• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Što ljudi kupuju Rolexe, kad Casio od 20€ tačnije pokazuje vrijeme? RGB je seljačenje btw.

Nije seljacenje, vec ti imas nula ukusa.

Inace, ovo je Srbija, daj mi Casio i kuler 50e, hvala lepo.

i to kosta 150 dolara, to sto ce ti besplatno slati brackete?
pa eto, ako su ovi sto je snake naveo po 50 evra, to znaci mozes tri takva da kupis, pa ako menjas plocu na svakih 5 godina, imas za taj period od 15 godina, isto mu dodje... zapravo dodje mu i bolje, jer za 5 i 10 godina, dobices bolje verzije tih kulera od 50e, dok si na Noctui na istom 15 godina.
Elem, poenta, ne vredi nikako 150 evra, ne kazem da nisu najbolji, ali ne mozes tri puta vise da naplacujes od konkurencije, a pri tom furas samo tu odvratnu boju i eto ubacili su i crnu... a gde je RGB?

Da, kuler je rugoba veka, prosto samo zbog izgleda ga nikad ni ne bih metno u komp :)
Sad ima toliko predobrih kulera za 40-50e i koji bukvalno svaki procesor mogu da ohlade i 100x lepse izgledaju od ove rugobe, pa koliko god da je Noctua ime u svetu kulera, preskupo je bre

Meni je recimo prelepa ta kombinacija boja i to sto nema rgb. Ne bih je uzimao ni u jednoj drugoj, sve je stvar ukusa.
Sa druge strane kvalitet, dugotrajnost i sjajna podrška. Imam jednu 12ku i dve 15ke. Mene su kupili i verovatno me imaju dok ne zaseru nešto.
Razumem da je skupo i da ima sjajnih alternativa za manje novca, bilo bi loše da nema.

Upitno hoće li bilo ko osim Noctue nuditi besplatne brackete za nove sockete narednih 10-15 godina.
Nah. Svi cooler manufactureri nude zamenske brackete. Ako hoces biti suguran zaobidjes Kineze, ostali su svi sigurica.

Svi cooler manufactureri nude zamenske brackete.
Ukoliko platiš da. Evo recimo Thermalright ne nudi besplatan AM5 bracket za True Spirit 140 kojeg sam imao prije 10-tak godina, dok recimo za Noctua U12S koji sam kupio iza njega itekako ima.

Meni je recimo prelepa ta kombinacija boja i to sto nema rgb
Jeste, ali glavni problem je sto ta braon i bež boja, ne idu pa prakticno ni uz sta... a 90% kucista su ili crni ili beli, tek tu se ne slazu... štrci kako god da okreneš.
Sa druge strane kvalitet, dugotrajnost i sjajna podrška. Imam jednu 12ku i dve 15ke. Mene su kupili i verovatno me imaju dok ne zaseru nešto.
Slazem se, i mene zadivljuju performanse i necujnost, ali opet ne moze da bude tri puta skuplji, ne moze ni dvaput, a kamoli tri puta.

Treba ljudi da ih zaobidju dok ne olade sa cenama, a onda mozemo da pricamo.

Cudno kako na sebi ne primenis te kriterijume, kad ti kupujes top tier entuzijast proizvod koji je zacenjen jer nema konkurenciju, onda je najbolja kupovina.

Ja sam sad pre dosta vremena uzeo Dark Rock Pro 4 jer je bio maltene duplo jeftiniji od Noctue D15 a razlika u performansama možda 1C i to uz manju buku.

Ja jesam gledao best buy ali i Noctua je realno džabe za nešto što ćeš koristiti 10+ godina, pogotovo kada se gleda u odnosu na cene drugog hardware-a.

Mislim ne znam u kojoj drugoj kategoriji proizvoda za 100e možeš da napraviš sebi gušt da uzmeš potpuni high end pa je malo smešna debata o tome koliko je precenjena.

Ja sam sad pre dosta vremena uzeo Dark Rock Pro 4 jer je bio maltene duplo jeftiniji od Noctue D15 a razlika u performansama možda 1C i to uz manju buku.

Ja jesam gledao best buy ali i Noctua je realno džabe za nešto što ćeš koristiti 10+ godina, pogotovo kada se gleda u odnosu na cene drugog hardware-a.

Mislim ne znam u kojoj drugoj kategoriji proizvoda za 100e možeš da napraviš sebi gušt da uzmeš potpuni high end pa je malo smešna debata o tome koliko je precenjena.
Razmisljajuci kao ti i nastavice da klepaju cenu 3x vecu nego normalno. Zbog cega mislis da ovi od 40-50e nisu za 10+ godina, trajace i oni a pritom su 3x jeftiniji??
Kazes u odnosu na cenu drugog hardware, pa za 150e mozes maticnu plocu i ram da uzmes :)
Ja imam Dark Rock Pro 5 i da ga nisam uzeo zajedno sa polukonfom bolelo bi me dupe da im dajem 80-90e kad Assasin,Freezer i ostali su cak i bolji a duplo manje para. A to je druga stvar sto je Noctua bozanstvo u svetu kulera i entuzijasti ne zale para samo da je Noctua, a gledano samo cenu i performanse, ne opravdava ni da je 100e a kamoli 150e.

Ja imam OCZ Vendetta 2 hladnjak koji sam koristio još na Phenom II procesorima (AM2),
sada na AM4 ploči a koliko vidim moći će i na AM5 ploči da radi. :D

Pa ono, za jedan ili par frejmova razlike, ni ne isplati mi se da to gasim, iako te filtere i photo mode nikad ne koristim, ali volim da su mi tu pri ruci, ako zatreba.

Razmisljajuci kao ti i nastavice da klepaju cenu 3x vecu nego normalno. Zbog cega mislis da ovi od 40-50e nisu za 10+ godina, trajace i oni a pritom su 3x jeftiniji??
Ne mislim, nisam nigde ni rekao da neće trajati. Trajaće i box cooler 10 godina.
Rekao sam da nešto što koristiš 10 godina nije skupo i ako košta 100-150eur umesto 50 makar bilo i 2% bolje.

Ljudi daju 1000eur za telefon koji furaju dve godine, sad je neko ultra neracionalan ako uzme high end cooler od 150eur jer mu je gušt...

Da, možeš da kupiš za 150eur budget ploču i RAM a možeš i da kupiš jednu dvanaestinu RTX4090 ako poredimo sa high end komponentom.

Ljudi daju 1000eur za telefon koji furaju dve godine, sad je neko ultra neracionalan ako uzme high end cooler od 150eur jer mu je gušt...

Nije bas direktna korelacija.
Ima nas sto ne dajemo ni 1000e za telefon, ni 150e za cooler... ni 2000e za RTX.

Rekao sam da nešto što koristiš 10 godina nije skupo i ako košta 100-150eur umesto 50 makar bilo i 2% bolje.

Pa i jeste neracionalan, ako kupi kuler od 150e, koji je samo 2% bolji od onog od 50e...

Sto se mene tice, neka uzima ko hoce i kuler od 1000e, ako ga tako nesto pali, poenta je da je preskup i nema tu dalje sta da se filozofira.

Back
Top Bottom