Skroz je OK da se ide na komforniju varijantu i uvek uzima po automatizmu ono u šta neko ima više poverenja i pretpostavlja da će biti mirniji ali onda se gubi pravo na kukanje oko cena. Ne kažem da su konkretno AMD kartice bolji izbor trenutno ali i da jesu većini opet ne bi bile jer eto nisu nVidia.
Paaa ja se ovde ne pronalazim... kroz zivot sam imao vise puta i ATI/AMD i NVIDIU... uvek uzmem bolji proizvod, a zadnjih godina je to NVIDIA...
Prvo AMD graficke nisu bile dostupne za kupovinu zbog rudara, dok nvidijine jos uvek jesu, posle su poceli da rudare i sa njima, pa vise ni njih nije bilo.
Ja imam freesync monitor vec godinama i dobro bi mi legla AMD kartica, ali dzabe kad zadnih godina nisam mogao da je uzmem zbog rudara, pa sam morao da uzmem GTX 1070, koji imam i dan danas, a onda se jednostavno desio taj shift da vise nisu priblizne kartice po kvalitetu, vec da su ih zeleni ostavili u prasini.
Evo dan danas, koliko, godinu dana kasnije i vise, AMD jos uvek nema valjanu karticu na kojoj dobro radi Ray Tracing...
Tako da, samo sa realan, ne vatam se ni za koga na slepo ili po defaultu, ali amd zadnjih godina jednostavno nema sta da trazi, tuzno, ali istinitno, ja bih prvi voleo da mogu da ponude makar priblizno dobar produkt...
Haha, bice fora sad Intel dobro uleti i izbaci AMD na trecu poziciju, a zeleni ostanu prvi, e to bi bila koma, ne verujem da ce se desiti tako brzo tako nesto, ali AMD se sam zajebao, dali su sve resurse da im uspe sa Ryzenima i sad placaju cenu.
Moja prognoza je kao sto sam vec rekao, kad oboje izbace svoje nove kartice, zeleni ce jos vise povecati razliku u performansama i tehnologijama.