• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Mislim da je ovo bullshit promocija, bio je do radnje pre oficijelnog otvaranja, i gde, bas tamo nasao gomilu grafickih sa near-MSRP cenama.

Riiiight. :D
Za 3rd party modele ne znam, ali znam da Nvidia ima direktan ugovor sa Microcentrom oko distribucije karata i da je to jedina prodavnica gde se mogu founders modeli kupiti za MSRP ili oko MSPR cene par % gore-dole, video sam bar jedno 30ak ljudi na r/nvidia da su pazarali tamo u zadnjih godinu dana.

Edit. Nisam siguran da li je to Best buy ili Micro center. Jedan od ta dva lanca ima ugovor sa Nvidijom.

Last edited:
ma bre...gamers nexus debunkovao tu pricu
neko mazno kamion EVGA RTX-ova tu gde zivi Jay, a Jay sutradan u radnji sa milion grafickih snima filmic...slucajnost?
em ukro em zavaljao em uzo pare za shillovanje...Jayz pobedio i Linusa:)

Skroz je OK da se ide na komforniju varijantu i uvek uzima po automatizmu ono u šta neko ima više poverenja i pretpostavlja da će biti mirniji ali onda se gubi pravo na kukanje oko cena. Ne kažem da su konkretno AMD kartice bolji izbor trenutno ali i da jesu većini opet ne bi bile jer eto nisu nVidia.
Paaa ja se ovde ne pronalazim... kroz zivot sam imao vise puta i ATI/AMD i NVIDIU... uvek uzmem bolji proizvod, a zadnjih godina je to NVIDIA...
Prvo AMD graficke nisu bile dostupne za kupovinu zbog rudara, dok nvidijine jos uvek jesu, posle su poceli da rudare i sa njima, pa vise ni njih nije bilo.
Ja imam freesync monitor vec godinama i dobro bi mi legla AMD kartica, ali dzabe kad zadnih godina nisam mogao da je uzmem zbog rudara, pa sam morao da uzmem GTX 1070, koji imam i dan danas, a onda se jednostavno desio taj shift da vise nisu priblizne kartice po kvalitetu, vec da su ih zeleni ostavili u prasini.
Evo dan danas, koliko, godinu dana kasnije i vise, AMD jos uvek nema valjanu karticu na kojoj dobro radi Ray Tracing...
Tako da, samo sa realan, ne vatam se ni za koga na slepo ili po defaultu, ali amd zadnjih godina jednostavno nema sta da trazi, tuzno, ali istinitno, ja bih prvi voleo da mogu da ponude makar priblizno dobar produkt...
Haha, bice fora sad Intel dobro uleti i izbaci AMD na trecu poziciju, a zeleni ostanu prvi, e to bi bila koma, ne verujem da ce se desiti tako brzo tako nesto, ali AMD se sam zajebao, dali su sve resurse da im uspe sa Ryzenima i sad placaju cenu.
Moja prognoza je kao sto sam vec rekao, kad oboje izbace svoje nove kartice, zeleni ce jos vise povecati razliku u performansama i tehnologijama.

Svima je jasno da ti pricas jedno a on drugo :D

ali ne mogu se sloziti sa tobom i "fer testiranjem"zasto je fer sakatiti nvideu sa dlss samo da bi amd ispao cool?po meni kad se nesto testira testiraj na max sve i sve opcije moguce koje donose toj kartici pravu sliku.
Zato što se ne mogu porediti raster performanse sa upscale tehnologijom. Niko ne kaže da treba zanemariti postojanje DLSS-a prilikom upoređivanja kartica ali ne može da se testira 1 na 1.

@2CR4ZY analiza kretanja trzista u buducnosti ti je ko najava utakmice u linglong ligi, ko dominira, ko nema sta da trazi, ko cuva taktike za kraj sezone 😄 prvo sto bi trebao da zapazis da im oboma odgovara trenutna pozicija i da se jedva i nadmecu medju sobom, a uopste ne nadmecu za poziciju medju non-miner kupcima, sa takvim pristupom im treba okrenuti ledja a ne navijati za jedne ili druge.

Intel ugrabio top poziciju ove godine

I5 12600k zasluzeno uzeo nagradu. Sjajan proc zaista.

Za ljude koje mrzi da odgledaju ceo video evo mali recap ispod.

Best CPU Overall 2021 Intel i5-12600K
Best CPU Efficiency 2021 AMD R9-5950X
Best Gaming CPU 2021 Intel i9-12900K
Most Well-Rounded CPU 2021 Intel i7-12700K
Best HEDT Workstation CPU 2021 AMD Threadripper 3970X
Best* Budget CPU 2021 (we didn't like our options this year, so see disclaimers in video) Intel i3-10100

DISAPPOINTMENT 2021 Intel Core i9-11900K

Ja sam čuo ovde na forumu da je Intel u strahu i da plače u mraku zbog Ryzena.

Oktobar u Nemackoj [mindfactory retailer], pre dolaska nove Intel serije
6uj3R9T.png

Prodaja je kod svih opala tokom godine
EY8XAXS.png

Zadnjih par godina
Kw8W98a.png

Na kraju dana je najbitnije da su oba tabora konkurentna i to je to. Koji god procesor da se uzme/kupi nece biti promasena investicija.

Na kraju dana je najbitnije da su oba tabora konkurentna i to je to. Koji god procesor da se uzme/kupi nece biti promasena investicija.
meni je jedino krivo sto se novi intel(najaci za druge nisam pratio)mnogo greju iskreno sam ocekivao da ce tu biti uvek bolji od amd al valjda zbog tolike snage,brzine i svega mora toliko i da se greje

meni je jedino krivo sto se novi intel(najaci za druge nisam pratio)mnogo greju iskreno sam ocekivao da ce tu biti uvek bolji od amd al valjda zbog tolike snage,brzine i svega mora toliko i da se greje
I5/7 su donekle ok mogu da se ohlade fino vazduhom, dok I9 npr. ja bi licno potopio u vodu odma ili bi udario Power Limit na recimo 175w i ostavio na vazduhu.

I5/7 su donekle ok mogu da se ohlade fino vazduhom, dok I9 npr. ja bi licno potopio u vodu odma ili bi udario Power Limit na recimo 175w i ostavio na vazduhu.

Kakav je sa undervolting novi intel?cisto me zanima jer amd je tu bas los bar sto se tice mog cpua

za mene 125 ili 150w bih stavio ok su mi to temp :)

Ma uzmes prethodnu seriju - em nije furuna, em je RAM (DDR4) dostupan, em ukupno ne kosta boga oca. :D

Ma uzmes prethodnu seriju - em nije furuna, em je RAM (DDR4) dostupan, em ukupno ne kosta boga oca. :D
Ma ne planiram nista jos uvek, verovatno cu da pazarim nesto kad izadje Raptor Lake i novi Ryzen iduce godine.

Back
Top Bottom