• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

izem ti precicu gde trebam tri prsta da koristim, i jos ne moze da se menja, osim na printscreen, ajd makar to...
Sta fali lightshot-u osim pomenutog? ubedljivo najbolji

uncle-roger-so-weak.gif

Svi internet streaming servisi ne koriste ni blizu tog bandwith-a, Apple+ je bese najbolji sa oko 30mbps.

Sinoc sam bas gledao Minecraft film i bude malo malo zamucenja slike i pada rez. zbog ogranicenja neta na 2-3 sekunde...

Evo sad isprobah kako radi na mom setup-u

LG C1 > 5GHz WiFi > bliski Asus router podesen kao access point > 1gbps ethernet > PC server
DoJ3qU1.png

Nisam primetio da bilo kakav slowdown u Plex-u sa 4K remux-ima... mada u zadnje vreme sam presao da gledam direkt filmove sa kompa kada na njemu radi DV i Atmos.
super je ovo brzina, kod mene je problem najverovatnije bio do sporog diska (pisao sam negde o tome), imao sam onaj tip koji se usporava drasticno ako se paralelno pise i cita sa/iz njega. Pa sam presao na drugi tip storage-a gde skidam i odakle pustam i od tad nije secnulo nista. Ali i dalje idem preko adaptera, jer moj 5ghz ruter je ovaj od ISP-a, dosta je los.

Ovaj open speed test sam nasao guglajuci kako da testiram brzinu, mozda ima i neko pametnije bolje resenje, ali mislim da je skroz ok kao neki osnovni benchmark kolika je brzina infrastrukture (kada se servira sa kompa nesto) u lokalnoj mrezi.

Svi internet streaming servisi ne koriste ni blizu tog bandwith-a, Apple+ je bese najbolji sa oko 30mbps.
Bas tako, ocigledno im je to trosak, a navike potrosaca su da koriste streaming platforme. Ako 1% korisnika ima potrebu za brzim ethernetportom, njima se verovatno to ne isplati. Ne opravdavam ih, samo kazem to je razlog verovatno.

Gigabitni ethernet port mogu da imaju jeftini laptopovi, matične ploče, Steam Deck dock-ovi sa Alija, ali ne može najnoviji model high-end TV-a čija MSRP cena za najjpovoljniji model (42") iznosi $1400. Zanimljivo.

Da ne pričamo o tome koliko u radnji u maloprodaji gde se ugradi 10 ruku košta switch sa 5 gigabitnih portova. :)

Danas mi prestali raditi moji dragi Altec vs2721 zvucnici :( Juce sve normalno danas samo mrtvi, ah well. Bio sam skor zadovoljan snjima, mozda odnesem u neki servis mozda nije neka velika greska, ali u svakom slucaju imate neku preporuku za ~100e 2.1 sistem, Alteca vise nema koliko znam, mozda neki Logi z533 vidim u tom rangu je.

Back
Top Bottom