• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Koja ludnica, 1500 za 3060,drugar dao 2200 za 3090 strix.
Šta se sa AMD-om dešava? Da li oni postoje uopšte na gpu tržištu :D

Sent from my J9110 using Tapatalk

Prodaju se jako dobro video sam na redditu pre neki dan da su prodali vise karata od Nvidije prosli mesec u Evropi, ali naravno 95% tih prodatih karata su zavrsile kod majnera.

A sto se tice 3090ke ona ima relativno normalnu cenu posto je rudarima neisplativa za kopanje.

Koju već godinu nas rudari uništavaju, ne znam dal da se smejem ili plačem, sva sreća trenutno ne jurim hardver.

pre 4god je bila ona prva navala rudarenja... prodao sam 480 za 350e i kupio 980ti za 400e.

To je bila druga navala.

Prva je bila u vreme Radeon 7950, negde tokom 2012. Pa ih je pocetkom-sredinom 2013. bilo kolko hoces na oglasima.

pre 4god je bila ona prva navala rudarenja... prodao sam 480 za 350e i kupio 980ti za 400e.
Tad nije bio toliki problem, jer se jurio samo amd, i ja sam tad dobro utopio amd grafulju, a uzeo polovnu nvidiju, na kojoj sam i danas, iako imam freesync monitor... ali sad se jure i nvidia grafičke za rudarenje, bukvalno nemaš šta da uzmeš, osim možda neki polovnjak koji nije koristan rudarima.

Malo stariji ali i dalje dobar, kontam možda hoćeš više future-proof SSD sa Gen4 kontrolerom.
Šta bi bio moderniji Samsungov ekvivalent?

Misliš da je noviji model bacanje para?

980 Pro je Gen4, skup, al' odličan. Non-pro 980 je brz, Gen3 ali nema DRAM cache. 970 Evo (Plus) ima dobar odnos brzine, cijene, pouzdanosti a ima DRAM cache.
Potraži malo 970 Evo vs 980 non-pro pa odluči.

Last edited:
Unicorn launch

ne znam sto je za nvidia tesko da ponude 16gb za 80 Ti i 10gb za 70 Ti.za sve nove AAA bice od 10 do 12gb minimum za 4k.a za 2k 8gb je premalo.Niko ne menja graficke na godinu ili 2 kad kazem niko mislim na malim procenat ljudi koji menja ali vecinom drzi bar 3 4 god

Može savet za budget modularno napajanje, 600-650W? @Omega
Traži se zamena za Seasonic Bronze, samo iz razloga da bi se izbacili suvišni kablovi iz kućišta jer ono nije modularno.

EVGA 650 G3 ili 750 G3 ako razlika u cijeni nije velika.

Promaklo mi je to "budget", ali da - 550 ili 650 B3 su solidne opcije.

Imam sledeću konfiguraciju:
i7 4790 (non k)
gigabyte ga-z97-hd3p
16 GB RAM
Samsung 850 Evo SSD 500 GB
GTX 1080 Ti Founders edition
Cooler master V1000 napajanje

Grafičku imam od 2017. i jako sam zadovoljan. Čak i kada bih htio novu da kupujem sadašnje stanje na tržištu bi mi predstavljalo veliki problem. Procesor jeste bottleneck za grafičku ali meni to mnogo ne smeta. Sistem je stabilan i dobro radi što je meni jako bitno (bitnije od brzine).

Nisam imao namjeru da radim upgrade ali sam čuo da će komponente da poskupe. Ima li smisla da zbog toga radim upgrade (matična, procesor, ram) ili mogu opušteno da čekam narednu generaciju procesora? Ako bih radio upgrade vjerovatno bih išao na 10400f.

možda je bolje onda 11400f, fino bi legao sam 1080 ti, ali i 10400f je ok, ja sam prezadovoljan

Ja iskreno ne bih radio upgrade ove godine osim ako ne možeš solidno prodati postojeću ploču, cpu i ram.

Back
Top Bottom