i to kosta 150 dolara, to sto ce ti besplatno slati brackete?
pa eto, ako su ovi sto je snake naveo po 50 evra, to znaci mozes tri takva da kupis, pa ako menjas plocu na svakih 5 godina, imas za taj period od 15 godina, isto mu dodje... zapravo dodje mu i bolje, jer za 5 i 10 godina, dobices bolje verzije tih kulera od 50e, dok si na Noctui na istom 15 godina.
Elem, poenta, ne vredi nikako 150 evra, ne kazem da nisu najbolji, ali ne mozes tri puta vise da naplacujes od konkurencije, a pri tom furas samo tu odvratnu boju i eto ubacili su i crnu... a gde je RGB?
Napravi jednostavan da/ne poll na forumu pa ćeš vidjeti mišljenje zajednice.Nije seljacenje, vec ti imas nula ukusa.
Nah. Svi cooler manufactureri nude zamenske brackete. Ako hoces biti suguran zaobidjes Kineze, ostali su svi sigurica.Upitno hoće li bilo ko osim Noctue nuditi besplatne brackete za nove sockete narednih 10-15 godina.
rgb ti je seljacenje, a furanje preskupog rolexa ti nije seljacenje... cmon man, kontradiktiras samog sebe.Napravi jednostavan da/ne poll na forumu pa ćeš vidjeti mišljenje zajednice.
Ukoliko platiš da. Evo recimo Thermalright ne nudi besplatan AM5 bracket za True Spirit 140 kojeg sam imao prije 10-tak godina, dok recimo za Noctua U12S koji sam kupio iza njega itekako ima.Svi cooler manufactureri nude zamenske brackete.
Jeste, ali glavni problem je sto ta braon i bež boja, ne idu pa prakticno ni uz sta... a 90% kucista su ili crni ili beli, tek tu se ne slazu... štrci kako god da okreneš.Meni je recimo prelepa ta kombinacija boja i to sto nema rgb
Slazem se, i mene zadivljuju performanse i necujnost, ali opet ne moze da bude tri puta skuplji, ne moze ni dvaput, a kamoli tri puta.Sa druge strane kvalitet, dugotrajnost i sjajna podrška. Imam jednu 12ku i dve 15ke. Mene su kupili i verovatno me imaju dok ne zaseru nešto.
Razmisljajuci kao ti i nastavice da klepaju cenu 3x vecu nego normalno. Zbog cega mislis da ovi od 40-50e nisu za 10+ godina, trajace i oni a pritom su 3x jeftiniji??Ja sam sad pre dosta vremena uzeo Dark Rock Pro 4 jer je bio maltene duplo jeftiniji od Noctue D15 a razlika u performansama možda 1C i to uz manju buku.
Ja jesam gledao best buy ali i Noctua je realno džabe za nešto što ćeš koristiti 10+ godina, pogotovo kada se gleda u odnosu na cene drugog hardware-a.
Mislim ne znam u kojoj drugoj kategoriji proizvoda za 100e možeš da napraviš sebi gušt da uzmeš potpuni high end pa je malo smešna debata o tome koliko je precenjena.
OCZ secam se te firme, jake DDR memorije bese imali u to vremeJa imam OCZ Vendetta 2 hladnjak koji sam koristio još na Phenom II procesorima (AM2),
sada na AM4 ploči a koliko vidim moći će i na AM5 ploči da radi.
Ne mislim, nisam nigde ni rekao da neće trajati. Trajaće i box cooler 10 godina.Razmisljajuci kao ti i nastavice da klepaju cenu 3x vecu nego normalno. Zbog cega mislis da ovi od 40-50e nisu za 10+ godina, trajace i oni a pritom su 3x jeftiniji??
Ljudi daju 1000eur za telefon koji furaju dve godine, sad je neko ultra neracionalan ako uzme high end cooler od 150eur jer mu je gušt...
Pa i jeste neracionalan, ako kupi kuler od 150e, koji je samo 2% bolji od onog od 50e...Rekao sam da nešto što koristiš 10 godina nije skupo i ako košta 100-150eur umesto 50 makar bilo i 2% bolje.
Ljudi daju 1000eur za telefon koji furaju dve godine, sad je neko ultra neracionalan ako uzme high end cooler od 150eur jer mu je gušt...