• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

1ruofGS.png
3x perf za 4x vise para u mom slucaju :D

:D U neku ruku ispada da je 4090 previse brz za 4K120 panele, makar koristeci "Performance" opciju u DLSS-u. Mnoge igre znacajno prebacuju 120fps, pa bi tu trebalo koristiti Balance/Quality.

Od AMD-a ocekujem slican 4K raster perf, mozda bolji 1440p raster, ne tako dobar RT, a naravno nedostatak Frame Generation opcije ce opet oznaciti Radeone "hardverom koji kasni" sa inovativnim resenjima.

:D U neku ruku ispada da je 4090 previse brz za 4K120 panele, makar koristeci "Performance" opciju u DLSS-u. Mnoge igre znacajno prebacuju 120fps, pa bi tu trebalo koristiti Balance/Quality.

Od AMD-a ocekujem slican 4K raster perf, mozda bolji 1440p raster, ne tako dobar RT, a naravno nedostatak Frame Generation opcije ce opet oznaciti Radeone "hardverom koji kasni" sa inovativnim resenjima.
Haha a dovoljno je da gura 4k60, sve preko je bonus :D
Valjda ce i 80ka moci da gura 4k60.

a pa 4080 nije uopste toliko slabija od 4090...i onda pogledas drugi slajd.

Kolega u svedskoj mi kaze da je kod njih tuf 2000e a strix 2500e..
Pa to je standardna prica tebra, bukvalno svaki put kad izadje nova generacija, one prve cene budu bas ludacke, ali slegne se to za par nedelja/ meseci, pa bude tek nesto vise od MSRP-a.

Ja od AMD-a ocekujem da ce biti blizu po perfu, samo zato sto je NVIDIA odlucila da pravi onako debele i glomazne kartice, to znaci da su znali da ce AMD da ih zestoko pritisne sa novom generacijom.
Ocekujem slabe RT performanse AMD-a, ali borice se oni protiv konkurencije kao i do sad, cenom... tim pre sto se NVIDIA zajebala i nabila cene i digla frku na celom netu, da su ih svi zamrzeli, budite sigurni da ce AMD iskoristiti to i ponuditi osetno povoljniji proizvod, cak mislim da ce im to biti udarna tacka na konferenciji.

nVidia je nabila cijene da maksimizira profit do izlaska Radeona i ostavili mnogo mjesta za price cut. A vidjeli smo na nedavnom launch-u Ryzena 7K koliko se cijenom bore protiv konkurencije (hint: ne bore se, barem ne na taj način).

haha, OC my ass, samo 1 fps brza od FE u proseku :LOL:
ako je po ovome sudeci custome, sto se tice perf-a, nisu nista bolje od FE, e sad ako ocete bolje hladjenje i tise, onda moze da se probere nesto od customa za u proseku 100e vise od FE.

Lagano, ima da prodje godinu dana dok se telekom ne smiluje da razvuce net do svih.

A naravno, izmedju mene i komsijinog rutera ce biti ko zna koliko zidova, necu moci vatati Wifi. :D :D :D

Za ovo moram da odradim manuelni download 4K YT snimka. Nemam bandwith ni da gledam u 1440p, a ovo je ipak tema koja ce biti puna sitnih vizuelnih detalja.
ja ni sa dlss 2 nisam uspeo da primetim neke razlike, tako da mislim da nije ni primetno, samim tim nebitno...

Izasao je novi nvidia driver koji uzdize DX12 perfomanse u CPU limited igrama. Samo na RTX 20/30/40.

From ERA:

Was just testing cyberpunk yesterday. Convenient that these come out just after the 4090 reviews. A 32% uplift for me. Kinda relevant for those considering new GPUs.

Maxed all settings psycho, RT, DLSS Quality included 5120*1440 on a WB 3090 FTW3U; no Film grain, CA, or lens flare:

Old driver:

KQeNYnM.jpg

New driver:
SXY7QMf.jpg

Edit: Can confirm map is visually broken.

#FineWine

Back
Top Bottom