I da si imao napajanje sa 80+ Ruby sertifikatom, ako je stajalo mesecima/godinama na terasi cudo je da nije izbacilo osigurac pri paljenju.Juce odlucio da osposobim neki stari komp sto mi je stojao na terasi barem za surf. Podigao se sistem krenuo win da smara sa update-ima i posle jedno sat vremena izbio mi osigurac i to ne samo u stanu nego i dole centralni, morao sam da cekam iz epsa da dodju da mi otvore ormaric u 8 uvece
Stara jeftina napajanja = bad stuff happens
Zamenio sam napajanje mojim proslim seasonicom i sada radi sve ok.
Ali brate komp bez SSD-a kako smo ziveli tako lol
Anyways to je to mali rant i upozorenje da se ne zezate sa matorim napajanjima.
Nisam ni znao da C1 ne podrzava gigabit networkvidim ni C4 ne podrzava. A taman sam sve kablirao i reko ajde da se batalim wifija
Ima neki adapter sa kojim podržava, gledao sam to pre par godina.
Ali ne mogu da verujem da ni C4 ne podržava.
Ne ne, ovo nema veze sa netom. Ovaj OpenSpeedTest testira serviranje fajlova iz moje mreže, sa mog kompa (moj komp je server odakle se radi download). Meri se samo propusna moć da tako kažem - brzina mreže i čitanja iz file sistema.@nelex pa i nije nesto, nznm koliki je net da bi uporedio? Koji paket imas, da li sa tim usb ethernet adapterom ide koliko mi paket dopusta ili i on ima neka ogranicenja?
Ne ne, ovo nema veze sa netom. Ovaj OpenSpeedTest testira serviranje fajlova iz moje mreže, sa mog kompa (moj komp je server odakle se radi download). Meri se samo propusna moć da tako kažem - brzina mreže i čitanja iz file sistema.
Ja sam imao problema sa tim u Remux filmovima jer preko 5ghz nije mogao da izgura u nekim HDR intensive scenama. Posle se ispostavilo da je veliki problem bio disk odakle citam, da nije imao dovoljnu brzinu jer je u isto vreme pisano u njega (torrent download) i čitano (Plex).
HDR fotku mozes videti samo na hdr ekranu verno, za sve ostalo moraš da konvertujes. Windows photos primeni neku svoju korekciju kad otvoriš u njemu. Za windowsov i nvidijin screen shot imaš opciju da ti pravi nonhdr screenshot u PNG uz hdr.Otkad sam uzeo tv i kad je u hdr modu, kad god hocu da napravim screenshoot, on ispadne izgorelo
View attachment 18021
ko da ga uhvati u prvoj fazi, kad je najsvetlija slika, posto za hdr idu bar tri slike sa razlicitim exposure nivoima... nekad mi i klip ispadne tako, jasno mi je da je do software-a za snimanje...
To mi se desava i sa nvidia built-in (ponekad), a i sa Lightshot-om (uvek)... cackao sam malo po opcijama, ali su veoma siromasne, nista ne pomaze...
Neko resenje za pravljenje screenshot-a kad je hdr ukljucen?
Mada sad mi je dolby vision umesto hdr-a kad ukljucim komp, ali isti djavo...
Win 11, u pocetku je koristo samo HDR, i kako sam update-ovao tv, kad upalim komp, prvo prikaze HDR i onda kad udje u Win, prebaci na Dolby VisionKoliko znam Windows nema DV, samo hdr.
Snipping Tool ima HDR korekciju, pa sam presao na njega.HDR fotku mozes videti samo na hdr ekranu verno, za sve ostalo moraš da konvertujes. Windows photos primeni neku svoju korekciju kad otvoriš u njemu. Za windowsov i nvidijin screen shot imaš opciju da ti pravi nonhdr screenshot u PNG uz hdr.
Ne znam šta još od tih viewera ima, p64 ili pdp kako se zvaše. HDR + wcg image viewer isto.
Ja koristim open exr u kombinaciji sa capture one i photoshop kad pravim screenove. Starije photoshop verzije imaju plugin sa kojim možeš otvoriti jxr, bio je na official microsoft sajtu, sad vidim da nema, pa možeš izguglati malo.
Koliko znam Windows nema DV, samo hdr.