciju na PC-u gde mogu da podesavam i svasta nesto da radim. Odusevio sam se! Eto kezual korisnici cisto sumnjam da ovo znaju kada kupe slusalice ali eto naucio sam nesto novo. [emoji3] sada grme na svim sistemima [emoji3]

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Back
Top Bottom