• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Činjenica da postoje igre koje rade i izgledaju odlično sa UE5 kaže da nije nemoguće. Ali kada koji obećavaju da će da urade posao za tebe i tako se i reklamirau teško je odoleti da ih koristiš upravo tako. Posebno pošto već zanmo koliko su razvojni timovi preopterećeni.

Moguće je, takođe, da je optimizacija automatizovanih sistema posebno zeznuta. Naravno kao lain nemam pojma o tme ali ne bi me začudilo.Nagađati šta će nesto drugo da radi je uvek mnogo teže nego kada ti diktiraš sve i pretpostavljam da isto važi i za sve automatizovane sisteme u UE5.

Aj da budemo realni, retko koji developer danas zeli da pravi engine od nule i da pravi igru povrh svega toga...
90% njih se koristiti gotovo resenje kao sto je Unreal engine,
8% njih ce upregnusti svoj vec postojeci engine poput Bethesde i slicnih
i mozda 2% njih ce pisati novi engine od nule.

Tako da, Unreal je realnost i dosta je pomogao developerima, ima mana poput traversal stutera i slicnog, ali verujem da ce neka novija verzija Unreal resiti i to konacno...

Kamo srece da ima jos engine-a poput Unreal-a, kako bi konkurencija bila veca i kako bi pojurili Epic da brze zategne ono sto treba...

Jedine U5 igre koje izgledaju dobro i rade dobro su one koje ne koriste glavne "prednosti" U5 a to je smrdljivi Lumen. Nanite i VSM su jos OK ako ih devovi ne zaseru to jest, ali Lumen em prepolovi perfomanse, em izgleda ogavno pogotovo u softverskoj verziji, a pomoci mu nema.

Last edited:
Ja sam E33 igrao na premijeri na PC-u, i jedino sto je zaista bilo nice QoL dodatak su bile 60fps cutscenes. Ostalo je uglavnom sve bilo na mestu.

Osim toga, igra je cesto izgledala kao da je skrpljena od kupljenih resursa.
Art style je dosta pomogao, ali meni ta igra uopste nije izgledala impresivno.
Ovo je vec kritikovanje necijeg budzeta, a igra svakako nije ni imala punu cenu ni na premijeri. $50€, sa sve -10% popustom u prvih mesec dana.

Zanimljivo kako se dele DF utisci kada se prica o ps5 verziji, ali se totalno ignorise šta su rekli o pc portu jer se ne poklapa sa onim sto želiš da kažeš :)

Konzole su ogranicene sa hardverom i tu je E33 uradio dobar posao, utegli su ga kao sto neki ovde to svaljuju da je to bas glavni posao developera.

A daleko je ovo od lose PC verzije, iako si ti odmah na startu ovde u E33 theadu krenuo da mracis. :D

Pa 30 fps na nekom mediumu sa bas seckanje padovima kad se napada je prilicno lose za 3080. 9070 je digao to na 40ak sa jednako losim padovima. Uz cackanje moze da se nabode 50ak u overworldu. Igra kao igra iskreno i nije nesto bagovala osim vizuelno. Kosa pocne da izgleda kao da je sa ps2, ona riba sto lebdi, lebdi do pola u podu...

Kosa pocne da izgleda kao da je sa ps2, ona riba sto lebdi, lebdi do pola u podu...
Nikad mi se to nije desilo.
Igra jedino sto je zahtevna i to je sve, mozda je imala nekih problema na launch-u, ali sad je sve cakum pakum.

Back
Top Bottom