• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Pokušavam da ustanovim da li je bitno u kom M2 slotu mi je SSD.

Ovo su mi specs za M2 slotove na ploči:

AMD® B450 Chipset​

• 4 x SATA 6Gb/s ports1
  • 1 x M.2 slots (M2_2, Key M)1
    • Supports PCIe 2.0 x4 2242/ 2260 /2280 storage devices

AMD® CPU​

• 1x M.2 slot (M2_1, Key M)1
    • Supports PCIe 3.0 x4 (1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) or PCIe 3.0 x2 (AMD® Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics)and SATA 6Gb/s 2242/ 2260 /2280 storage devices

Vidim da je jedan slot PCIe 3.0 a drugi 2.0 ali brzine za storage devices su iste pa me to buni.

Znaci pala cijena fino. Ok, taman sam prodao graficku. Sad se rijesavam ostatka PCja. Gaming od sada penzionerski, samo na Switchu.
@Revan hvala za info, otisao 4790K za 110e, koliko sam i trazio, nije bilo cijenkanja, a bio sam spreman da idem do 90.

Dobri ljudi moze mala pomoc, gde su najpovoljniji hard diskovi? Nesto su mi nenormalne cene po ovim nasim "winwin" sajtovima.

Hvala Revan , nisam cuo za raj monitor sajt.

Nema.Cim nemas mogucnost da stavis u korpu znaci nemaju u prodaji.jedino da im pises mail da pitas da li mogu da nabave ponovo ali retko je to.ko nas kad se nesto proda vise se ne nabavlja
E jbg vidi stvarno. Nisam ni obratio paznju , samo sam gledao cene i sacuvao link :D. Welp nacice se nesto drugo.

Progledao mi SSD kad sam ga prebacio u PCIe 3.0 M2 slot :)
Ispod je poređenje, stari SATA3 SSD vs 980 Evo u PCIe 2.0 M2 slotu i PCIe 3.0 M2 slotu.

62UKCSz.png

Last edited:
E pa ovako...s'obzirom da smo se se ja i @Xelios26 danas namucili da resimo problem, usaglasili smo se da pomoc potrazimo na forumu.
Naime, kupio sam dongle (u prilogu) od prodavca sa K/P, sa namerom da iskoristim svoje X|S kontrolere na PC-u. Adapter uopste "ne vidi" kontroler.
Prikazuje TV, Eon box, mobilne telefone, ali ne i kontroler. Uredno smo rasparili kontrolere sa konzole pa po YT uputstvu uparavali sa adaperom, medjutim nema rezultata. Kada sam se sa svog mobillnog telefona pokusao da pronadjem kontroler, uredno ga vidi kao Xbox wireless kontroler. Pomocu kabla sam bez problema igrao Days Gone, te pitam da li znate u cemu je fora? Da li je problem u dotrajalom dongleu ili je nesto drugo?192711034_1963065033859074_2443858786422961544_n.jpg

Gamepad bi trebao da radi sa svakim dongle-om koji ima podrsku za BT4.0 i BTLE [bluetooth low energy] standarde.

Back
Top Bottom